Korrö i bilder

Skulle skicka ett födelsedagsbrev till Danmark. Ja, det är alltså inte Danmark som fyller år utan Lydia som befinner sig i Danmark och fyller ett år. Portot kostade mer än innehållet så det fick va. Antingen skickar jag det till Sthlm eller ger jag det i näven nästa gång vi ses. Är jag snålast i stan?

Även Kaj fyller år idag, ett alldeles eget grattis får han - GRATTIS! Gav honom en gitarr. Nu jävlar ska här spelas.

Helgen spenderades som sagt i Korrö på folkmusikfestival. Det var fint som vanligt, men en beskrivning är mycket tråkigare än att faktiskt vara där så jag hoppar över det och fotobloggar om äventyret istället. Here it comes.

12040-332
Myggen sög nästan ut min själ. Små små dementorer är vad de är!
12040-336
Glochenspielen
12040-335
Kari och den mystiska skogen
12040-331
Lustiga insekten, nån som vet vem det är?
12040-334
Den där lilla tjejen med stora påsar under ögonen
12040-333
Snyggve
12040-330
Och till sist de som glada var (men som egentligen mest tänkte på de Palestinska barnen)
Filmer och krig

Alltså, det här med att det alltid är en jättestor flagga med på alla bilder av krig. VET folk hur jobbigt det är att bära på en gigantisk flagga? Och har inte den stackars flagghållaren något vapen, eller ska han bara gå där typ längst fram utan att kunna försvara sig? Är det inte ganska dyrt med krig? Varför vill man lägga en hel tjänst på en tönt som bara går omkring med en flagga - som ändå rivs sönder och börjar brinna så fort man hamnar vid fronten?

Nä, jag fattar inte.

Imorgon bär det av till de småländska skogarna. Folkmusik för hela slanten. Ska även försöka äta så mycket dadlar jag kan. Förhoppningsvid gå barfota med. Haha.

Veckans kärlek

Ville bara meddela alla att jag älskar strödadlar. Inget går upp emot en skål mild ekologisk yoghurt med strödadlar och hackad sötmandel. Inget.

Inte ens att kunna sitta ute i solen på en gräsmatta i Bellevue och läsa en hel bok på en halvtimme, utan att frysa! Fast klockan är efter sju!

Regnstorm

Hade tänkt skriva om denna söndag som en av de pissigaste regnigaste blåaste och deppigaste på länge. Allt var bara trist och tråkigt. Cyklade dessutom vilse i Kristineberg och Oxie - i ösregn. Var blöt in på trosorna (hoho) och förbannade Malmö stad som inte kan sätta upp ordentliga cykelskyltar eftersom meningen var att jag skulle cykla till Tygelsjö och inte hamna i Oxie överhuvutaget. Liksom.

image327
Någonstans ute på Skånes fucking slätt, dont ask me where.
image328
"Oh hej, kolla vilken fin blomsteräng". Eller bara cykla hem och torka för faen.

Som sagt, hade tänkt skriva så om denna onda söndag. Men som tur var kom Kari förbi med lite spellust och förbytte mitt blåa sinne mot det glada musiksinnet. Jag har en liten behållare i min själ som måste fyllas på med spel och sång ibland för att jag ska kunna vara glad och tillfreds. Nu är den påfylld. Andra behållade må inte vara det, men denna väger upp för stunden.

Nu ser jag fram emot en ordentlig storm. Rainstorm. Den får gärna hålla på länge, bara den gör ett tjugo minuters uppehåll mellan fem över halv och fem i sex imorgon på morgonen tack.

I mellanmjölkens land [Uppdat]

