Plötsligt händer det

Som om jag vunnit på triss! Jag fick en plats på vattengympan! Här har jag gått nu och väntat flera veckor men alla pass har varit fullbokade och fullbokade. Och så kollade jag läget nu bara sådär och EN plats fanns kvar på hela veckan och det var en plats på just gravidvattengympan! På tisdag klockan kvart i sex är det alltså jag som ikläder mig min alldeles för stora bikini som jag köpt för två hundra inför kommande säsong. Den är så stor att jag måste vika brallorna för att inte tappa dem och när jag simmar ser jag antagligen ut att simma med en stor bajskorv där bak pga allt vatten som får plats i pöset. Ja jesus amalia. Men det gör inget för jag ska gå på vattengympa! Obs: det är inte tjejen på bilden som skrivit brevet.

Böcker

Nu blir det långt. Vissa saker är jag hemskt dålig på, däribland att redigera bilder så att de sitter ihop i en snygg klump. Så det får bli såhär. Jag har varit på Litteraturgenomgång idag på BTJ och som vanligt blivit väldigt inspirerad och sugen på att läsa böcker. Efteråt gick jag en vända på stan för att spana in årets bokrea vilken jag måste säga var lite av en besvikelse. Kanske för att jag bara ville ha de böckerna Karna berättade om. Här följer en lista på de böcker jag köpte:

Morfar är sjörövare

Alban - popmuffa för små hundar

Cirkus i stan

Kanin-bad

Kanin-paket

Astons stenar

Och här är de jag VILLE ha, eller iallafall vill läsa. Många många:

Inkräktarna

Skuggporten

Kiki Strike - the empress's tomb

Samurajens döttrar

Tornrummets hemlighet

Sockerbullen på kruskakullen

Sagan om Despereaux

Hungerspelen

Clarice Bean stavas trubbel

Kaninkostymen

De ovanligaste barnen i världen

Hemligheten

Amanda och ängeln i flaskan

Gabriella Stjärna och fienden

The invention of Hugo Cabret

blotta strupen


Murre har börjat ligga på rygg mest hela tiden. Så fort han ska vila en stund lägger han sig så. Det ser skönt ut, men också en smula perverst. Speciellt när han är så himla tjock om magen, som om vore den en godsägarbuk. Det är världens mjukaste mage han har, en sån man bara vill klappa och klappa.

Jag simmade i eftermiddags. Sen gick vi tisdagspromme. Nu är jag väldigt mör men som tur är har jag en animalisk värmedyna i famnen som värmer upp både mina leder och Sprally. Får man ta med ett katt på förlossning måntro? Kan nog vara skönt att ha en spinnande Billy på magen när det gör ont.

Imorgon börjar jag klockan ett och ska bara på litteraturgenomgång på BTJ på hela dagen. Härlig dag. För att fira såg vi en film (lägger mig annars runt elva) som hette Role models, en amerikansk komedi som mest var förutsägbar och kanske inte haha-rolig. Ändå hade den något, den handlade mycket om rollspel/lajvande och det blir ju per automatik ganska roligt. Så för
Kristin och Henrik kan det ju bli ett filmtips. Vassego.

22+2


Nä men då får det väl vara dags för en ny magbild dårå. Nu börjar den bli rätt rejäl. Det syns iallafall tydligt att jag är gravid när jag går runt och omkring. Och Sprally sprallar på. Igår fick jag hem den vedervärdiga tidningen Mama som gjorde att jag nästan blev utbränd på tio minuter. Pust suck och stön så mycket glätt och kändistjafs och skit det var. Jag som ändå har någon slags tjusning för skvaller. Det var som om Brasse öppnade sin resväska och det strömmade ut en massa djungelljud när man öppnade tidningsjävulen. Får se om jag nånsin orkar läsa i den igen. Annars är dagen solig och jag har vårkänslor. Ska ner och kolla in bokrean tänkte jag, samt eventuellt simma. Ajödå.

Häälscha själv!

I Stockholm var vi på Skansen bland annat. Jag fotade en ko och två grisar och en hökuggla och sådär men det var med min lilla kamera som tar lite fula bilder så kanske blir det någon uppdatering därifrån någon gång men just nu får ni hålla tillgodo med en bild på katterna som bara vill dricka ur kran när de är är i Edenryd. Billy ser ut att platsa i Lejonkungen. Hon har för övrigt börjat löpa ganska brutalt, så är det någon som har en vacker okastrerad hankatt för parning är det bara att höra av sig. Varför inte slå två dräktighetsflugor i en smäll liksom?

