Aprilhavet

image599

Två sanningar: 1, Jag har osynliga ögonbryn. 2, Jag har en extremt lång näsa. En till sanning: Vi badade, i havet, idag, och det är april! Efter badet grillade vi i folkets park till det blev mörkt och kallt. Och nu ska jag skicka in råmanuset och sen ska jag vara ledig i dagarna fyra! Idag är livet som det ska vara. Nu hoppas jag bara på att jag får hugga ved i Edenryd imorgon och att värmen stannar hela sommaren. Åh hav. Folk snackar om yoga och spa hit och spa dit. Jag säger: ett dopp i havet om dan. Det räcker.

mata huvudet

Ja det var ju ett lagom surrealistiskt spel såhär kl 2 på natten. Bäst var den lilla lilla (lik?)masken där på sluttampen.

Alla måste prova.

näst sista dagen nu

image598

Tack Bodil och Christer för gungstolen! Ikväll blir det gungstol och uppsats. Kan det bli bättre? Ja, jag har kall folköl! Nu jäsiken.

fredag, aprilhimlen

image596image597

Idag har jag gjort allt det där jag inte skulle göra och inte det jag faktiskt skulle göra. Diskade en helvetesdisk som tog minst tre timmar att få färdig. Och ja, det var väl det. Sen var jag ute och sprang också. Denna gång tog vårrusetrundan 29 minuter, attans. Så går det när man inte tränar på två veckor. Har varit ensam hemma de senaste kvällarna, Erik jobbar natt mellan 18-6 i tre dagar. Det känns som förra sommaren, jag lyssnar på musik på jättehög volym, är ute och springer och drömmer om värmen. Idag sprang jag för första gången med mp3spelare, det var ju hur kul som helst! Varför har ingen sagt det innan? Markus Vampyr-låt och Scissors sisters shes my man var de med bäst takt. Så springer jag. Jag tror det var Håkans zigenarlåt som drog ner tempot. Men mp3:a var bäst i test, det kommer jag att ha fler gånger. Ungefär som badmössa. Nä, nu blir det till att slutsatsa för resten av kvällen.

Tråkigast: varken nån folköl eller nåt snask finns att tillgå i hemmet. Suck.

Jo just det! Tänkte hinta om den där hemliga examenspresenten som alla blir överraskade med. Jo, när jag nu tar examen (förhoppningsvis inom ett år iallafall) så önskar jag mig, om jag får göra det, bidrag till antingen ett par nya glasögon, eller ett bidrag till en digital systemkamera. Så, då var det sagt. NU är det dags för plugg, 22.03.

400 inlägg!

image591

Idag var det som om att all stress och all ångest släppte. Jag vet inte varför, vi är långt ifrån färdiga och ännu längre ifrån godkända, det bara kändes som att det är ok, vi kommer att bli klara någon gång och det är faktiskt inte värt att få eksem i handen och sömnproblem om natten på kuppen. Livet är bättre än så. Allt är bättre om man bara slutar oroa sig.

Allt ordnar sig tillslut.

Och när jag kommit till den insikten var det så oerhört skönt att cykla i solskenet och hämta tre biljetter till Ulf Lundells spelning i Helsingborg 31/10 och sen cykla vidare i solen bakom solglasögonen till Nyhavn där Martina och Juhlia satt och drack öl och ta en öl och sen dra till Marika och äta tårta och dricka lite till öl fast det är torsdag och sen gå hem och bara ta det lugnt. Slappna av. Sova.

Det var bär på tårtan.

surt

Innan i eftermiddags när vi var och handlade tog jag inte med min plånka eftersom vi bestämde att Erik skulle betala. Därför fulade jag mig och köpte på mig ost och andra dyra grejer som bara jag äter men är för snål för att köpa själv (haha, ja jag är djävulen personifierad). Det blev mycket grejer, en hel korg närmare bestämt. Och så kom vi till kassan och varorna rullade förbi och tjejen sa "210kronortack" och Erik drog sitt kort och maskinen sa: "nätack". Han hade nämligen bara 5,50 kr kvar. Detta är min mardröm och värsta skam. Jag har aldrig i mitt liv varit med om det själv, men nu fick vi helt enkelt ställa undan påsen på golvet bakom disken och gå hem för att hämta mitt kort. Himla tur att vi bor ca 20 m från affären, tänk om vi hade bott på landet!

