going home

Det har blivit sommar och på sommaren blommar alla blommor. [Naaat]. Just i denna sekund pågår första hjälpen med stackars lilldjungeln och vi får se hur det går, på söndag ska den få en ny kruka med hål i bottnen iallafall. Sådärja Karin, inget mer blomstersnack nu.

Idag är det hemfärd på agendan, kära mor fyller nämligen år idag - gratulerar! Ska bli gött att kanske sova på balkongen och luka i landet och åka rullor genom byn. Tror jag väntar med bad dock, är det någon som har badat i havet ännu? Försten räcker upp handen.

Antal steg igår: 13560, får väl anses väl godkänt.

Till sist en förnedrande bild på fanskapet:

12040-225


Vårkväll

Lilldjungeln slokar, är rädd att den håller på att dö. Den har det alldeles för blött men verkar inte vilja dricka. Hur drar jag ut vattnet ur jorden? Kan ingen hjälpa mig, min djungel har skrivit dikter och blivit alldeles snurrig! Har, på tal om växter, även ställt ut en av blåklintskrukorna på balkongen (dvs fönsterbläcket utanför köksfönstret) för att se hur de tar sig därute.

Själv är jag oerhört trött då vi kom i säng alldeles för sent igårkväll. Efter en lång promenad igårkväll med Erik, Bea, Kaj och Aron gick jag och Erik till Davidshall och åt sushi på Hai. Där mötte även Jon upp och slängde i sig en portion han med. Och så hade klockan blivit kanske tio och jag hade ingen jacka och Erik hade ingen halsduk och det var kallt. Vi löste det såhär: Jag hade en ifallifallmössa med mig som jag kunde ha. Erik gick på toa och kom ut med en meter näsduk som han använde som halsduk (hallå 1800-tal), och Jon hade på sig sina nya solglasögon. Sen kollade vi på en ny film med han i Napoleon Dynamite, den handlade om två konståkare och var faktiskt väldigt väldigt rolig. Se den. Ja, sen var klockan två när vi äntligen kom i säng och kunde sova. Båda två upp idag halv åtta. Jag lovar att jag kommer somna efter lunchen.

Har fått så ont i mina smalben. Det går bra när jag går men ska jag springa om än bara tre meter så känns det som att de ska gå av på mitten. Jag som precis kommit igång med vårspringandet. I hate.

12040-223

I hissen påväg hem. Märk väl sicken pondus Erik får med 1800-talshalsduken. Som om att han har blivit en patron.

image224

På promenad bland gässen..

Fyllo-snygg

Vad är det med min nya frisyr och äldre förfriskade män? På två dagar har inte mindre än tre öldoftande (...) karlar kommenterat att "ohh sicken vackor tjaj" och liknande. Fast den sista gick med rullator och sa inget utan plingade med sin tillhörande ringklocka, samt gjorde samma ljud med sin mun. Mycket udda. Jag vet inte, ska jag ta det som komplimanger eller är det dags att bli orolig?

Kameran är iallafall tillbaka och fylld med bilder på Eriks Husabergare som ska säljas och bytas mot en liten Honda har jag för mig. Ingen bil alltså, mer nån sportig motorcykel. Jag märker dock hur mycket han redan ångrar sig när han pratar om svar han fått på annonsen, blir nog att ha kvar Husabergaren ett tag till. Såhär ser den ut:

image221

Förresten: På växtfronten mycket nytt. Det växer så det knakar. Nästan lite för bra faktiskt, jag förstår nu vad de menade på fröpåsen när det stod att man skulle plantera fröna ganska glest. I min lilla kruka är det som en djungel och jag antar att de snor näring från varandra eftersom två småttingar redan har kastat in handduken och segnat ihop. Jag kallar det dock att gallra. Blåklinten har redan tittat upp i sin kruka, om än väldigt lite. Men det går snabbt snabbt, nästan så man kan se hur de växer. Idag är nya frön inhandlade: en påse Koreander och en påse vrålfin Akleja. Den skulle kunna klassas in som en favoritblomma, men jag väljer att vänta med uttalandet åtminstonne tills de grott. Återkommer med resultat. Såhär ser den ut i vilt tillstånd iaf:

image222

Har även byggt en ståltrådsklängare till lilldjungeln. Hoppas de tar sig och vill klättra!

12040-220

!!!

