förra helgen (om än lite sent)

Får se om allt blir i rätt ordning. Det var Karin som fyllde 25:

12040-91

Först på dagen var jag och Erik ute på stadens gator och torg. Där inhandlades kvällens klädnad:

Erik i cowboyskjorta
12040-89

Och jag i liten klänning:
12040-90

Så gick vi till Karin där det bjöds på mat med värsta dukningen:

12040-93

Mycket vackert. Karin var glad och bjöd på soppa.
12040-92

På toaletten hade kackerlackorna fest för sig själva:
12040-94

Obs, de rörde på sig. Även barnen.
Sen var det fest, Bea, Daniel och Martina dök upp:

12040-9512040-97

Det spelades spel och sjöngs sånger. Sen gick några till KB:
12040-88

Där mötte vi upp med Johan och Alexander:
12040-96

Sen gick vi hem när det stängde. Jag kom hem och hittade Erik sovandes i tv-soffan. Han hade börjat kolla på Bond-filmen men somnat efter fem minuter. Vi såg den igår istället, ganska dålig.
Nu är det snart dags för en ny helg. Denna gången fyller Kari år och ska ha fest. Men först ska jag till Landskrona och ha fältstudier imorgon. Hoppas det blir lika roligt som Malmö. Häpp.


julklappsönskelistan

Gårdagen varden bästa dagen på länge (utom kanske i lördags, men det hade andra orsaker, tex brandy blandat med vin) när jag och två från min klass gjorde fältstudier på Malmö stadsbibliotek! Vi kastades in i verksamheten och fick, utan att kunna någonting om systemet och sorteringen på hyllorna, stå i infodisken på barn och unga-avdelningen och svara på massor av frågor. Det var nog två klasser där samtidigt med barn i kanske nioårsåldern som ville fråga om allt. "Har ni spännande böcker?" "Har ni böcker om marsvin?"  osv. Väldigt roligt. På eftermiddagen var vi på skönlittavdelningen och där var det inte lika mycket att göra men ändå så kul att jag aldrig ville därifrån. Varför måste jag gå i skolan tre terminer till?
Hon som handledde oss gick ut från BIVIL kanske -96 och var fortfarande inte klar med sin uppsats. Det tycker jag var skönt, behöver man inte ha så mycket ångest över den, det löser sig.. (säger jag bara för att jag inte alls borde blogga utan istället skriva på min artikel om marknadsföring på bibliotek. Gööör det nu!)

Ska bara skriva en önskelista inför julen: (utan inbördes ordning)
- Tom Waits "Orphans: Brawlers, Brawlers &Bastards"
- Rubiks kub
- Parfym
- Litet skinnfodral till min digitalkamera
- Fotoskrivare
- Baddräkt (ordentlig kvalitetare som jag helst får välja själv)
- Träningskort
- Busskort
- Smink
- Böcker

Sen är det säkert många saker som jag har glömt, ska försöka uppdatera när jag kommer på..

google answers

GOOGLE ANWERS: Answer these questions by posting the first image that comes up on google image for the answer.

1. Your age on your next birthday

12040-75


2. Your favourite colour

12040-76


3. Your middle name

12040-77


4. The last meal you ate

12040-78


5. Your bad habit

12040-79

6. Your favourite fruit/vegetable

12040-80

7. Your favourite animal

12040-81

8. The town you live in

12040-82

9. The most useful thing in your house

12040-83

10. The name of your pet
-

11. Your most recent purchase

12040-84

12. Something that makes you happy

12040-85

13. Your first name

12040-86

14. Your last name

12040-87

vykortsmakare, thats me!

