om skor

våren 2007

våren 2008

våren 2009

 

Våren 2010: [sjunges] "Somliga går i trasiga skor, säg vad beror det på?"

 

Har jag sagt att jag hatar att vara fattig?


fri lek

Idag blåste det så himla mycket så när Kristin skulle sticka gick vi andra hem till oss och lät småttingarna bada  badkar tillsammans. Kanonkul!

 

Jag har börjat läsa en blogg, det var någon månad sedan, som jag blir mer och mer både besatt och förundrad över. Det är en tjej som skriver om sig själv, sin kille, deras ettåring samt ungen i magen. Och ALLT är antingen perfekt eller underbart. Hon lite personifierar STÅKKHÅLMAREN jag skrev om häromdan. De har en ursnygg lägenhet som alltid är städad, deras unge är alltid glad och ren, deras relation verkar bara vara heeelt perfekt och hon är dessutom supersmal och snygg trots att hon är halvägs gravid. Alltså: det måste väl vara så att hon väljer ut godbitarna bara? De måste väl bråka någon gång? Och framförallt: hur fanken får de plats med all mat PLUS tidningar på det pyttelilla köksbordet utan att antingen ungen river ner allting eller att de blir ovänner?? Hade ALDRIG kunnat hända här. Men ändå, jag kan inte sluta läsa och jag känner att jag älskar både henne, hennes kille och deras barn. Plus att jag själv genast vill ha ett till barn. Läs den här.


Fem myror är fler än fyra elefanter

Idag stod Set helt själv utan att hålla i sig för första gången. I ungefär två sekunder. Sen slog han i golvet med pannan före så det dånade. Han är ganska hialös, vår unge. Det är fullständigt omöjligt att byta blöja numer. På en sekund vänder han om och står redo i krypposition. Det blir till att brottas var gång. Han reser sig överallt och har börjat gå utmed möbler. Vaknar han ställer han sig och skakar galler i spjälisen direkt. När vi är ute och går måste vi ha sele i vagnen hela tiden annars krälar han ur och trillar i gatan direkt. En illbatting är vad han är. Samt: när vi äter får han sin mat och vi vår. När han ser det vill han bara ha vår, no pardon. Får han inte det så SKRIKER han som en spädgris. Vad gör man då, pedagoger?

 

Annars är jag mest sugen på att ge mig ut och resa. Fulcharter skulle funka fint. Någon med för hög inkomst som är sugen på att donera lite cash?


håret

I två dagar såg mitt hår ut såhär. Jag ångesttrippade ca 90 % av tiden. Till slut gav jag upp.


Nu ser jag ut som vanligt igen. Ångrar mig lite.

 

Det var allt. God Natt.


Egentid

Rödögd långnäsa på badhuset i simhallen

 

Jo, den berömda "egentiden" som alla mammor verkar sträva efter: idag var den min! Erik och Olof skulle gå en promenad med ungarna och där satt jag och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Hade jag varit Ståkkhålmare hade jag antagligen först ätit lunch på ett härligt hotell varefter jag hade gått på hotellets spa och fått massage och sånt där med naglarna. Sen hade jag kanske gått till NK och shoppat något och på vägen hem hade jag eventuellt svängt förbi en saluhall och köpt någon exotisk mat till kvällen.

 

Nu är jag ju inte Ståkkhålmare.

 

Jag började alltså egentiden med att spela MS Röj i ca en halvtimme. Härligt spel, MS Röj. Sen packade jag mina badkläder och stack till simhallen (sedär, nästan som spa!). Tyvärr har Murre bitit sönder mina simglasögon så det var ett helvete att simma - för ögonen. Resten av kroppen älskade det. Simmade 60 längder, dvs 1.5 km. Efter badhuset cyklade jag till biblioteket där jag satte mig i en stol och broderade en stund. Jag åt även ett äpple. Vatten hade jag redan druckit på simhallens toa så jag behövde ingen dryck. Ja, sen satt jag där till klockan halv fem då jag cyklade hem och så var egentiden slut. Jag hade seriösa svårigheter att komma på vad jag skulle göra med dagen, och det värsta är att Erik föreslog att han kunde ha Set i morgon eftermiddag också. Vad ska jag göra DÅ?


solglajs

ALLTSÅ: jag avskyr solglasögon på bebisar. Det ser fult och obekvämt ut. MEN: jag ser ju hur han, bebisen, lider när han tvingas åka omkring i vagnen med solen i ögonen dag ut och dag in. Den där grejen man fäller upp på vagnen skyddar inte så långt. Så idag gick vi till affären och skaffade solglasögon till världens sötaste Set. Det fanns lite olika att välja bland, tex lila med blommor (ganska snygga) eller rosa med Hello Kitty (asfula) eller ljusblåa typ "hej nu ska vi åka skidor i fjällen" (asfula). De han fick var lätt snyggast. De är röda med glitter i. Nu ska jag bara lära honom att ha dem på längre än en sekund i taget. Han är lite ovan, serni.