Iallafall, hem gick vi och hämtade mitt kort gjorde vi och ångrade alla de där dyra varorna gjorde jag. Surt sa räven om rönnbären och surt sa röven om rännskitan.

Jobb

image590

Innan idag ringde telefonen och jag fick ett jobberbjudande. Tyvärr var det mitt i upploppet på uppsatsskrivandet, dvs om en månad ganska exakt, men en dag ska jag nog jobba. Vet inte riktigt vad det går ut på men det är iaf i Lund på en kulturfestival. Det var kul att bli erbjuden. Samtalet taggade mig och jag har nu skickat mitt första jobbansökningsmail till en kommun i Skåne. Det är konstigt det där, hur mycket ska man liksom skriva? Det är en fin linje mellan skryt och jante och jag hoppas att det inte lät allt för konstigt när jag började babbla om mitt jobb med bilar ute i hamnen. Hade jag kunnat få några timmar i veckan på något bibliotek hade sommaren varit såå bra. Det kan den bli även annars men då kommer alla mina sparpengar vara helt slut i augusti. Och det är ju inte så himla kul. Så nu hoppas jag på svar i stil med; Oh Erika! Så fulländad du verkar vara! Hur har vi klarat oss utan dig i alla dessa år? Kom, jobba, du får fast heltidsjobb direkt!

Det vore roligt.

född på tåget

Om någon vill veta hur Erik såg ut när vi träffades eller lite innan, klädstil included. Första gången jag såg videon trodde jag på allvar att det var han. Sjukt likt, allt utom borrarna:Ganska likt även i denna, dock utan glasögon:

Öland, axplock från Kastlösa

image587
Kari fick äntligen cykla på de röda cyklarna i Karlskrona
image588
Jag fick äntligen sova i det finaste sovrummet
image589
Och sitta och sola på finaste trappan
image586
Framför det allra finaste huset

till norrland från skåne

...som Mirijam brukar skriva. Det var sol ute när vi vaknade idag. Det betyder sol på den lilla lilla balkongen utanför sovrummet. Vi drack kaffe och åt hemmagjord pizza från igår och läste tidningen. Snart åker jag till Öland och är otillgänglig i dagarne tre. Tjohej.

image584
Ja, Erik gör så på allvar när han tar bilder på oss. Sekunden efter blev jag arg. :)

image585
Sen kom Jon med en moped. Syns inte så bra men han fuckar in i kameran precis som alla tuffa ska.

modeblogg!

image583

Jag är hemskt ledsen att det fick bli en modeblogg ikväll men denna outfiten, som de säger, var bara för bra för att inte bloggas om. Haha. Köpte nya brallor på den stora klädesaffären och tillsammans med andra barnavdelningskläder blev det perfa. Syster Dalton.

Mitt glada humör beror nog mest på att jag ska vara ledig denna helgen. Typ min enda lediga helg på sketalänge. Imorgon bär det av till Öland, till Kastlösa, för spel och umgänge och promenad och god mat och hujedamig vad skönt det ska bli.

Så nu är det bara att sätta sig och panikskriva resten av kvällen dårå.

Nina S

image582

Hade handledningsmöte klockan ett idag. Det gick väl bättre än förväntat men vi måste ändå komplettera vår empiriredovisning med ett till bibliotek. Det är inte gjort i en handvändning, och nu nu nu har jag äntligen förstått att man alltid ska lita på sig själv. Och stå på sig. Hade vi gjort det för en månad sen hade vi också haft det biblioteket med i vår uppsats redan.
Suck.

Det går inte en dag utan att jag kommer hem med spänningshuvudvärk. Det känns som att pannan är ett sånt där band som man har när man styrketränar. När det är draget to da max.