En väldigt trivsam helg har spenderats i moder och faderland. I skolan är temat marknadsföring på bibliotek och vad passar då bättre än att vara objekt för ett biblioteks marknadsföring? Det var Bromölla bibliotek som fyllde 20 år och på programmet stod jag och mina vänner, dvs musikunderhållning. Vi var fikamusik, ganska skönt då vi i princip aldrig spelar annars och var ringrostiga.Men jag kan inte säga att vi var dåliga. Publikstödet har väl varit bättre, föräldrar och äldre stod för stödet, och några barn som lekte med ballonger. Ett barn gick förbi och höll för öronen. En trivsam dag på bibblan i det hela. Cykelturen hem var en extremt vacker upplevelse i novemberdiset på eftermiddagen.  Den var också väldigt frustrerande pga främst två orsaker, nä tre förresten.
1. Jag glömde ta med kameran när jag cyklade hemifrån och kunde inte fotografera det fina.
2. Cykeln har gått lite sönder och befinner sig konstant i växel 3, dvs den jobbiga, dvs det var TUNGT att cykla.
3. Jag hade piffat till mig med den ganska korta kjolen - som med jackans och cyklandets hjälp kasade upp (kasade ner, åkte upp? Åkte ner, kasade upp? Språkpolis någon?) Jag cyklade därför omkring långa stunder och flashade både det ena och det andra.
Idag promenerade jag och mamma en stund nere vid tomsan, stranden, och fotade lite. Känsla: harmoniii..


12040-72

12040-74

12040-73

Och så kom jag efter några om och men hem till Malmö där ett stort knippe poliser precis stolpade in på gården och fångade 20 stulna cyklar och en lastbil full med stöldgods. Spännande!! Jag var ganska rädd för att min cykel skulle slinka med men jag vaktade den noga (dvs hängde ut genom fönstret för att spana på allt spännande som hände) Tv var där, tidningen var där, hur många poliser som helst var där! Och familjen i fråga kommer tyvärr inte att komma hem igen då poliserna bytte lås på dörren och tog den ifrån dem..

Summa: Landet - harmoniii
                Staden - Tjuv och rackarspel

Tribute to Karin samt det där om moralpaniken

Karin skriver i sin blogg att hon på alla bilder där hon dansar visar ett plågat ansiktsuttryck och att det är konstigt då hon aldrig dansar utan total eufori. Åja, här är minsann en smula eufori från i lördags:

12040-70

12040-71

Annars var det ett ganska intressant framtidsseminarium idag. Det är konstigt hur diskussioner ang framtiden alltid tycks stanna vid att vissa inte har tillgång till den senaste tekniken. Man börjar alltid med att konstatera hur "den nya tekniken" kommer att revolutionera och så för man en spännande diskussion om hur den tekniken kan se ut och sådär. Men så på någon vänster vrids allting till att handla om hur den äldre generationen inte kommer att hänga med, och inte tredje världen heller för den delen. Och där stannar man. Hur ska man beté sig som framtida bibliotekarie mot dagens barn som är födda till att sitta vid datorn, som lär sig läsa på tv:n och som inte alls vill läsa böcker? Om vi samtidigt måste ta hand om de gamla som inte alls kan någonting överhuvudtaget om datorer? Sån tråkig diskussion. Allting förändras, farmor Margareta som fyller 87 nästa gång har både dator och bredband, betalar sina räkningar över internet osv. Jag känner INGET barn som inte vill höra sagor och bläddra i böcker.

Och det där med att man inte alls skulle orka läsa en e-bok på nätet. Nja, kanske inte. Men jag skulle gladeligen läsa alla mina kurslitteraturböcker som e-böcker. Jag sitter ju ändå vid datorn minst fem timmar i sträck om dagen. Och faktiskt högst en halvtimme vid den fysiska boken. Men trots allt läser jag. Så jag vet inte, jag är väl skadad av MTV jag med.
Men jag måste ändå tycka att skräcken för att datorerna ska få barnen och människorna att sluta läsa böcker känns nåågot obefogad. Det är skillnad på media och media. Minns debatten om videovåld och serietidningar på -70 och 80-talet, nog fan läser 70-talsbarnen böcker.  Det är så uttjatat med medie- och moralpaniker. Ok, det går snabbare för ny teknik att utvecklas men bara för att man också kan fotografera med i princip alla mobiltelefoner som säljs behöver det inte betyda att alla ungdomar som finns kommer gå ut och ha gängslagsmål för att filma det och lägga ut filmen på nätet. Suck.
Tänk istället positivt, tänk på så mycket papper som slipper slösas när man kan skicka allt elektroniskt. Fixar man dessutom fusionstekniken kommer energifrågan vara löst och jorden behöver inte gå under av miljöförstöring. Allt kommer bli bra igen. Bara fortsätt läs för alla barn och barnen kommer fortsätta läsa för sina barn. Dessutom är det väl inte formatet som är det viktiga, det viktiga är ju faktiskt innehållet.Bibliotek på nätet