12040-325

Detta skulle kunna vara ett inlägg som handlar om att jag vill visa hur mycket mjölkprodukter jag drar i mig på kort tid. Men eftersom jag tycker det är aningen perverst att dricka mjölk när man är vuxen och eftersom jag aldrig skulle få för mig att dricka mellanmjölk är det inte så. Det kommer nog inte som en nyhet för någon att jag är en ganska lat person. Jag kan till exempel inte minnas när jag betalde en räkning i tid senast. Kommer liksom på två dagar försent att det var dags igen. Lite som att man glömmer bort när man ska ha mens nästa gång och är lika förvånad varje gång den kommer. Det senare har förbättrats avsevärt sedan jag började med ppiller dock, kanske jag skulle kunna börja äta räkningspiller också. Typ små papperslappar.
Bilden ovan har också med min lathet att göra. Det är nämligen dagens skörd av utrensningen ur kylskåpet. Vi snackar en månad, jag tror den värsta hade utgångsdatum i början av juni nångång. Fjärde kanske. Av någon anledning kan jag öppna kylskåpet, se allt det äckliga, stänga igen och glömma. HUUR länge som helst!! Det värsta är nog dock att jag gör samma sak innan de har gått ut. Glömmer att de finns. De stackars mellanmjölkarna, Helena vill ha mjölk i kaffet när hon är här en gång i veckan. Det blir en liten schlöörk ur varje paket och sen står den där och ruttnar. Onda onda mig som slösar med naturens resurser.
Nu har jag kommit på värsta bästa dock som jag kört med hela veckan. Inspirerad av Ida har jag helt slutat med mjölkprodukter och äter till frukost gröt bestående av fiberrikade havregryn (0,5 dl), lite pumpafrön, lite solrosfrön, lite linfrön, lite russin och lite kanel. Och det blir så GOTT! Vatten på, in i micron, två min, pling o klar! Prova själv!

Så synd bara att jag har en megastor munblåsa inne på kinden i munnen. Gör så jävla ont att jag knappt kan äta och nästan inte prata och nu har den gjort att jag fått ont i örat och käken också. Jävulskap.

[Uppdat.] Vad jag ville ha sagt med min smarriga gröt var att såna frön liksom aldrig tar slut. Och de blir i princip aldrig för gamla. Så nu behöver jag aldrig oroa mig för att inte ha mat hemma, inte heller för att jag måste kolla i kylskåpet och slänga saker hela tiden. Dessutom är det billigt. Har klarat mig på mindre än tusen spänn i en hel månad. Nice. God natt.

Ben + hår


12040-324

Det var där med att raka benen. Jag säger som kidsen: orka..!

Det där med livet12040-323

Dagens I-landsproblem: De sa att det skulle bli regn idag så jag cyklade direkt hem från jobbet och duschade av mig jobbsvetten. Nu är det 25 grader och strålande sol, dvs badväder delux. OCH HÄR SITTER JAG MED NYDUSCHAT HÅR.

Har, på tal om mitt liv and I, märkt att jag isolerar mig snabbt ifrån omvärlden. Om Erik inte är hemma och jag inte träffar någon annan på en kväll blir jag väldigt tystlåten på jobbet dagen därpå. Sen cyklar jag hem och känner att jag inte vill träffa någon alls. Vill bara vara med mig själv. Ensam. Tyst. Då är det bra att aktivera mig igen. Snart blir det kvällspromme.

Bada? Inte bada? Bada? Inte bada?

...Kan man duscha två gånger på en dag?

...Kvällspromme med kvällsdopp?

Tottes fest

Jag och Erik var bjudna på Tottes 30:årsfest som skulle hållas på Stenshuvud, Österlen. Eftersom jag hade varit på bio på fredagen kom jag till Simrishamn mitt på dagen någon gång igår. Vi tog det lugnt, till och med somnade rakt upp och ner på gräset vid dörren (pga kaffebrist) innan vi började göra oss iordning för festen. Olof hade lovat oss gemensam taxi till festen och allt var frid och fröjd. Katten spann och Otto lekte med sin pipande morot och hoppade på alla fyra. Men så en timme innan vi skulle dit ringde Olof och sa att de fixat skjuts med någon och att bilen var full så att vi kunde tyvärr inte följa med. Fixa taxi - typ. Taxi dit kostar 500 spänn, och är inget som jag har lust att hosta upp direkt. Det fick bli cykel. Festen började sju och ungefär vid niosnåret kom vi äntligen fram. 2,5 mil. Klibbiga som satan eftersom luften var väldigt varm och väldigt fuktig, men vid ganska gott mod. Eriks cykel var extremt trög så han var vid lite sämre mod än mig men när han såg en hel gummibåt fylld med öl och is på gräsmattan pustade han ut och ryckte upp sig. Det blev en bra fest (fast bäst var nog det timmeslånga samtalet med Kaj mitt i natten där ämnen som "vad hette GW:s minigris egentligen, och bet han verkligen Måns?" avhandlades).