 

Annars: är smått besatt av Alicia Keys senaste skiva. Speciellt Try sleeping with a broken heart. Den är fin den.


Frukostbesök

Idag hade vi finbesök. Torbjörn (som jag senare under dagen kallade Theodor när jag skulle presentera honom) dök upp vid halv tio med värsta frukosten som vi snaskade i oss under flera timmar. Set-smalben blev först rädd för ruskpricken men det löste sig när han fick hjälp att gunga. Imorgon börjar Erik jobba. Då blir det till att vakna runt sex vareviga dag. Jösses. Nu: handarbete!


Rövarkulan

Redan tidigt i veckan bestämde vi att vi skulle åka på utflykt med Olof, Matilda och Lilly på lördagen. Vi skulle grilla korv och ha det gött, men ju närmare lördagen vi kom desto mer uppenbart blev det att det skulle regna. Och SOM det regnade. Inte var väl vi dem som var dem så vi körde in i dimman och blasket och kom till Rövarkulan. Där låg massa snö och is. Jävulskap och sura galoscher. Men inte var väl vi dem som var dem så vi började gå. Och ta mig fan, när vi kom fram till vindskyddet fanns där redan en eld igång! Lite creepy men vi var väl inte dem som var dem så vi började grilla körv och ha det gött. Det var en himla fin dag, utom kanske att jag hade glömt kameran hemma och fick fota med mobilen. Speciellt fint var det dock att vi fortsatte när vi kom hem och hade helkväll med middag och brädspel.

 

Idag var det en sämre dag. Utomhuset var fult och vi började cykla en alldeles för lång runda som tyvärr ledde oss till Lomma, och alla som har läst bloggen länge vet att Lomma är the hellhole för vårt förhållande. Sura miner, öronsus och törst. Urk. Det gör vi inte om.

 

Imorgon tar vi nya tag med bjudfrukke. Torbjörn kommer hit och underhåller oss! Woho!


Skräpmat

Nä maten idag går nog inte till historien som den nyttigaste. Började ganska bra med youghurt och müsli till frukost men förföll sakteliga ju längre mot kväll vi kom. Erik var på anställningsintervju på fantastiska underbara biljobbet. Han ska ha det som så-länge-jobb. Tack tack för det säger jag, nu behöver vi inte svälta och bli hemlösa. Vi möttes upp på stan efteråt och försökte hitta nån bra lunch. Till slut var vi så hungriga att vi gav upp och gick till Max. Erik var nöjd med sin börgare men jag som hade valt en GI-burgare var ganska onöjd. Gillar överlag inte hamburgare, serni. Det roligaste var dock att Set hamnade så himla långt nere där han satt i sin stol. Haha. Fnissade hela måltiden.

 

Sen kom vi hem och lagade plättar/pannkakor med socker på. För det är så gott att få. Och som om det inte vore nog så bakade vi kanelisar späckade med mandelmassa. Behöver jag tillägga att jag just nu känner mig ungefär som jag tänker mig att Solkungen, Ludwig XIV, kände sig när han var som ruttnast?

 

Men boy, de vars goda - bullarna.


Vår

Idag kom våren! Äntligen kunde vi leka i parken! Set tyckte det var sådär kul, men det ska nog ta sig. Det enda han vet är ju att åka vagn i slask och blask. Vänta bara min unge, snart ska du få kissa fritt precis som alla de andra hundarna. Jag tappade min vante men turligt nog hade någon hittat den och satt den på en stolpe. Phew. Sen gick vi till Emmaus där jag hittade en liten träelefant på hjul till Set samt en porslinsclown som var döfin. Jag vet, det låter fult, men jag lovar att den var fin. Jag kan tyvärr inte visa den för bara tre minuter efter att jag plockat den kastade Set den i golvet så den gick alldeles sönder. Det bidde alltså ingen clowny till mig. Fick en kopp med fjärilar istället. Jag blev lika glad för det. Tur.