Det blev inget rastande. Regnade alldeles för mycket. Nu börjar jag bli sådär rastlös och yr som man bara blir när man har suttit framför datorn en hel dag och knappt fått någonting ordentligt gjort. Jag vet att jag kommer ångra denna dagen redan imorgon när vi har ett framtidsseminarium i skolan och ska prata om hur biblioteken kommer utvecklas.. i framtiden. Jag har gjort förljande uppgifter: Chattat med en bibliotekarie, lånat en e-bok, sökt i databaser samt läst en artikel.
Chattandet var en hit, trots att det kändes stressande. Jag undrar hur många som utnyttjar de där tjänsterna egentligen, om jag som faktiskt läser till bibliotekarie uppfattar det som stressigt, vad gör inte alla andra då. Dels vill man komma på en bra fråga som inte känns för töntig, dels vill man ju inte slösa på deras tid (lite svenskt sådär), inte störa.. Sen vet man inte riktigt hur man ska sluta. Jag ställde en fråga som hon snabbt kunde svara på men så frågade hon vad jag pluggade och så blev det som att hon ville hitta mycket mer om ämnet och eftersom man inte kan se personen i ögonen vet man ju inte om hon tyckte det var vråltråkigt eller ganska kul. Men när hon hade gett mig tre helt uppenbara svar sa jag tack skaruha och klickade bort hela fönstret. Liksom ska man säga hejdå eller hur ska man göra? Bättre förklaringar där tack.
Lånandet av e-bok var också ganska komplicerat. Det fanns ingen egen katalog för e-böcker på Malmö stadsbibliotek, dvs de låg endast i bokstavsordning. Det kom upp 77 sidor med vad kan det vara 15 träffar på varje sida. Ganska jobbigt att skrolla sig igenom varje sida där för att hitta någonting intressant. När jag så till sist hittade en bok som jag ville ha klickade jag på låna-knappen och så tankades den hem till adobe reader och jag kunde snabbt börja läsa. Men sen då? Glöm att jag hinner läsa hela boken idag, 318 sidor. Hur hittar jag den imorgon när jag vill fortsätta? Måste jag låna om den då? Bättre information tack.
För övrigt tycker jag att e-bokens format är hemskt. Texten är väldigt suddig och ska man se den i bra upplösning är den extremt stor. Alltså synfelsstor. Det blir vanliga böcker för mig ett tag till. Ett plus dock för att jag kunde låna den hemifrån och börja läsa direkt. Så borde det vara med alla böcker! Speciellt kurslitteratur.
Det är förresten kanske så man ska lösa hemladdningsproblematiken. Lägg allting i biblioteken, film-musik-böcker-tidningar, och så får man ladda hem allting därifrån gratis. Kommer att gynna både biblioteken och producenterna. Och användarna. Jag siar att det bara kommer dröja några år innan det finns internationella virituella bibliotek som är samma bibliotek fast över hela världen. För det finns väl inte redan?

Nu är det en timme till kören. Jag åt precis en måltid innehållandes extremt mycket vitlök. Bra Erika, mycket bra.
Och regnet öser ner..

måndag natt?

12040-67

Det är måndag och mitt på dagen. Eller mitt på natten? Det har varit mörkt HELA dagen. Störtregnat. Jag har knappt varit ute sen i lördags och det känns som att mina muskler är på väg att förtvinas och som att svanskotan kommer tryckas upp i magen. Anledningen; jag sitter. Jag vaknar och sätter mig vid datorn, kollar alla de där sidorna som jag alltid kollar och går därefter till frukostbordet där jag sitter och läser tidningen. Sen går jag till datorn och sätter mig igen. Sitter sen tills det blir kväll då jag går och sätter mig i tv-soffan och kollar på film och myser. Går sedan och lägger mig. Japp. Ingen motion här inte.
Det bästa med måndagar är att man startar en ny vecka med schemalagda aktiviteter som gör att man faktiskt kommer ut och iväg och gör saker. Det sämsta med schemalagda aktiviteter är att veckan blir väldigt inrutad. Det bara rullar på och innan man vet ordet av det så har livet gått och tagit slut. Så känns det bara för att jag faktiskt har schemalagda aktiviteter - inte ens speciellt många! Och hade jag inte haft några alls hade jag mått dåligt över att aldrig ha någonting att göra. Aktivitet - ja tack.
Veckan (alla veckor) ser ut som följer (nu snackar vi alltså fritidsaktiviteter):

Måndag: Sjunga i den afrikanska kören med Bea och Elna.
Tisdag: aktivitet med Bea och Martina (oftast promenad, om vädret tillåter).
Onsdag: ledig kväll men på senare tid ofta onsdagsöl med de som vill, oftast Bea och Martina.
Torsdag: Boxning med Bea.
Fredag: Simning med Karin och Martina (ofta ensam).
Helgen: Valfri aktivitet men ofta någon form av alkoholintag med vänner.