Vi kom hem vid halv sex igen, dock med taxi. Hunden hade rymt och kommit tillbaka, åkrarna var sådär som när det är rocknroll i brösten och blues i låren, solen var på väg upp och allt var en smula förtjusande. Nu har jag visat lägenheten och sitter mest och håller tummarna.

12040-320
Vi putsar fjädrarna innan festen
12040-319
Åker i gryningen
12040-321
Erik efter en lång natt, på väg hem till det lilla hemmet där han hör hemma.

Black Gold

12040-317

Lägesrapport just nu:

- Inspirerad av Leo från jobbet gick jag inom Kinesaren och köpte Buns. Kan omöjligt avgöra om det var kött i eller typ katrinplommon. Degen var helt söt och geggamojan var lite som de rumänska kakorna man fick av mammas elever förr i tiden. Ingen hit. Dagens kvällsmat (efterrätt?) var inte dagens bästa mål.
- Interpol har släppt en ny skiva. Låten "Pace is the trick" är fullständigt fantastisk - för att citera
veckans kändis.
- Upptäckte, när jag städade under vasken, att jag hade huvudvärk och kokte vatten till kaffe. Öppnade kaffeburken, fick nästan stående utlösning.
- Kan inte låta bli att shouta out loud att jag får ut nästan 20 laxar i lön denna månaden! Mer pengar än jag kan föreställa mig just nu.

Sist men inte minst, etttvåtrefyraallabyxorärodyraoch k l o c k a n N I O s m ä l l e r d e t! Peppen äro TOTAL:

image318

Stackaleliiten

Ååh, när jag kom hem i eftermiddags satt en tufsig liten måsunge på gården och grät. Jag antar att den hade försökt flyga själv men inte riktigt klarat det och ramlat ner på gården. Nu är ju vår gård ganska liten och inte alls en bra startbana för en tufsig fågelunge så den gick mest omkring och grät medan mamman och pappan satt på tak runt om och ropade på den att ändå försöka. Jag tittade en stund men gav upp och tänkte att det är bäst de reder det själva, om inte annat ser väl Kaj vad som händer när han kommer ikväll och hjälper ungakräket. Så tänkte jag.
Nu när musiken tystnat och lampor släckts i mitt hem hör jag gårdens alla läten. Och tufset gråter och gråter fortfarande. Det värsta är att det verkligen låter som ett barngråt - fast i fågelversion dårå. Varför hjälper ingen den? Kaj, var var du när du behövdes som mest?!

Fråga: Har jag blivit en tant? Lägg här till att jag börjat tvätta samt torka och återanvända små PLASTPÅSAR.
Svar: Ja. Annars möjligtvis en tönt.

Real life Malmö

Idag har jag varit och hälsat på två olika stadsdelsbibliotek som jag aldrig varit hos innan. Det började igår med att jag läste ut HP4 och ville börja på femman, som inte fanns inne på storbibblan. Dock fanns den i Kirseberg igår vilket jag sparade i mitt minne tills idag när jag hade slutat jobba, varför jag cyklade dit. Mest kom jag till Kirseberg, för nån karta till biblioteket hade jag då inte tittat på. Jag tänker liksom att bibliotek bara ska dyka upp lite per automatik så fort man kommer till ett nytt ställe. Som till exempel biblioteket i Belgrad, eller det i Karlshamn. Biblioteket i Kirseberg hade gömt sig lite bakom en fritidsgård så jag fick först fråga ett äldre par om vägen. De svarade så snällt och när jag kom fram förstod jag varför biblioteket hade gömt sig lite bakom en fritidsgård. Om det nu av någon händelse skulle vara så att någon som jobbar där läser min blogg ber jag så hemskt mycket om ursäkt men det var faktiskt ett fantastiskt tragiskt bibliotek. Hade nog inte gjorts om sen -75 typ. Och urusel service med. Nähärrutack. Boken hade de inte heller, men efter många om och men ringde en bibliotekarie till Lindängen för att boka boken till mig. De frågade om jag visste var det låg och ja ba "visst!, tackohej!"