Jag önskar att det var
såhär svängigt. Det är min klasskamrat Fredrik som lagt upp den. Så vet ni det.


bakom mina solglasögon

image581

Idag vårpremiärade jag mina solglasögon när vi drack kaffe (jag) och öl (resten) på Nyhavn i solen. Obs, kaffet beror på att jag skulle hem och skriva uppsats sen. Hade jag inte varit riden av ångest hade jag med glädje låtit en kall gul in i käfta. Annars kan jag rapportera att det börjar dra ihop sig. Inlämning för råmanus är måndagen 28/4, dvs inte ens två veckor kvar. Vi kommer att lämna in med en känsla av att vår handledare inte riktigt gillar det vi gjort. Men bara den kommer igenom denna spärren tycker jag det är lugnt. Då kan vi sitta och pula med den i sommar. Även om jag såklart bara vill bli färdig och glömma denna tiden av mitt liv för resten av mitt liv. Det har varit mycket tjat om uppsatsen på sistone. Skulle den bli färdig nu kommer jag bara att skriva om roliga saker för evigt, jag lovar.

Dagens roliga: Erik fick reda på att han och Olof går under smeknamnet "Brokeback-killarna" i skolan. Haha. Det handlar om att de såg ut som killarna i Brokeback mountain på en maskerad en gång, men det hjälper väl inte att de jämt har rutiga skjortor o jeans på sig och oftast äter cowboymat när de har pluggdagar. Cowboymat är vita bönor med bacon eller korv. Jag tycker det är ganska fint på nåt vis med 31-åriga killar som leker cowboy. Hejdå.

måndagar..

..är helt klart de värsta dagarna på hela veckan. Återigen är jag så trött att jag varken kan tänka eller vara. Dagen har i stort sett handlat om pluggande. Och kör i alla timmar den varar. Lite för länge ibland. Jag var inom banken på väg hem från Orkanen, var jag blev erbjuden ett mastercard. Jag sa: tack men nä tack. Jag vet inte om jag är en gammal bonde i själen men pengar som inte är mina ska jag inte använda och där med basta. Fast å andra sidan, sista csn-bidraget nånsin kommer i maj och är på ungefär 3500. Vilket är hela min del av hyran. Ett mastercard hade säkert suttit fint just då. Men nä, juni kommer för min del att handla om förhoppningsvis bad och/annars bibliotek. Allt som är gratis äro gott.

Och tänk sen i augusti... mmm....

image579
image580

vuxenlyx när den är som bäst

image578

När jag insåg att klockan var elva och jag fortfarande inte druckit kaffe var goda råd dyra. Gråt-gnällde alltså i ca 1 sek innan Erik plockade fram espressomaskinen (pytteliten manick som man sätter på plattan och ut kommer starka droppar) och satte igång en sats. Själv hällde jag mjölk i en gryta och lät den bli varm samtidigt som jag medelst den batteridrivna mjölkvispen konstruerade ett mjölkskum hårt som kramsnö. Resultatet blevo detta. Kaffe lika gott som på Simpan! Tallyhoo!

Kaffe och nästan jobb på en och samma dag. Today is the day! Imorgon kommer jag väl med rödkantade ögon till Orkanen pga sömnbrist, men det är morgondagens problem. Nu ska jag läsa nylånade ungdomsböcker. God Natt.

(och ja, när jag hade druckit upp kaffet bestod halva glaset av, just det, ett mjölkskum hårt som kramsnö)

Söndag

image577

På söndagar åker jag och Erik på mopedutflykt. Nästan jämt. Idag åkte vi på en cykelväg som jag cyklat innan, till Oxie. Tyvärr körde vi runt Oxie ganska snabbt och kom tillbaka till Malmö, så då åkte vi runt i Fosie ett tag. Det är så bra, man lär sig så mycket om Malmös geografi på detta vis. Bilden är från tågbanan mot bron. Ungefär här bestämde vi oss för att köpa glass, och tänkte göra det på Bellevuegården. Vi hamnade i Holma, men efter ett tag kom vi fram och jag åt den nya glassen med muskot och honungssmak. Ganska god. Sen gick vi in på biblioteket och jag frågade om jag fick jobba där. Det fick jag inte, men jag står numera på Malmö stadsdelars vikarielista, katching!