Denna helgen har varit väldigt lång, den började i torsdags när Eriks bror och far kom och hälsade på. Bror Jon stannade till idag, Faren åkte igen efter middagen på torsdagen. På fredagen kom Eriks mor med hund och syster med barn och stannade en natt. Mycket barnpassning och trevligheter. På lördagens kväll var det tänkt att jag och Karin skulle till Kristin på fest men istället var vi hos Bea och gick tillsammans med henne och Daniel och Isa till Vinylen där vi såg Henning spela och sjunga så fint:

12040-65

Här träffade vi också Al som var där eftersom hans kompisar dj:ade. Al såg arg ut men var glad:

12040-64

Sen gick jag och Bea och Karin och Daniel och Isa till Pinebox på Tangopalatset där vi dansade och dansade till skön indiepop så mycket att vi bara hann dricka en öl på hela kvällen. Det bästa var när de spelade sista låten som var den där "Can´t liiiive if living is without youuu"! Som vi sjöng!

12040-63
Hej är detta kalle-dubbel eller är du bara glad att se mig?

12040-62
Oh yea. Shake it.

Och sen blev det söndag. Halva dagen gick åt till att spela fiol eftersom vi ska spela på lördag på Bromölla folkbibliotek. På kvällen skulle jag laga mat, men eftersom jag är världens sämsta riskokare blev det en konstig gröt som smakade som sten blandat med slem. Det var något av en besvikelse skulle man kunna säga. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det där matlagandet. Ska jag öva mig och någon gång kanske bli bättre eller ska jag helt enkelt bara ge upp och låta Erik laga maten så länge som vi bor ihop och om vi mot förmodan skulle flytta isär hoppas på att näste man på tur är en lika god kock? Svårt val. Jag tror iallafall att det är dags för mig att trotsa det hemska vädret och gå ut och rasta mig. Annars kommer jag att bli krum.


Tråkhöst

Idag såg jag i tidningen att Jarvis har gjort en soloskiva och den hade fått fem sydsvenskan-hästar. Det är alldeles tokigt när artister som man lyssnade på under deras karriärers höjdpunkter kommer tillbaka och gör en såndär gammelskiva. Liksom för att knyta ihop säcken. Det är vid sådana tillfällen man märker att tiden går och att det faktiskt var mer än tio år sedan man började åka på festivaler och konserter och överhuvudtaget älska musik. Undrar vad trettonåringarna nu förtiden lyssnar på och undrar om de kan känna igen varandra stilmässigt på samma sätt som -96 när tex alla i min genre hade en stjärna under ögat eller från början tre under varje öga för att visa sin tillhörighet med BD. Japp, jag hade det med. Igårkväll tittade jag på alla mina planscher från den tiden och insåg att det inte dröjer länge innan de blir kitsch. Snart kommer man spela Yvonne och Bob hund på klubb I say. För att hedra de gamla rävarna har jag prytt vår sovrumsvägg med en kär gammal vän, Kalle i TSOOL. Ser ut såhär

kalle

Klockan är tre. Det har varit mörkt hela dagen och det gör mig så seg så att jag bara sitter och spelar konstiga spel på datorn. Och Bloggar. Och drömmer mig tillbaka till när det var soligt och varmt ute och man kunde åka på äventyr tillexempel till Öresundsbrofästet.

erika

Nu kan man inte det för det är så blött och mörkt och dystert och det man måste göra är att städa och plugga och ha tråkigt.. Speciellt när det ser ut såhär i köket. Blöö.

stök

Uppryckning, nu!!

gääsp.