När jag var framme efter en väldigt regnig och blåsig cykeltur insåg jag att jag hade hamnat i Nydala - vilket jag alltså alltid har trott är Lindängen. Hupps. Här ute i gettot fanns inga äldre par att fråga om vägen så jag haffade en liten mopedkille om vägen. Han svarade så snällt men det visade sig att det var aslångt kvar och inte nog med det -  regnet bara ökade och vinden bara tilltog. Skam den som ger sig, jag fortsatte. Lindängens bibliotek var väldigt mycket finare och trevligare än Kirsebergs men även här var personalen något otrevlig. Först ville de inte ge mig boken eftersom de fick för sig att jag var någon annan än tjejen som en halvtimme tidigare hade beställt upp boken ur magasinet. Xuuse me?!

Sen handla jag kött o cykla hem.

Den bistra sanningen


Eh.. är det verkligen såå illa? Erika, skärpning! Bättre kan du! :)

87%How Addicted to Blogging Are You?

Mingle2 - Online Dating


Den lyckliga broren

12040-316

Lycka är, för vissa somliga,
att se en albatrossHelgen i bilder


På lördagen skulle Bea flytta
12040-314
Gammal lägenhet
12040-310
Bilen parkerades väldigt väl. Det var för att hylla regnet.
12040-311
Ny lägenhet
12040-312
För många i bilen. Jag, Kari och Daniel fick vara hundar (Eller för att tala Malmöspråk, illegala flyktingar) :)

På söndagen skulle jag och Erik åka moped till Torups slott
12040-309
Vi valde rätt väg. Det var för att hylla regnet.
12040-308
Mopeden gurglade och hostade. Sen rätade den på sig och körde vidare.
12040-313
Ikväll till Martina: Inget ljus? Va? Vavava?

Dagens

Alltså, hela dagen? Heeela dagen! Ärligt talat gud, nej - det hjälper inte med regnkläder när man cyklar till och från jobbet i ösregn. Vi inne på verkstaden hade det helt ok idag men de stackars stackars personerna som jobbade på yarden! Oh mY. Förresten, det var en norsk tidning på jobbet idag och gjorde nåt reportage. Såklart fotade de den sötaste tjejen! (that´s alltså me) :) Får se om jag hamnar i tidningen dock, de fotade tydligen Usama väldigt mycket mer eftersom han jobbade inne i bilen och jag bara utanför..

Men regnet alltså. Var på återbesök hos glasögonaffären idag och fick en ny sorts linser som jag ska prova i en månad. Som tack lämnade jag undersökningsstolen med en illusion av att jag kissat på mig i den. Xuuse me. Nu ser det ut såhär om jag tittar ut genom köksfönstret. Det ska vara ljust i flera timmar till, bara säger!

12040-305

Här följer en bild på min, i Eriks frånvaro, vanligaste kvällsmat. Ägg, nudlar, knäcke, vatten och en liten rosa plastmugg halvfull med sötmandel och russin. Mumsi. Samt, såklart, Harry Potter! Varje dag! (i den brandgula sprayflaskan finns myggmedel. Det äter jag inte)

12040-307

Förresten, ibland inser man det extremt fina med att bo ihopa med sin kille. Det kommer fram en dag som denna, nämligen den stora myströjan! (öh.. och hackig lugg klippt med nagelsax eftersom killen i fråga tog med sig den riktiga klippesaxen när han stack i söndags, samt de väldigt trötta ögonen efter en hel jobbdag med felinställda linser..)

12040-306Matbloggen

Var så extreeemt sugen på fisk idag. Speciellt Kjell-Forell, så han fick det bli. Dessutom sa Kristian på jobbet att hans ömma moder alltid lagar fisk på tisdagar, samt soppa på torsdagar. Precis som i skolan! Jag hade ingen aning om att folk faktiskt följde de där reglerna även hemma. Galet.

Före
12040-303

Efter
12040-304

Olé!

blomster och bröllop

Tänk att den lilla skrutten ändå klarade sig..

12040-225
före
12040-299
efter

Helgen spenderades i Varberg och Glommen där det var bröllop för Daniel och Jean. The Swans rockade fett med sin version av Kärleksvisa samt den av Kari nyskrivna bröllopsvalsen. Brudparet var vackert. Bröllop är rätt kul att gå på.

image300
övning hemma hos mig inför bröllopet
image301
Jean o Daniel
image302
Dags för fotografering på vigselplatsen. Rätt vackert ställe allså!

hits