Set 8 mån


Vad Set gillar: leka tittut, pussas (tex på sig själv i spegeln), läsa saga.

Idag fyller Set åtta månader, hurra hurra hurra. För att fira lite extra vaknade han kl 05.15 och vägrade somna om. Tack för den, sa jag, då det var min tur att gå upp med honom. Innerst inne svor jag men utåt var jag en snäll och öm moder som killade, kramade och sjöng. Klockan elva gick vi till BVC för att väga och mäta. Han är 68 cm lång och väger 7480 g. Hans viktkurva har börjat plana ut. Attans. Sköterskan tyckte dock inte det var någon stor fara, han rör sig så mycket nu så det är inte konstigt att han inte ökar. Tycker de har sagt det i hela hans liv. Vi gick iallafall hem och matade honom med massor av mat som han inte ville äta. Nu är klockan elva och ungen har redan ätit nattvälling två gånger. Det blir bara värre och värre. Han vaknar och vägrar somna om pga hunger, men på dagen vill han inte äta någonting. Jag börjar bli galen eftersom det är jag som får agera mänsklig napp i timmar om nätterna. Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om!

frippedippedipp

Dagens frisyr: kort och rund.

 

Det är så härligt att vakna när solen skiner. Det kommer jag tycka i säkert en månad till innan jag förbannar helvetet för att den stiger upp för tidigt. Men just nu älskar jag den. Just idag fick jag dock sova länge och steg inte upp förrän kvart i tio. Jag hade en tid hos frisören halv elva, serni. En ny frisör som jag aldrig provat innan var det och jag måste säga att jag gillade den. Stolen var bekväm och hon började klippningen med att visa i en katalog hur hon tänkte. Har aldrig varit med om det innan. Och så var hon snäll och visade hur jag skulle använda vax, samt skrattade hon inte åt att jag inte ens äger en fön. Ett enda fail bara. När jag nämnde att jag inte haft denna frippan sen typ i fyran så sa hon: ja det är väl så, när man börjar bli gammal vill man se ut som man gjorde när man var barn. PFF. GAMMAL? Åhja.

 

Set fick följa med Erik på jobbmöte under tiden, så när jag var klar hade jag värsta fria stunden i solen. Köpte en kopp kaffe och satt i Folkets park ett tag. Alltså, om någon känner för att träffa mig nu det närmaste halvåret är nog chansen störst i Folkets park. Iallafall på förmiddagarna. Varannan dag. Perfa park för frulle.


Sen gick vi till BVC på tandläkarinformation. Det var tre barn med föräldrar totalt och ska jag sätta en rubrik på träffen blir det "tänder for dummies". Gullan, ja hon hette verkligen så, visade bilder på saft och kakor och sa att detta ska ni inte ge era barn. Nää, sa vi, och suckade lite. Det är väl självklart. Sen skulle man svara på frågor om barnets matvanor. Paret bredvid oss svarade tyst att ungen drack bara saft och juice för den gillade inte vatten. Alla vi andra vände oss långsamt mot dem och väste FAAAASA. Nä det gjorde vi ju såklart inte. Men vi VILLE. Sen fick alla barn varsin tandborste. Gullan, alltså KAN MAN ENS HETA DET, tog bort den rosa när Set skulle dra en för "han är ju pojke". Istället fick han en turkos.

Så var det med det. Följ den spännande fortsättningen imorgon, då går vi till BVC och mäter och väger. Ajöken.

Extra mycket sol

Jag erkänner. Anledningen till varför vi kom ut innan klockan ens var halv tolv idag var på grund av den smärre bajskatastrofen som skedde 9.15. Set hade inte lassat på flera dagar men i morse såg jag att det var dags. Tog fram pottan och han sket som aldrig förr. När han var klar lade jag honom på golvet för att hämta en ny blöja. Turligt nog lade jag honom på den gamla - som bara var lite kissig. På väg till den nya blöjan hörde jag hur Murre satte sig för att skita i badkaret. Skyndade men kom för sent. Sanerade och spolade rent. Hämtade en ny blöja till Set och återvände till barnet. Framme såg jag att han hade skitit nästan lika mycket till och det var ETT UNDER att det inte hade runnit ut på mattan. Det var löst, serni. Här blev situationen för mycket för mig att hantera så Erik var tvungen att inkallas. Det var, så att säga, "bajs överallt".