Torsdag i April

Hej. Idag vaknade jag klockan 9.15 av att klockan ringde. Jag snoozade klockan och vaknade sedan var tionde minut av att klockan ringde, fram till kl 11 när jag motvilligt gick upp. Väl uppe åt jag stuvade makaroner och biff till frukost, sedan satte jag mig för att skriva på uppsatsen. Det gick tyvärr inte så bra idag, jag satt mest och glodde på uppdaterade bloggar och hemsidor, så när klockan var runt fyra stack jag istället till parken och sprang 5 km på 27,39 minuter. Det var nog inte så snabbt. Sen stack jag hem igen och duschade. När jag hade klätt på mig åt jag en skål Yoghurt med skivad banan, flingor, krossade linfrön och rostade solrosfrön. Och så drack jag ett glas vitt te med en citronskiva i. Sen försökte jag plugga lite till, ganska resultatlöst. Kvart över sju hämtade Bea och Martina upp mig för promenad bort till Marika som bjöd på middag. Hos henne spelade jag lite guitar-hero för första gången med riktig spelgitarr. Det var ganska kul, jag var duktig. Sen lekte jag lite med hunden, åt god mat och efterrätt och drack kaffe till Efterlyst. Klockan tio gick vi hem igen. Nu är klockan tjugo i tolv och jag funderar över hur många timmar av mitt liv jag ödar bort genom att läsa bloggar. Det är ganska många. Jag hoppas att jag vaknar lite tidigare imorgon och lyckas skriva lite då. Hoppas hoppas. Om man bildgooglar torsdag är detta den första träffen:

image576
Hejdå


phew

Det är visst inte bara jag som är en tönt. Erik kom precis och berättade att han ska måla om vår moped och har köpt svart och vit färg; "Jag tänkte att då kommer den se ut som en grävling och det skulle se så tufft ut"

image575
Snart vår moped

Geek my shoes!

image574

Jag håller på att bli en sån som går runt med bekväma gympaskor. Alla skor jag köpt sistone har varit så platta och jag har fått så ont i fötterna. Men så tog jag fram mina träningsskor som jag annars använder när jag boxas och hade dem på mig igår när jag gick en promenad. Hur skönt som helst. Tyvärr stannade det inte där utan jag hade dem på mig även idag när jag skulle till jobbet. Jag promenerade nämligen till Värnhem, hoppade av på första hållplatsen i Lund och promenerade till jobbet, promenerade tillbaka samma väg när jag slutade och promenerade från Värnhem till mitt hem. Sammanlagd promenadtid ca 2 timmar. En vanlig dag hade jag nu varit död i fötterna, benen och ryggen. Idag mår jag prima. (Utom huvudvärk och stresssyndrom, men det är en helt annan historia). Så när de i Pimp my ride säger: Congratulations, you're now officially been pimped, säger jag: Grattis, du har nu officiellt blivit en tönt.

badmössan

badmössa

Jag har äntligen insett tjusningen med badmössa. För två år sedan fick jag en badmössa av Juhlia när jag fyllde år. Den är knallrosa med små svarta prickar och har en grön plopp på toppen, den ska alltså likna ett smultron. Det är alltså inte badmössan på bilden som har skrivit brevet. Jag har aldrig använt den stackars badmössan, pinigt att ha den i badhuset liksom. Men så skulle Erik bada badkar en dag, och jag kom på efter en stund att jag också ville, och för att göra en rolig grej av det tog jag på mig badmössan och mina simglasögon och knackade på. Sen fick jag ju ha dem på mig när jag badade också och SATAN vad kul det var med en badmössa! Den funkar som vattenballong, som öskar, som kudde, som paraply. Allt som gör badupplevelsen till en fröjd. Min högsta önskan är att få såna där badkritor som vi gav Theodor i födelsedagspresent. Då hade lyckan varit total. Eller kanske att jag fick vara 6 år gammal igen. Jag vet inte.