En flod gjord av kaffe

Redan nu, ca tre veckor kvar till nästa csn-utbetalning är jag så fattig att det blir knäckebröd med vatten till middag var dag. Inte för att det skulle hindra lärarna på vår utbildning att lägga en studiedag i Helsingborg, 67kr enkel resa. Mötte upp F och K på stationen i Malmö och inhandlade där den första koppen kaffe för dagen som jag sedan inmundigade på tåget. Jag har inte riktigt vant mig vid att bibliotekarieyrket är ett fikayrke där man bjudes på kaffe vart man än vänder sig. Vart man kommer säger bibliotekarierna "vill ni ha kaffe?" På stadsbibliotek, på filialbibliotek, på universitetsbibliotek låter det "kaffe! kaffe! Här var det kaffe! Nån som vill ha? Vi bjuder!" Sista fikastunden valde jag vatten som när jag smakade på det bara smakade glögg. Men de bjöd på frukt och kakor och godisbitar och klubbor och te och kaffe såklart också och det var så lyxigt att jag inte kunde förmå mig att klaga på det glöggsmakande vattnet. Biblioteken var ganska trevliga. Jag tycker bara det är så tråkigt med alla de där offentliga byggnaderna från 1960-talet som består av tegel och betong. Ok om det hade varit utsidan som gjorde det, but nooo, de liksom ropar "betong, tegel, här var det mörkt minsann! Och beundra gärna våra extremt stora väv-verk som hänger på de extremt höga väggarna och ser ut att passa in i en kyrka eller kanske bara i en garderob eller i ett förråd!" Varför kan inte kommunerna förbarma sig över dessa byggnader och renovera dem eller åtminstonne betala lite färg så de kan måla det mörkbrunsvarta vägg-teglet vitt? Det senare biblioteket som vi besökte var mer nybyggt men väldigt trångt och personalen verkade inte så glada. Kanske för att golvet såg ut att vara gjort av kräk. Detsamma gällde dörrarna på bygget. Tänk er själva, golv och dörrar i samma färg och färgen är beigemelerad rosabrun. Nä tack. Jag får starta ett eget bibliotek med mina egna älskningsfärger. Kan man ha ett bibliotek i mörklila?
Sen åkte vi hem och K trodde att Teckomatorp uttalades Techomatorp. Massor av folk på tåget och jag gjorde förståss en blunder när jag skulle kommentera F:s vråltöntiga pocketboksregnfodral. Jag sa med klar och hög stämma "men kolla då vad panchis den är, sketatöntigt ju!" och så vred jag på huvudet och såg den helt uppenbara pensionärstanten bredvid. Nu kommer ju hon gå hem och gråta och jag kommer att ha ångest i flera timmar. Jag gör verkligen sådant hela tiden. Igår förolämpade jag en killes namn utan att tänka på att han var i samma rum och antagligen såg och hörde hur jag gjorde kräkljud över det. Merde, jag måste skärpa mig. Här kommer en bild på Erik som har ont i öronen istället. Något ska ni ju ha att titta på.

erik

Värre än Mr Kurtz "Horror.. HORROR!!"

Söndagen äro vilodagen då man inte behöver göra någonting speciellt och om man mot förmodan skulle göra någonting så är det verkligen ingenting ansträngande. Allting är rent och fint och man tänder lite ljus och spelar lite spel och har det mysigt hela familjen. HAHAHA. Endast inne i mitt huvud. Dagen har spenderats inomhus, det var den stora möblera-om-dagen. Det sket sig lite redan när vi steg upp eftersom klockan var halv ett och det nästan höll på att bli mörkt redan då. Och jag hittar inte på när jag berättar att Erik tog en timme på sig för att läsa ledaren i sydsvenskan. Galet. När han var klar hade jag redan läst alla andra delarna samt hunnit göra lite skolarbete. Ingen rast och ingen ro, vi började med att flytta stora hyllan från sovrummet in till vardagsrummet och lilla hyllan från vardagsrummet till sovrummet. Det gick bra. (och ja, vi har en tavla föreställandes rullatorer)