Vad är grejen med att jag jämt upptäcker band samma dag de ska spela i stan? Samma dag, vilket alltså innebär att jag inte går och ser dem eftersom jag inte vill lägga pengar på något som jag inte är helt säker på att jag gillar, och därmed går miste om en konsert jag hade velat se och ångrar mig sen resten av mitt liv.

Igår spelade !!! på KB och det enda jag lyssnar på sen igår kl typ 18 är !!!.

Min teori är att det är en försvarsmekanism som slår an inom mig. Den säger: Erika, börja inte gilla bandet förrän det är för sent, du har ändå inte råd att gå på konserten. Bajs.

För den som undrar var bilderna är kan jag lugna er med att kameran kommer hem ikväll efter en weekend på österlen. Där har den ätit god mat och vilat upp sig en smula. När den åkte sa den något om överansträngning och 20 bilder om dagen. Ska tala den till sans när den kommer hem.

Den dan då staden brann


Ey det brinner brinner. I Rosengård, ni vet där där det bara bor invandrare. Invandrare tycker om hiphop och förstår inte vad man säger om man inte säger det med hiphop. Det tycks Malmö stad iallafall tycka som satt ihop den sötaste och dummaste musikvideon någonsin. Det är så Bullen -89 så att det bara skriker om det. Ett gäng kids rappar om att "Det brinner i ett hus - Hela gatan står i ljus!" och om att man inte ska fälla benet på brandmannen som hoppar över en mur för att rädda din kompis. Ja Malmö stad, jag tror också att invandrarungarna i Rosengård kommer att sluta protestelda nu när det ligger en tung hiphopvideo ute på er hemsida.....NOT! [naaat]

Länken finns
här

Lekdagen

Man tänker att ju större person - desto piggare person. Men nej. Jag och Theodor var på lektur i folkets park i två timmar och jag blev trött efter cirka 30 min. Jag som ändå är igång hur mycket som helst och har typ tjugo gånger mer muskelmassa än honom. Jag 25 år - han 5 år. Och ändå var det jag som till slut satte mig på en snurrsak och bara ville sitta och sitta. Kanske borde man bygga vuxenlekplatser med proportionerliga klätterställningar och rutschkanor för det är antagligen det ultimata sättet att träna på. Mer klätter i klätterpyramiden!

När Thodor också tillslut hade tröttnat och vi gick hem hittade vi en mängd spännande saker på trottoaren, så som hundbajs, nötskal och snus. "Är det SNUS?!" Sa Theodor. "Japp" sa jag, "snusar din pappa?" sa jag (Eftersom jag vet att Malin inte gör det... Genus genus genus.) "Näää! Det är bara tuffa killar som snusar ju!" sa Theodor. "Jahaa" sa jag, "är inte din pappa tuff då?". "Nää", sa Theodor, "han är ju en snäll pappa!"

Snäll pappa eller snusande tuffing. A ja vedat ente.. Kan man inte vara lite både och?

12040-218

12040-219


Dagen i bilder

Idag när jag var ledig från skolan tänkte jag göra den festliga grejen att ta ett foto i timmen för att sen efter dagens slut summera och se om man är nöjd eller onöjd med dagen. Jag glömde självklart bort hela grejen efter typ tre foton men det var nog bra, annars hade min blogg antagligen svämmat över av foton på meningslösa saker från min dag. Jag har en tendens att inte göra så mycket alls när jag är ledig, nämligen. Well, here we go:

12040-211

Vaknade vid halv elva och satte mig genast vid min precious dator med ankbakgrunden. Här satt jag sen ett ganska långt tag eftersom klockan var halv två när jag äntligen gick till köket för att äta frukost.

12040-212

Det såg soligt och varmt ut där ute men mig lurar ingen! Jag hade såklart kollat temperaturen på internet innan och sett att det bara var åtta grader ute. Dvs kallt. Det hade inte Erik, som förutsåg att det var varmt ute och körde moped till skolan utan vantar. Han frös väldigt mycket om fingrarna. Nå, frukost var det:

12040-213

Har tänkt att detta ska bli en nyttig vecka med bara knäcke och müsli (och liite russin ^^ ). Det sket sig dock när jag såg alla skorporna på Rimi och köpte en påse. Yuuummi! Men de är ju som godis, extremt söta. Illa Erika, illa. Löste iallafall sudokun på rekordfart.

12040-214

För att slippa skriva ett förbenat skolarbete efter frukosten (skjuter upp och skjuter upp i det oändliga!) satte jag igång att städa lägenheten. Soffan flyttas fram och tillbaka ständigt och jämt eftersom tv:n är trasig och vi således måste kolla på film genom min dator. Men, vi har gott om plats och tillslut såg det ok ut.