Homestyling by Erika

image572

Tada, tyget jag sydde. Jag tycker att man faktiskt får säga att man ska sy tyg om man varit iväg och köpt tyg som man ska sy någonting av. Det fattar väl en tappad byracka att ingen människa sitter och faktiskt syr ihop pyttetunna trådar tills det blir ett tyg!? Anyways, där det innan stod en fläckig madrass, som om vi vore några som typ jag vet inte lämnar mat framme i en vecka tills det blir luddigt vitt mögel i grytan, står nu en mjuk möbel som är fin att titta på. Så fresch!

Annars: måndagar tar död på mig. Var iväg mellan nio på morgonen till tjugo i tio på kvällen. Koncentration hela dagen. Plugg sen jobb i Lund sen kören. Måndagar gör mig trött för resten av veckan. Dålig mage, öronsus och törst. Åh Pelle Ossler, kom och massera mina tinningar likt mamman i Storstadsliv!

växthuset

image571image570

I Kvarnby finns det skummaste stället nånsin! Hittade det idag när jag och Erik tog en liten mopedtur runt staden och endade upp (som vanligt) på Ikea för lite kaffe och köp av tyg. Iallafall, detta ställe var ett övergivet växthus där en hel skog hade växt upp utan att någon brydde sig. Jag visste inte att sådana platser fanns kvar, men ödetomtar är ju faktiskt något av det vackraste som finns. Det skummaste var dock ett hus som stod precis bredvid växthuset och den tillhörande konstiga träbyggnaden. Huset var en vanlig tegelvilla, bara det att den var helt sönderslagen. Alla fönster var trasiga och det låg möbler utspridda på tomten och på åkern bredvid. Konstigast av allt var att grannhuset var ett helt vanligt hus där det bodde folk. Vi fattade ingenting!


På Ikea hittade vi en 160-säng i fyndhörnan som vi tänkte passa på att köpa men bilen var iväg någonstans vid kusten så det blev det inget med. Nu ska jag sy tyg.

image569

I'm sticking with you
'Cos I'm made out of glue
Anything that you might do
I'm gonna do too

You held up a stage coach in the rain
And I'm doing the same
So you're hanging from a tree
And I made believe it was me

I'm sticking with you
'Cos I'm made out of glue
Anything that you might do
I'm gonna do too

People going to the stratosphere
Soldiers fighting with the cong?

But with you by my side I can do anything
When we swing
We hang past right or wrong

I'll do anything for you
Anything you want me too
I'll do anything for you
Oohoh I'm sticking with you
Oohoh I'm sticking with you
Oohoh I'm sticking with you

Haha, skulle man kunna tro iallafall. Här var vi fjorton. Marika, Martina, Helena och så jag i mitt rakade hår. Sommar. Jag hade varit i Grekland med familjen, första resan utomlands (bortsett från Danmark), kom hem och bestämde mig för att raka av hela håret. Brutalt. Det var väl mest för att Kari hade gjort det innan, men det gjorde mig snäppet tuffare än att bara vara Hennafärgad. Att det var upptakten till tio år av extremt ful frisyr kan vi väl alla bara glömma.

Jag och Erik har precis varit på det stora hambugerstället och ätit som städpaus. Jag ville mest åt kaffet. Läsk är jävulens påfund och hamburgare är inte mycket bättre. Smakar gammal disktrasa. Ikväll kommer tre av fyra på bilden hit (jag inräknad) plus fler. Middag ska det bli. Nu måste jag skala potatis. Ajöken!

tre

image568Dagens positiva:

1. Har pluggat lite
2. Gott kaffe
3. Fick sova ut i morse

Dagens negativa:

1. Kylan
2. Hungern
3. Uppsatsångesten

The Outsiders

image567

The Outsiders gick precis på tvåan. När jag var kanske tio hette min bästis Johanna J och varje dag efter skolan gick vi hem till henne och kollade på Lilla huset på prärien eller Bevvan. En dag när vi zappade över till MTV var det en musikvideo där med Whale, men det var inte det jag skulle komma till. En dag kom vi nämligen, i zappandet, till en kanal som visade The Outsiders. Jag tyckte det var en förfärligt sorglig film och att alla var vuxna och modiga och farliga och häftiga. Några år senare såg jag Rumblefish (skriven av samma författare) och den är fortfarande en av mina absoluta favoritfilmer.