bok

Sen gick det väldigt mycket sämre. Detta är riktigt hemskt. När jag fyllde år fick jag tre talgbollar till fåglarna i present. De har sedan dess legat i sovrummet på min byrå. Jag fyllde år i början av februari. Japp ni fattar. Jag har visserligen märkt att de har varit ovanligt mjöliga den senaste tiden men inte tänkt så mycket mer på dem. Det gjorde jag idag när jag lyfte på dem och märkte alla djuren som krälade omkring i dem, på dem, runt dem. Jag skrek, Erik dammsög, jag tänkte på att mina kläder ligger typ två centimeter under dem, Erik lurade mig och sa att jag hade djuren på mig, jag skrek ännu mer. Tills Erik lyfte på sin evighetsgammla tvätt som han aldrig har sorterat och märkte ett helt annat bestånd av en massa djur av en annan art, dock lika små. Det kryllade. Jag skrek, Erik dammsög, jag drog undan sängen och insåg att jag har sovit tryckt mot dessa djur i evigheter, Erik kastade ett gummiband på mig och sa att det var djur på det, jag skrek ännu mer och tänkte att jag aldrig i mitt liv vill gå in i det rummet igen. UÖÖRRK.

sovrum

Adjöss rum. Sen städade vi ordentligt och möblerade om så kändes det lite bättre, kan kanske tänka mig att sova där igen nångång. Så nu är sovrummet ok. Dock varken kök eller verkstad. Köket förresten vars mjölskåp är invaderat av jo just det, kryp! Kan man gå fri någonstans?!

smuts

varkstad

Vardagsrummet tas nog tag i imorgon. Jag bävar för vilka djur vi ska hitta i resten av lägenheten. Alla svarta smutsprickar på golvet ser ut att röra sig, det liksom krälar på hela min kropp. Huuö. Låt mig för alltid slippa vara med i Fångarna på Fortet. Ge mig för guds skull ingen fågelmat i present nånsin igen! Vita väggar vita rum... lalalala.

Finn en gömd tå!

Igårkväll när Erik var iväg på maskerad (han hade haft kul, dock inte vunnit kostympris som tex han gjorde som var utklädd till den där tecknade tvättsvampen som jag inte kan stava till. Han hade iallafall klätt på sig en dubbelvikt madrass med hål för huvudet och hade extrema svårigheter med att sitta, gå och äta) skickade jag hit Torbjörn, Bea och Martina på öl. Vi talade om livet och sådant som man talar om med sina vänner. Tillexempel talade vi om Torbjörns vackra stortå som stack ut ur strumpan. Jag tog många bilder på tån men har ändå valt att inte lägga ut dem här på bloggen. Den är värd mer. Det är icke de andra så dem kan ni se nedan. haha.

beaotiger

12040-48

Sen talade vi om hur man föreställer sig ett år, en vecka, ett dygn, en timme och livet. Alla fick rita på ett papper (Martina hade vid denna sena timme gått hem och lagt sig) hur man såg de olika sakerna framför sig i sitt huvud. Intressant är att det skiljer sig ganska mycket från person till person. Fundera på det! Intressant är förresten också att när Erik tillfrågades fattade han ingenting och hävdade att han absolut inte kunde föreställa sig dem. Hm.. Är det nån mer som INTE kan?

12040-50

Imorse vaknade jag och såg en väldigt glittrig (nån på maskeraden hade gått omkring och kastat glitter över allt och alla. En som var Frodo gick barfota hela kvällen. Det gjorde inte Erik, se nedan) och bakfull Erik bredvid mig i sängen. Han hade kommit hem väldigt sent när jag redan sov. Så han fick därför sova lite längre och under tiden gick jag iväg och handlade lyxfrukost. Väldigt snällt tycker jag själv.

erik sover

Så jag steg upp och gick på toa, där denna syn mötte mig. Kvack! Vadan detta?! Jo, Erik och Olof hade på hemfärden vandrat rakt ned i citytunnelbygget. Och gått ner sig totalt i lera. Erik hävdade att han minsann är ställningsbyggare och därför kunde klättra ned för ställningarna och ner i gropen. Tänkte inte så mycket på att det var förbjudet och antagligen lite farligt.

leriga skor

Och jo jag vet, det blir ganska mycket bloggande och ganska mycket bilder. Ni får stå ut ett tag, nu när kameran är ny blir jag liksom lite galen och fotar allt som kommer i min väg. Har tex fotat mitt nybakta bröd. Det kanske kommer på en blogg nära dig imorgon eller så. Nu: film och lördagsgodis! Hurra!