12040-215

Städade även lite i sovrummet. Det är svårt då vi inte har tvättat på väldigt länge och ett berg av tvätt har vuxit fram på "slänga-kläderna-på"-sängen. Den lilla golvytan vid fönstret blev ren. Om än sladdig. Min fina stereo blev också avdammad. Den används på tok för sällan, vilket jag finner en smula upprörande.

12040-216

...Så gick dagen och kameran glömdes bort. Erik kom hem från skolan och vi åt ett mellanmål som bland annat innehöll god dansk ost som luktar rumpa men smakar änglagott, samt dansk pölsa. Whats the deal med Danmark liksom? Jag stack efter maten och handlade blomjord, hade plantering på hjärnan. Bea ringde och vi stack till friskis och tränade en timme med Kjelle som bara är dum och skriker på en att jobba hårdare trots att han själv inte orkar. Kom hem, duschade och började laga mat. Tänkte mer och mer på den där jorden och plockade fram krukor och frön. Denna gången var det blåklinten som åkte i tvenne krukor. Fröna skulle stå med 40 cm mellanrum, vilket jag anser är alldeles knasigt. Hur många har sett blåklint växa en och en med 40 cm mellanrum? Finns det någon som känner någon som har sett detta? Nä just det. Jag pregade ner ett tjugotal i krukorna, får se hur de tar sig. Tänkte jag skulle ha en kruka inne och en ute för att sedan kunna jämföra. Återkommer med resultat.

12040-217

Fyra kg jord kunde man köpa på Rimi för 15 pix. Billigt som satan tänkte jag och köpte två påsar. När jag kom hem såg jag en trädgårdsbilaga som hade trillat ur tidningen, uppslagen på jordavdelningen. Det stod: Köp tre påsar för hundra! (Jag tänkte jeez) Antal kg i varje påse: 50! (Jag tänkte neeej) 150 kg jord för 100 pix mot 8 kg för 30 pix. You do the math.

Dessutom: Nyttighetsveckan går sämre och sämre. Kvällsmat kl tio beståendes av stekt potatis, stekt ägg och körv. Nyttigt Erika, nyttigt.

Lillväxterna

Alla vet hur växter funkar. Man har dem och har dem och har dem och nåågon gång nåågot år kanske de blommar. Dvs, proslinsblomman kan komma att blomma och möjligvis den där orkidén som vissa somliga fick av sin förra flickvän och fortfarande vårdar ömt. Resten mest bara står där. Min poäng är att blommor är mest någonting man har för att man vill ha det grönt omkring sig och känna att det finns liv i fönsterkarmarna. För ett tag sedan planterade jag om våra blommor för att ge alla varelser här hemma en känsla av uppfrächning. Gav dem även knark i form av växtnäring, vilket jag är rädd att de tog en överdos av eftersom alla är mer bruna än gröna just nu. De såg mycket kryare ut när jag bara vattnade en gång varannan månad och lät dem stå i jord som räckte upp till halva rötterna ungefär. Aja, jag hoppas att de hämtar sig åter.

Jag planterade faktiskt inte bara om växter den där kvällen, jag sådde även nytt! En liten liten kruka blev hem för ett tiotal frön (som egentligen skulle stå med 20 cm mellanrum, Erika - LÄS receptet innan!) som grodde och växte. Förra helgen råkade de tyvärr ut för ett hemskt trauma när Erik skulle stänga fönstret och drog med sig krukan så att den brakade i golvet. Jag blev upprörd men Erik lyfte upp den varsamt och tryckte till jorden på ett sätt som lugnade mig igen. Anyways, krukan dokumenteras var dag och jag ska nu bjuda på en åttadagarsresa från att första lilla gröna sticker upp till hur den ser ut idag. Funderar på att snart göra en sådan fin ståltrådsställning som Bea har gjort till sina som de kan växa på - de är nämligen klängväxter.

I övrig finns inte mycket att rapportera då jag mest gått i skolan hela dagen, varit trött och hållt på att somna på var lektion. Tur att jag är ledig imorgon! :)

OBS: Många bilder!