 

Iallafall var det en solig dag så vi brögg kaffe och gingo till parken där detsamma inmundigades. Förbannat fint. Imorgon ska jag klippa mig. Tjohej. Vill egentligen färga håret men det är för dyrt. Sen ska vi på tandinformation för Sets räkning. Idag har han förresten fått sin tredje tand. Uppe till höger, en framtand. Thaaaats it.


Zebrafinkarna

Detta är Zebrafinkarna som bor hemma hos Kaj och Sissel. De ska bli tama för att kunna användas i Sissels forskning om hur fåglar påverkas av magnetfält. Typ. Iallafall, när de berättade att de fått hem ett gäng finkar så ville jag genast dit och fota. Oooh så speciellt, oooh så spännande liksom. Fast nu när jag ser bilderna så bara: jaha, är det från en djuraffär eller? Ser ju ut som vilka tama papegojor som helst. Hiiiimla spännande. Not. Tur att jag vet att de ÄR extra spännande.

 

Jobbig grej: Jag har idag städat, tvättat, diskat, bytt lakan, dammsugit, skakat alla täcken och kuddar, the shitz liksom. Det jag INTE har gjort är att duscha. Och nu är klockan halv ett. Gah. Hatar att inte vara REN när jag lägger mig i nya lakan. HATAR. (Fast jag duschade alltså igår kväll, jag är alltså ingen slusk - bara så ni vet, alltså).


mata fåglar
Min mage har varit på svaj de senaste dagarna så jag har inte vågat mig på några extravaganser. Igår tog vi tex bara en liten promenad till parken. Vi hade bröd med oss som vi matade fåglarna med. Har aldrig gjort det innan, när vi var små matade vi alltid fåren med det överblivna brödet. Och det fanns inte direkt någon park med änder i Edenryd för den delen. Nå. Erik tyckte det var roligast för han matade. Jag frös men fotade så även jag hade ganska kul. Set tyckte det var tråååkigt. Han satt bara i vagnen och såg butter ut. Efter en stund började han skrika. Alltså hallå, jag trodde att barn gillade sådana aktiviteter. För att göra honom varm och glad pausade vi på konsthallen, fast där var vi tvungna att spänna fast honom i vagnen för att han inte skulle rymma så då blev han sur för det. Dessutom var han förstoppad, förstod vi efter kvällens tömning. Det var helt enkelt inte Sets dag. Jag hade den bästa dagen för jag kunde knäppa min jacka efter ett år av för tjock mage. WIN.

Tygblöjor

Ok här kommer tygblöjsinlägget. Innan jag födde barn tänkte jag både det ena och det andra om hur jag skulle vara och göra när jag blev mamma. Jag skulle bara använda tygblöjor för miljöns skull, jag skulle bara laga egen mat för nyttighetens skull, jag skulle sjunga och göra ramsor och det tredje med det femte. Klart det blev annorlunda när ungen väl kom. Visst, jag sjunger och säger ramsor ibland men oftast drar Set omkring på golvet och pillar på grejer själv. Det trivs han med just nu så då får han göra det. Laga mat.. well, han äter ju ändå inte den. Maten han gillar bäst är pulvergröt, bröstmjölk och burklasagne. I den ordningen. Det är ett ständigt issue och jag vill bli bättre på att göra mat till honom men det är svårt. Så: blöjor. Vi använder tygblöjor och har gjort det sedan han föddes. Vi har 19 st samt blöjbyxor, vet ej hur många. Det är viktigare att ha många blöjor, blöjbyxorna kan de ha ganska många byten (såvida det inte kommer bajs på dem).

 

Blöjorna vi har är Imsevimses onesizeblöjor. De har funkat bra hela hans liv och kommer antagligen passa bra ett tag till. De är mycket enkla att använda och sitter bra. Man bara viker ner ena kanten och lägger i ungen.

 

Blöjbyxorna är också från Imsevimse tror jag (vi har köpt allt på Tradera, de ska vara bättre ju mer begagnade de är sägs det), de är enkla med kardborreband i midjan. Trixet är att stoppa in allt tyg från blöjan i byxan, alltså kring benen. Annars läcker de lätt.