Dagens bästa är ju annars helt klart en kommentar jag fått idag i ett inlägg från oktober 2006.
Läs själva.

sportlov


Hej allesamman. Jag har sportlov och därför är ingenting som vanligt. Tex blir det ingen magbild denna veckan, bara för att jag jag inte orkar ta en. När jag åkte till Edenryd i måndags glömde jag ta med mina järntabletter och nu orkar jag ingenting faktiskt. Nä så är det såklart inte men jag hade så många andra bilder och magen ser ju jämt likadan ut så den kan gott växa till sig en vecka till. Jag, katterna, Kari och Henny har alltså varit i Edenryd och chillat i 10 minusgrader. Utomhus. Resans bästa var när jag ringde a-kassan och de vänligt men bestämt tyckte att jag gott kunde stämpla de dagarna jag inte har jobbat samt de halvdagar jag inte jobbar nu för att få lite mer pengar. Jag är liksom godkänd och klar att få pengar, det är bara jag själv som måste skicka in kassakorten. Och här har jag snålat och tänkt att det ska bli meck med allt om jag börjar röra till det. Jag ska hädanefter alltid tänka gott om våra institutioner. (Minns denna mening sen när jag ska börja ha mammapenning). Så nu ska jag alltså få lite pengar. Säweet.

Imorgon åker jag och Torbjörn till Karin i Stockholm. Kul ska det bli, där har jag inte varit sen sommaren -05 tror jag. Visserligen är Stockholm rätt hemskt på vintern men vi ska nog ha det gött ändå. Så, so long.

veckan


Även katter har sina mindre vackra dagar..

Veckan som kommer bjuder på mycken aktivitet. Det är ju sportlov! Imorgon ska tillexempel Erik ringa hyresvärden, vilket bara det blir ett kryss i taket. Vi levde med endast en portnyckel i ett år, en trasig porttelefon lever vi fortfarande med och att hela vårt kök behöver bytas är väl ingen nyhet direkt. Nu är det dock så att kylskåpet har säckat ihop totalt. Lampan lyser så fint men klimatet däri är snarare Grekland än Grönland. Om man säger så. Den viktiga maten (dvs ca 7 av säkert 57 saker i kylen)(de återstående 50 är alltså bara överblivna saker som ingen orkat slänga) står ute på fönsterbläcket och fryser. Tack för att det är februari och inte augusti. Nu hoppas vi på nytt kylskåp, ny spis, ny spisfläkt, ny frys samt nya skåpsluckor. Eller inte, eftersom det antagligen skulle innebära en hyreshöjning med flera tusen. Nä, då räcker det med en liten reamotor med isluft inne i kylen. Tackar.

Imorgon ska jag även klippa mig och sen ska jag, katterna, Kari och Henny åka till Edenryd. Det betyder att jag kanske inte kommer att uppdatera på ett tag. På fredag åker jag och T-bear till Stockholm och kommer hem på söndag. Dock bör jag hinna uppdatera innan dess, annars dör ni ju! "Vi har inte fått nån informatiooon!", kommer ni att säga och börja trakassera regeringen tills
Lottie Knutsson återigen träder fram.

Nä då går jag väl och rensar ut den där mjölkläsken jag fick i ett test hösten 2007 som jag aldrig kom mig för att slänga. Kanske slänger jag även morötterna från oktober som jag aldrig åt upp utan gömde bakom senapsburken från julen 2007. Jaja. Storrensningen får det väl bli då. Hasta manjana baby.

SkrylleJag körde, Erik läste kartan. Vi hittade Skrylle där vi åt kaka och drack kaffe. Jag var avundsjuk på alla längdskidåkare som åkte rundor. Och så tog vi 5 km rundan, vacker promenad fylld av snö. Det var nästan i stil med när man var liten och var ute med pappa på Ryssberget. Eftersom det var alla hjärtans dag (som är en ganska fånig högtid) fotade jag ett hjärta av snö som satt i ett träd. Erik skulle lägga sig i eftersom han tycker dagen är ännu fånigare än jag. Men det roligaste var att sparka på stammar så att snön rasade ner från grenarna. På hemvägen var solnedgången så åtti att jag inte ens lägger in bilderna här, ni kan bara tänka er.