12040-203
Dag 1
12040-204
Dag 2
12040-205
Dag 3
12040-206
Dag 4
12040-207
Dag 5
12040-208
Dag 6
12040-209
Dag 7
12040-210
Dag 8

Fortsättning följer..

the sweet taste of sommar

MFF spelar fotboll mot ett annat lag på stadion ikväll. Luften är ljummen och solen är på väg ner när jag springer min runda. Struntar i den vanliga rundan två varv runt parken och drar ner runt kullarna i Kroksbäck och tillbaka. Det blir åtta km totalt. Brukar springa 6. Blir inte ens trött. Och det känns som att det är sommar. Människor är ute och går, ungdomar tränar fotboll, gatorna är tomma eftersom de som annars kör bil kollar på fotboll.
Ljuvlighet i paket.

Vi hade två timmars håltimme mellan elva och ett, satt på gräsmattan utanför instu. Trädgården är grön, stor och extremt trevlig att sitta i. Tyvärr är ekorren som brukade springa hit och dit död. Jag såg den ligga platt på lärarnas parkering för några veckor sedan. Misstänker überfürer, alla som läser BIVIL vet vem.

Blev iallafall solbränd under de där två timmarna, men inte lika mycket som lillebror. Han kom hit innan för att skriva ut ett papper och såg ut som - ja, vad ska man säga - en vattenskalle. Min reaktion var att vi skulle sticka till sjukhuset direkt, och bara så ni vet har jag nog aldrig reagerat så innan, nånsin. Vad jag kan minnas. Nä, det såg inte kul ut. Han hade rakat håret för några dagar sedan och så spenderat en hel dag i solen utan skydd. Hjärnan såg svullen ut. Jag är fortfarande orolig.

Till sist vill jag också meddela att jag trillat ner i ett djupt vårrus vilket innebär att jag bara lyssnar på svenska män med gitarr. Vi snackar Uffe, vi snackar Eldkvarn, vi snackar Josef Z osv. Eller, det kan vara våren men kan lika gärna vara vår nya lärare som utstrålar en blandning mellan Johan Johansson, Jakob Eklund och alla andra svettiga smaskiga män. Kanske tur att han brinner för något så torrt som katalogisering i MARC-format. Frust. HAHA.

Bilderna nedan visar min vanligaste sysselsättning April - September. Sweet.

12040-202


12040-201

Bilddagboken

Idag vaknade jag innan Bea. Bara det är en bedrift. Sen rullade dagen på i ett enda huj. Jag, Bea och Martina började dagen med att åka till Ikea, det fina vädret till trots. Martina som ska flytta nästa söndag behövde husgeråd och jag behövde en kavel och plastglas och en bringare och Bea behövde nya sugrör. När vi var klara åt vi två korvar. Ikea is the shit när det gäller korv med bröd. Fem spänn och så får man en korv på stört. Jag tänker ofta på Ikea när jag är hungrig. När vi var på Ikea ringde plötsligt Helena och Martin som var i krokarna och slajdade med sin cadillac från -59. De erbjöd skjuts hem och vem tackar nej till det? Inte vi iallafall. Den var hur cool som helst, vi satt tre i framsätet som inte hade bälte men dock elektriska fönsterhissar. Galet.

12040-199

Bilen var mintgrön till färgen. Min favoritfärg näst efter mörklila. Ba så ni vet.

När vi hade blivit avsläppta hos Martina lunkade jag och Bea hemåt och tyckte vädret var lite för varmt och fint för att man skulle spendera resten av dagen inne. En kvart senare satt vi på våra cyklar på väg ner mot amfiteatern i pilis, mitt nya favvopresommarställe. Bea skulle plugga och jag skulle lösa sudoku (jag älskar min utbildning just nu. Ingenting att göra i skolan.) men det blev mer att vi tittade på alla människor som dök upp samt en väldigt stor demonhund som var lite läskig att kolla på. Men snygg. Sen kom det några tjejer med sockervadd, detta ytterst märkliga snask. På väg hem inhandlade Bea en styck sockervadd som vi gnaskade på en stund. Jag tror jag har ätit det EN gång innan i mitt liv, på Liseberg var det - jag minns till och med vilken karusell jag stod vid. Men det är ingen hit, det smakar ju bara socker. Jag tog hem en tuss till Erik eftersom han gillar socker så mycket och såklart slök han det med hull och hår.

12040-200

Bea äter vadd. Jag tycker dock det är roligare att tänka sig att det kommer ut ur hennes mun, som att hon är en spinnare av något slag. Eller kanske trollkarl. Trollkvinna? Troll? Kvinna.