 

Problemen med tygblöjor börjar nog här. Detta är ju högst individuellt, men för två latmaskar som mig och Erik så funkar tygblöjor sådär bra. På bilden ser vi Sets tvätthög. Vi skaffade till och med tvättmaskin inför hans födelse, men ändå tvättar vi inte regelbundet. Set har både druckit och kissat väldigt mycket i sitt liv, det har alltså gått många blöjor per dygn. Redan från början skippade vi tygblöjor på natten. Det var helt enkelt inte värt mödan att gå upp varje timme och byta en kissblöja, när engångsblöjorna tar så mycket kiss att man inte behöver gå upp en enda gång. Sen skippade vi tygblöjor när vi åkte iväg över natten. Det var inte värt mödan att släpa kissiga blöjor fram och tillbaka. Sen blev det så att vi använder tygblöjor när vi är hemma. Går vi ut på stan eller iväg på utflykt tar vi engångs. Vi är väl bekväma. För oss funkar detta bra, det blir ungefär 50/50, eller kanske 60/40, på användningen. Kari, min syster, har tex bara använt tygblöjor och har pottränat Henny sen hon var typ 8 mån. Nu är hon nästan helt torr vid 15 månader. Så det lönar ju sig i längden om man tyar. Det gör inte vi.

 

Angående bajset. De första månaderna ser det ut ungefär som på bilden (snygg retuchering va?). Slemmigt och kladdigt. På ett vis funkade det bra med tygblöjor, det var bara att skölja av och lägga i tvätten. Det är MYCKET värre att hålla på att smeta av riktiga bajskorvar, som inte vill släppa, i toan. Å andra sidan bajsade han detta slembajset ca 15 gånger om dagen, så det gick en del blöjor. Men bara man kommer ihåg att tvätta i tid är det lugnt. Och: sedan han började bajsa hårt gör han det högst en gång om dagen och då sätter vi honom på pottan. Det är tusen gånger mer behagligt att tömma pottan i toan och spola av den än att både skrapa en tygblöja och att känna bajslukt ur soporna - om han har haft engångsblöja.

 

Så summa summarum. Tygblöja är bra för miljön och känns bättre att lägga mot en liten skör bebisrumpa. Engångsblöjor luktar kemiskt och kostar mycket pengar och är dåliga för miljön. MEN: tygblöjor är ett jäkla pill om man är borta från hemmet mycket. Engångsblöjor är enkelt och bekvämt. MITT tips är: använd båda! Kanonkul!


Kaffe från Libanon

Hittade ett perfa förvaringsställe för Set nu när han har börjat bli mer rörlig. Här kan han inte ta sig någonstans, I WIN!


Träningsperioden har kommit igång rejält. Idag körde jag rullor igen. Hade satans ont där skaften skär in i benen bara så det var ganska hemskt. Körde på Ribban. Hemma gjorde jag 30 armhävningar samt 30 situps. Jag tror det räcker för att jag ska få brutal träningsvärk imorgon. Min stackars otränade kropp. Men ska jag kunna springa Yddingeloppet till hösten så måste jag träna redan nu.

En helt annan men mycket märklig grej. Igår glömde Erik köpa kaffe trots att jag hade bett honom minst två gånger innan han gick och handlade. Bröt ihop lite när jag insåg detta vid niotiden i går kväll, men tog mig samman och gick ner till en fulaffär och köpte ett Brasilianskt kaffe tillverkat i Libanon. Det hette typ Arabica. Det konstiga är att det beter sig inte alls som ett vanligt kaffe som är som ett grynigt pulver. Detta är som
fech fech, liksom superduperpulvrigt. Jag vet inte hur man ska tillaga kaffe med det. Har provat med filter men då smakar det som någonting man skulle kunna skrapa ur avgasröret på en väldigt gammal bil. Någon som vet hur man ska gå tillväga?

lilla fotoskolan

 

Idag ska jag lära er hur man fotar den första härliga vårsolen genom sina fönster - när man äger en bebis och två katter med kladdiga händer och tassar obs obs - efter en lång och slaskig vinter. I MEDLJUS. INTE I MOTLJUS. MEDLJUS. Glöm ej. Detta var en väldigt viktig lektion.

 

Annars har jag ont i huvudet. Jag tror att jag möjligen har druckit för lite vatten idag. Eller kanske gick jag upp för tidigt i morse. Det gjorde alls ingenting dock, det var ju Vasaloppet. Jag har i säkert 15 år i rad varit lika förbannad denna söndag i mars när ingen kan se till att väcka mig i tid. Och i alla år har alla sagt att: jamen vadå, ställ en klocka, vi visste väl inte att du ville se det så gärna. Jo, det ville jag. Jag kan bara inte hjälpa att jag råkar älska att sova. Plus att mitt rum i Edenryd var så litet att luften tog slut så att jag låg där däckad av syrebrist. (Obs: min egen teori. Kan även vara så att jag somnade vid fyra varje natt eftersom jag var tvungen att lyssna på en massa musik först)(Obs: sidospår jag vet).