Ikväll bokade jag tv:n tidigt, slog upp ett glas vin och satte mig tillrätta för att återigen få uppleva The Outsiders. Och alla var så små! Huvudpersonen är alltså 14 år, det är inte klokt. Det som är minst klokt är hur tydligt ens perspektiv ändras. Nu såg jag verkligen filmen ur vuxenperspektivet och satt hela tiden och tänkte på hur man skulle kunna använda filmen om man vore lärare. Dessutom var den så gammal i sceneriet. Det var lite som att kolla på förmiddagstv på tv4, mellan alla nyhetsuppdateringarna, när man är sjuk.

Vissa filmer ska man helt enkelt inte se om när man är 16 år äldre än vad man var..

Ps: Jag glömde dricka kaffe idag. Plus att jag drack ett glas vin. Jag har väldigt ont i mitt huvud just nu. Ds.

abc123 uppdat.


image566Tidningarna är tysta men Broder Daniel har förlorat en medlem. Första gången jag fick upp ögonen för Broder Daniel var i sjuan (vilket måste ha varit..-96?) på väg till Göteborg. Martina hade köpt tidningen POP och i den fanns en artikel om dem. Vi skulle gå på Liseberg med klassen, men vi ville hellre gå i skivaffärer och leta cd-singlar (på den tiden hade man inte råd med hela skivan) och när jag kom hem igen på natten hade jag fått nya idoler. Trots att vi sjöng Kung av sand när vi åkte förbi Halmstad.

På sommaren var vi på Tivolirock för första gången och såg Broder Daniel för första gången. Vi stod i mitten, hade inte förstått att i mitten hoppar man och vill man se något får man ställa sig på höger sida långt fram (golden place). -97 såg jag, Helena och Marika BD på Emmabodafestivalen. De var sist ut och började spela vid halv fyra. Katastrofalt såklart, alla var fulla som svin och fullast var Henrik B som trillade ner från scenen flera gånger. Jag tyckte spelningen var fantastisk såklart, trots att jag var spiknykter hela festivalen (hur stod jag ut?). På den tiden bodde artisterna också på campingen, vi bodde några tält från BD och Yvonne (tror jag) och jag måste nog erkänna att jag aldrig stalkat någon så mycket som jag stalkade Henke den gången. Mindes saker han sagt i flera år. Han hade en rosa solhatt på sig och var extremt förtjust i den stjärnklara himeln. Såg när han kissade mot ett träd. Oh jezus, kom precis att tänka på när Henriks telefonnummer spred sig som en löpeld över internet. Gissa vem som ringde för att höra vad han sa på telefonsvararen? (skäms)

Iallafall..

Ville bara skriva att det är tråkigt, tragiskt det som har hänt. Klart vi kommer att komma ihåg er:

Och nä, det är alltså inte Henrik som dött..

april

En i min klass heter April och idag när vi hade uppsatsseminarie skämtade hennes uppsatspartner Anna om att de skulle skriva vissa avsnitt på svenska (de ska alltså skriva uppsatsen på engelska, crazy they are!). Så sa hon: "Eller hur April April?". Haha. Det var dagens nördigaste aprilskämt. En annan extremt nördig grej på min skola är toan på ovanvåningen där någon har klottrat "Platon var en tönt". Jag menar. Kan det bli skitnödigare än så? Det är ett toaklotter för guds skull! När man klottrar på toa kan man väl iallafall skriva något i stil med "vill du knulla?" eller något annat omoget. Inte om Platon!

Efter seminariet hade vi håltimma i två timmar. Eftersom det är första april idag, således vår, gingo jag och Kristin å stad för att köpa vårskor. Hittade ett par som nästan såg ut som mina drömskor som jag hade när jag var kanske tio (ett par converse i tre olika färger), men jag köpte dem inte. Jag funderar dock starkt på att gå tillbaka och göra det snart, tror jag måste ha dem. Dessutom kostade de bara typ 250 spänny, vilket inte är dödsmycket. Dessa väldigt mycket Erika-skorna köpte jag iallafall:

image564

hits