Jag, som hade blivit övermätt igår på matlaget av den fantastico maten, hade nu blivit lite hungrig och ville hem. Cyklade med tussen till Erik som var på gården och mekade med motorcykeln och föreslog att vi skulle prova den en tur till affären. Sagt och gjort. Jag var livrädd eftersom Erik VERKLIGEN provade vad den gick för, höll på att flyga av hela tiden. Så handlade vi lite smått och gott och åkte hem en stund och förberedde inför tamtamtam: Årets premiärgrillning! Massor av god mat och trevligt sällskap. Platsen kunde väl dock valts med lite bättre omdömme.. Det slutade nämligen med att vi satt vid vattentornet på södervärn, och i hopp om att få solens sista strålar valde vi platsen precis vid vägkorsningen. Någonting hade uppenbarligen hänt eftersom det körde förbi säkert sex tutande ambulanser under tiden vi var där. Några meter från oss stod ett alkisgäng och drack öl, söndagkväll som det var. Platsen var verkligen som gjord för skummisar och hundbajs. Men fint var det.

12040-197

Kolla solens sista strålar! Det var dem vi suktade efter.

12040-198

Mumselimumselimums säger Erik och Jon - som hade nackspärr och bara kunde titta åt vänster.

Kvällen var dock inte slut efter detta, klockan nio var jag och Bea hemma hos henne för att se 6 feet under, som vi inte kunde se hemma hos oss som vi brukar eftersom vår tv är trasig.. Men det var lika trevligt där, jag fick en kopp väldigt gott kaffe till exempel. Hemma igen kollade jag och Erik och Jon (via datorn) på djurprogrammet som Erik tycker så mycket om, det handlade om öknar. Nu är det dags att lägga sig.

Och varför berättar jag allt detta för en anonym massa på internet??
....Jag vill såklart slippa gå till sovrummet eftersom försten dit ska byta lakan.
Detta är mitt sätt att dra ud pa det hele.

...eller var det den runda båten han skulle köpa?


varmt ute - mat ute

12040-196

Erik fick en ny kompis i Alnarpsparken. Hinner inte mer nu, ska iväg på matlag.

---

12040-195

Separated at birth by who??:

image192

image191

image190

Braun

Idag gick jag tre timmar i skolan, de första tre och de tre sista för veckan. Detta har varit en väldigt slapp vecka. Det var trots det skönt och välbehövligt att sitta några timmar i Pildammsparken i eftermiddags, läste bok, drack kaffe och solade lite. Sen var det ännu skönare att åka en väldigt lång tur med Bea och inlines. Premiärturen för året och det gick bra! Krampade inte någon endaste gång i fötterna som det annars gör ganska ofta i princip alltid. Tack för det fötter. Vi åkte tills det blev mörkt och var väldigt sugna på öl när vi kom fram till möllan. Men icke sa nicke. (Ingen av oss hade alltså pengar med sig. Annars - lätt) Nu är jag förbannad på internet som är så långsamt och gör att jag inte kan ladda upp alla bilder jag vill visa. Jag håller på att dokumentera min planta som växer och växer så fint. Har tre bilder än så länge. Datorsatan.

Annars är det väl bara att konstatera att våren faktiskt har kommit och kampanjen "brun med sol" har startat. Vem deltar?


Ta dah!

Halv tolv i förmiddags sa det snipp snapp klipp klapp och så plötsligt såg jag ut såhär:
Alla som ser Mat-Tina på bilden räcker upp en hand..

image189

Fulfilur

Bloggsidan vill inte arbeta med mig idag, jag som tänkte göra bilddagbok av påsken.. Menmen, jag och Jon sydde lite igårkväll. Meningen var iallafall att sy, det blev mest pill med trasig symaskin. Jag lyckades laga den såpass att man kan köra sicksack och när hela natten hade gått hade denna lilla fula dödsfilur fått ett eget liv. Ögonen är så hysteriskt fula att jag bara vill sprätta som en spätta, men samtidigt tycker jag synd om fulingen och eftersom den ändå är den första jag gjort i vuxen ålder får det vara så. Både jag och Jon satt och funderade länge över viktiga saker vi tyckte vi kom ihåg från mellanstadiet, så som "fliselin" och när man egentligen ska nåla. Jag som ändå var en MVG-elev, vart tar kunskaperna vägen?
Till sist, Note to self: Brodera INNAN du stoppar den med stoppning!

image187
Erik o Erika

Igår var en bråkdag så idag är jag lite extra kär, för att jämna ut det liksom.. Mumselimums.

image186


Blommor och Bibliotek

Idag är det den stora städardagen hemma hos oss. Det har vi bestämt för flera dagar sedan. Och det kommer säkert gå jättebra, om Erik någon gång vaknar.. Nu är klockan snart ett och det enda jag har gjort är att duscha (ja jag vet, dusch ska inträda EFTER städning, var så äckelskitig så jag orkade inte vänta bara. Kände väl också lite på mig att det nog inte kommer bli så mycket städ..) och bloggat. Samt lyssnat på Midlake som är mitt nya favvogubbarockband.