 

Jag åkte inlines i lördags. Det var premiär för säsongen. Gissa vem som har träningsvärk i rumpan idag? Ojvoj. Plus att jag gjorde situps tills Set började gråta. Han gör det, serni, när jag utstöter ljud som skulle kunna tolkas som att jag lider. Och, serni, det var just vad jag gjorde.

 

Det var väl allt.

 

Ps: vann 50 på fredagstrissen. Tog två nya: nit.


lekdag

Idag var vi bjudna till Olof, Matilda och Lily för att Set och Lily skulle leka. Det gjorde de i kanske tio minuter innan Lily somnade. Då drack de vuxna kaffe. Set fick sitta bredvid, snuvad på konfekten. När vi skulle cykla hem tog vi omvägen runt kyrkogården, mot Bulltofta, för att Set skulle få sova lite. Han sov i säkert fem minuter innan jag cyklade på ett gupp och han vaknade, snuvad på konfekten. Här ungefär gick Eriks cykel sönder. Set var kall och förbannad. Vi fick börja gå mot macken borta vid gamla Ikea och turligt nog hade de en pump vi kunde låna. Sen var det väldigt långt hem. Speciellt extralångt när det satt en illvrålande klökgråtande bebis bakpå som bara frös och fick motvinden på sig. Han HATADE det. När vi kom hem tog hela familjen ett långt och varmt bad och sen fick han en liten badrock på sig. Då blev han glad och varm igen. Lillskvätt.

 

Hörrni jag såg sista kvarten på du är vad du äter innan och insåg att jag nog är exakt så som hon var som var med. Har kvar gravidmagen, dricker mer och mer kaffe och lever på mackor. Menmenmen jag ÄLSKAR ju mackor. Och kaffe för den delen. Jag antar att om det ska bli nån beach 2010 av detta vrak till kropp får jag väl iallafall börja träna lite. Detta beslut firar jag bestämt med en kopp kaffe och lite choklad. Nu.


Rumpalvedon


Hakar på trenden med sånadär polaroidbilder. Här ser ni alltså Sets första cykeltur. Han somnade knall och fall och satt sedan och snarkade bakom mig tills vi kom till *tada* Ikea. Där fick han åka kundvagn eftersom vi inte hade något att bära honom i med oss. Jag tycker mig se två tänder på gång även i överkäken, så det är kanske inte så konstigt att han sover skitkasst just nu. Igår vaknade han och grät så ofta att jag fick ge honom en rumpalvedon. En konstig känsla, att trycka upp något i sin unges röv.

Annars är väl tillvaron lite halvkul just för tillfället. Det är sanslöst vad uppfinningen "dusch" kan göra för ens humör, dock. Vaknade totaldeppig och hade trist och tråkigt hela förmiddagen. Sen fick jag styra opp mig med en dusch, och genast kändes allt myyycket bättre. Kanske hade lite med solen att göra också. Ljufva vårtid. Nu är det utomhuset som skall njutas i månaderna 6. Minst. Det var till och med någon som eldade en våreld på sin tomt i bostadsområdena idag. Lovely.

Plus: det bästa med småsyskon är att de ibland kommer upp och bjussar på våfflor. Som tex nu.

dagens outfit

Mössa: Indiskan

Glasögon: det där billiga glasögonstället

Sjal: mammas 70-talare?

Tröja: united colors of benetton

Jacka: HM

Väska: Espirit

Mark: Barsebäck

Himmel: VÅRBLÅ!

 


En dag med Set

Vaknar sju, upptäcker att ungens två nedre framtänder kommit upp. Inte mycket, inte så de direkt syns, men ändå. Låter honom äta frukost själv. För säkerhetsskull får han göra det naken på en handduk. Det blir kladd överallt.

 

Klär honom i tjejkläder med matchande glittrigt silverhårband. Bryr väl inte han sig om, han har tre pingisbollar och en flaska att leka med.

 

Gillar ENTE lunchen som vanligt. Riskaka går ner efter lite trugande. En bister bebis. Sen tar vi en vända på stan, jag köper sju barnböcker på bokrean. Set sover nästan hela vägen. Kommer hem och jag lagar makaroner och köttfärssås till honom. Äter ca en tugga, sen blir det mest bara lite vatten som går ner.

 

Blir en liten gumma vid avklädningen på kvällen. Med köttfärs runt flabben.

 

Bästa stunden! Kvällsdoppet! Sen är det tack och god natt.


hits