Systrarna Svahn bowlar

Jag och Bea var och bowlade innan. 42,50 kr var. Rena klippet! Fick spela nästan tre omgångar dessutom. Jag vill alltid vara och bowla. När jag gifter mig önskar jag mig i present:
1. En kubikmeter med smör, som jag kan ha och slicka på resten av livet.
2. Popcornmaskin sån som de har på bio.
3. En sån pool som får plats hemma där man kan vrida på en ström som gör att man simmar på samma punkt hela tiden.
4. En egen bowlingbana.

Såhär såg det ut när vi bowlade (i verkligheten var det mer skärpa på första bilden, men hade jag tagit av mig mina glasögon hade det verkligen sett ut såhär):

erika bowlar

12040-44

12040-45

Resultatet: Jag vann alla omgångar. WOHO!

Stewe Irwin

Igår kläckte jag första superhjälteidén som Erik nappat på: Krokodilmannen Stewe Irwin. Jag ser honom absolut inte som en superhjälte tro inte det! Det var mest så att Olof ringde och de började noja, festen är ju idag. Han snackade om att fixa kostym på blocket och köpa peruk och pickadoll och det svävade ut mer och mer. Jag såg pengarna rulla och eftersom jag vet att Erik ska klara sig på typ tusen snänn resten av månaden var det tvunget att bli någonting som vi faktiskt kan skrapa ihop till här hemma. Ingenting passar då bättre än Stewe Irwin. Erik ÄR han. Iallafall klädmässigt, annars hade jag då inte varit hans sambo och flickvän - om han alltså hade haft samma personlighet. (Dessutom måste han raka sig - det jag hoppades på mest hehe jäz!) Och Erik tyckte det var en bra idé som sagt och började googla på bilder. Vi kom fram till att han hade behövt vara snäppet tjockare och ha längre hår men annars skulle det kunna funka. Han hittade en gammal skjorta och provade outfitten. Obs, kikaren ska inte vara med, en gummiorm skall förhoppningsvis inköpas senare idag. Så här blev det igår iallafall:

12040-42

12040-43Bilder!

Oh vad jag älskar digitalkamera! Man kan ju ta hur mycket bilder som helst! Man kan ta bilder på extremt irrelevanta saker, som en burk med nålar:

12040-41

Eller en linjal:
12040-38

Eller spelet som jag jämt spelar:

12040-40

Och här är en bild på mig och kameran, så ni får se hur den ser ut. (Kolla vad liten den är, alla som vet hur små händer jag har):

12040-37

Kanske är det dags att skaffa en bilddagbok.. hm..


Det blev en.. kamera!

Nu har jag hämtat den och det känns precis som att jag har råkat föda mitt barn två månader för tidigt. Den är så extremt liten! Den liksom rinner mellan fingrarna, det är knappt att man kan se den! Ok inte riktigt så liten. Men ändå förvånande, jag hade nog tänkt att den iallafall skulle vara två tredjedelar större. Typ. När batteriet är färdigladdat ska jag ta en premiärbild och visa upp här. Fast jag kan ju inte ta en bild på den så ni får se.. kanske i en spegel.

ostajävulen

Grr vad denna dagen inte alls blir som jag tänkt mig. Stök och bök överallt. Gick ner med största lasset tvätt nånsin och finner fulla maskiner i tvättrummet samt en stackars nyinflyttad granne med livet uppochned och henne kunde jag ju inte bli sur på så jag fick vänta en timme, dvs nu är det dags att gå ner och sätta igång första makinen. Detta kommer att leda till att bara halva tvätten hinner tvättas eftersom tiden går ut om tre timmar. Suck. Och så hade jag en halvtimme över så jag stack bort till gammelRimi för att se om mitt paket var där eftersom det stod på hemsidan att den var kommen. Icke var den det. Ännu surare gick jag in och köpte en ostajävul eftersom allt pålägget är slut hemma. Och körde hem. Klockan är alltså tre och det enda jag åstadkommit ännu så länge är att jag har dammsugit golvet och flyttat in skrivbordet från sovrummet till vardagsrummet. Vilket betyder att det är extremt stökigt överallt. GAAAH. Snälla dag - ta slut.