Vi skulle testa motorcykeln igår eftermiddag och åka till Ikea men den funkade inte så vi fick ta mopeden. Vilket var ett bra val eftersom vi då kunde åka på alla konstiga cykelvägar genom Rosengård och parken och kyrkogården för att komma dit, istället för på de stora vägarna där polisen verkar göra mycket kontroller just nu. Vet inte hur bra vi skulle kunna förklara och komma undan om vi hade blivit tagna. Två på moped som kör i 70..

Vi kom till Ikea iallafall och hade förvånansvärt lik smak vad gällde allt från soffor och hyllor till kök. Mycket märkligt med tanke på att vi när vi träffades hade totalt skild smak vad gällde allt. Jag tror ju att det är jag som påverkat Erik i en bra riktning bort från ungkarlssmaken. Det skulle dock lika gärna kunna vara han som påverkat mig så att jag nu har fått en ungkarlssmak. Ingen aning. Vi köpte iallafall inget mer än småpryttel som skärbrädor och lampor och ljus. Hylla är utsedd dock.

Igår var jag på fältstudiebesök på Lunds stadsbibliotek. Vi skulle lära oss om medieinköp och simulera att vi skulle köpa böcker från BTJ. Vi hade 3000 kr att köpa för och förstod snabbt hur svårt det är att bedömma och välja ut. Vi elever började genast diskutera hur urvalet görs, vilka är det som väljer. På skönavdelningen var de tre svenska medelklasskvinnor i 55 årsåldern, vilket vi tyckte kunde bli ensidigt. Bibliotekarien höll med och sa att de tidigare hade haft en man med, men att han nu var tillförordnad chef och inte kunde vara med längre. Vi tyckte att kanske ålder och ursprung också kunde vara någonting att tänka på. Detta tror jag provocerade lite och hon tyckte att de minsann inte diskriminerade någon, de hade till och med haft en med afrikanskt ursprung anställd som bibliotekarie där. Ja han hade ju läst i Borås förstås, men han var ju afrikan..  Djeizes!

Så konstaterade vi iallafall att här sitter vi, i princip alla på vår utbildning, och är den brutalt stereotypa bibliotekarien. Kvinnor, medelklass, akademiker, vänster, och vad vi tror är medvetna.. Frågan lyftes: Vad gör vi åt det? Hur lockar man andra grupper än denna till bibliotekarieutbildningen? En tjej i klassen svarar: Amen, DE är ju inte intresserade, DE tycker detta är töntigt.

Vilka DE?? Så var vi liksom tillbaka på ruta ett igen. Lycka är att ha en afrikan anställd, då är man en mångkulturell arbetsplats! Suck, jag blir så trött på omvärlden ibland.

Från det ena till det andra, jag skulle ju rapportera om mitt projekt "plantera om blommorna". Fick lite av ett knasryck så som pappa kan få om han börjar gräva om trädgårdslandet - ja då jävlar grävs hela om på en kväll. På den vägen var det, jag började med projektet vid tolv på natten trots att jag skulle upp helv åtta dagen efter. Blir man för första gången på fem år sugen på att plantera om blomstackarna är det väl lika bra att göra det, tänkte jag. Mycket klipptes av. Av mina fina frodiga blommor finns endast enstaka stammar kvar. Lägenheten är kal. Hoppas de tar sig snabbt. Bilder kommer här, är dock lite mörka då det var natt..

image180

image181

image182

image183

Notera kvällens middag: världens godaste potatisgratäng. Bakom blomman.

image184

image185

Lång dag

Världens längsta dag på biblioteksdirektionen i Lund. På eftermiddagen hittade jag och Erik en alldeles grön soffa vi nog ska köpa för 5000 pix. Bolagret. God öl sen på kvällen i trevligt Karinsällskap. Mat klockan halv tolv (ajaj min nyttiga livsstil) Nu - plantera om blommor! Bilduppdatering inom kort.

Until then: Den kalla solen och den varma..

image179

Things is about to change..


hits