tråktvätt

Det är tvätt och städdag idag. Har precis stigit upp nu när klockan är tjugo över elva (!) och känner mest för att läsa tidningen och dricka te i några timmar. Antar att det är vad som kommer att hända fram till två när tvättiden börjar. Var med B, M och J på vinylen igår för att sörpla öl. Johan hade måttbeställt en skjorta och det var väldigt roligt för han hade nämligen beställt för långa axlar. Så långa att de på skjortföretaget tyckte han var onormal och frågade om det verkligen stämde. Och det sa han ju att det gjorde. Men det var inte sant, axlarna hängde ut på överarmarna. Och det var väldigt roligt. Sen kom jag hem till Erik och han var lite uttråkad så vi spelade spel (!!) utan att bråka (!!) och drack lite wiskey och lite te och så lyssnade vi på Dylan och sen var det inte så mycket mer. Idag vaknade jag och stoppade händerna under kudden där det var brännhett! Någon i detta huset har satt igång värmen på så vis att även om man skruvat ner alla elementen på noll är det ändå högsta värme på dem. Jag hatar sånt. Det är sådana saker som gör att vår elräkning är på tusen spänn och vi får leva på soppa kokad på spik resten av månaden. Idag tror jag att min kamera kommer, eller möjligtvis imorgon. Man kan spåra den på posten och just nu är den på den där terminalen på Dalaplan och ska färdas till gammelRimi där jag ska hämta den. Lycklig äro jag.

it's comin!

Jag är en sån som skjuter upp allting jag ska göra. Och då snackar vi allt. Jag skjuter upp disk, kan dröja flera dagar innan jag ens börjar tänka i diskbanor. Jag skjuter upp städ, och därför är det bra att bjuda hem folk på fredag eller lördagsmiddag, det är bara i de sammanhangen någonting blir gjort.. Jag skjuter upp tvätt. På torsdag är det precis en månad sen vi tvättade senast, och ja - jag ser verkligen hur högen växer och växer men det är så enkelt att förbi dem och in i skåpet där det faktiskt finns trosor, strumpor och kläder kvar att använda. Jag skjuter upp uppstigning om morgonen. Snooz är det bästa jag vet utom smör och ost. En litteraturvetenskapslärare berättade på en julfest för några år sedan att han såg bregott som sin superhjälte. Jag håller med. Och Snooz kan få vara Bregotts medhjälpare.
Men så är jag också en sån som skjuter upp skolarbete. Och det är inte riktigt lika smart. Tvätt och städ blir ju lika bra gjort vilken dag som helst om man bara gör det. Det blir inte skolarbete. Hade jag börjat med uppgiften på onsdagen när vi fick den kan jag svära på att jag hade varit bättre insatt i frågan än om jag som nu började på måndagen.. Det är så synd för räknar man på det betalar man en jäkla massa kosing för att utbilda sig till någonting som man sen kanske ska arbeta med i tiotals år. Och så skiter man i att verkligen plugga för att man tycker det är så mycket roligare att spela mahjong på nätet. Jag ska inte säga att jag gjorde katastrofalt ifrån mig, jag var faktiskt en av de som hade mest att komma med. Och det gör en ju inte speciellt motiverad att veta att de andra är precis lika lata som en själv.

Vi planerar att möblera om hemma hos oss. Speciellt sovrummet är jag missnöjd med. Jag minns innan jag flyttade in när det var alldeles tomt i rummet hur vi planerade hur vi skulle ha det. Det var i december och det var juligt men mest kallt och vi var alldeles kära och ville få det fint och mysigt och och så ser det bara helt paddigt ut där inne. Det blev inte alls som vi tänkt oss, det blev mest en kopia av mitt gamla rum där borta på Södra förstadsgatan 102. Mest berodde det på att Erik redan hade en massa möbler i vardagsrummet och av platsbrist fick det bli så att jag flyttade in i sovrummet. Sen har det inte blivit så mycket av med det där mysiga mysrummet vi skulle ha. Det finns mest damm och otvättad tvätt där, samt alla mina böcker och cd-skivor.  Att möblera om nu är alltså ett ypperligt tillfälle att städa och skaka täcken och kuddar och sånt som är så skönt att ha gjort ibland. Frågan är bara hur man gör det sådär mysigt som man vill ha det. Förslag? Feng Shui? Om ni vill veta hur det ser ut där så kan ni få det kanske i morgon eller i övermorgon eftersom min digitalkamera just nu befinner sig på posten! Som jag längtar!

hits