Silvia


Har haft en av mina specialfredagar med badhus (80 längder) och bio (Doubts)(Se den ej, fruktansvärt tråkig och intetsägande) och så har Erik lagat hemmagjord pizza och så passar vi Juhlias lilla valp Sillen. Erik övar sig på att sjala på bilden. Men ändå, jag måste erkänna att vissa dagar och vissa nätter hade det varit kul att just inte vara gravid. Som ikväll när alla vännerna är på Debaser och dricker öl och ser band. Då känns det bittert att sitta hemma och dricka vatten. För det ÄR inte lika kul att gå ut på lokal om man inte får dricka öl. Man blir trött snabbt, man får ont i ryggen av att stå, man stör sig på alla som är berusade. Ibland står man ut men inte för ofta. Och då kan man lika gärna stanna hemma. Så ikväll är jag lite sur och bitter. Det går över till imorgon. Adjö.

20+2


Om jag nu skriver att jag tycker jag har blivit kanontjock om magen kommer jag att skämmas över det om tio veckor. Så det gör jag inte. Dock har den blivit större sen sist och tur är väl det.

Dagens bästa var att följa med Henny och Kari till BVC-kontroll. Hon är en söt liten filur den där Henny. Drygt fem kilo väger hon nu. Annars var det rätt gött att gå upp på bibliotekets ovanvåning och städa bland bilderböckerna nån timma eller så, medelst kaffe. Ah, ljuva eftermiddagar när eleverna gått hem och man kan ägna sig åt att putsa sin samling. Haha, jag har blivit en SÅNDÄR bibliotekarie redan. En sån som ogillar besökare som ändå bara skräpar ner och oredar böckerna. Fast sån är jag bara ibland. Tex idag.

Den värsta fasan har förresten hänt: ett perfekt, alldeles perfekt jobb har kommit ut på ams. Biblioteksjobb i Simrishamn, som jag inte kan söka eftersom jag är gravid. Jag sörjer och gnisslar tänder. Måtte ett liknande bli ledigt om ett år igen! Nu är det spenatspäckad lasagnetajm, only for the järnintag.

På jobbet innan arbetsdagen

Tittar i planeringskalendern för skolan och ser att det är sportlov nästa vecka. Kan det möjligen vara så att jag är ledig? Boy vilken usel lön jag kommer att få nästa gång, att jobba halvtid är tillräckligt lite. Jag behöver inte en hel veckas lov dessutom. Men om det nu är så kanske jag kan ta tillfället i akt och åka hem, känner på mig att fadern inte skulle tacka nej till lite kattkel. Idag ska det bli snöstorm säger de. Så synd bara att jag inte längre kan knäppa min fina jacka, nu kommer Sprally att få känna på den skånska vargavintern. Nä, en macka och lite vatten och sen är jag redo för fyra nya timmar på biblioteket.

AKHär är den, bilen som fått namnet AK. AK betyder Anti Klimax, vilket är lite vad vi känner när vi jämför denna med älskade Billy-Bil. Alltså, den är helt ok och skön att köra sådär. Den är bara inte en cool jeep som man känner sig kingig i. Mest en mesbil som man känner sig bekväm i. Vi åkte en runda till Fyledalen idag och såg väldigt många glador. Det var fint. Igår kväll kände både jag och Erik varsin spark från magen, första utanpå! Spännande. Och på typ en dag har magen blivit stor som en fotboll. Det kan dock ha mer med tårta/godis/pizza under helgen att göra än med tillväxt hos Sprallysprall. Nu är det dags för födelsedagsdisken och bytet av lakan, sen blir kvällen till stort behag. Imorgon: sovmorgon. Ahh.

Förkyld


Igår var det kalasmiddag med tårta hos oss. Tack alla för alla presenterna, jäsiken så mycket bio jag ska se. Fick 700 spänn sammanlagt i presentkort på spegeln. Fredagarna under våren är räddade! Tidigare på dagen var jag och Erik på Aq-va-kul och badade i äventyrsbadet. När jag var där senast var jag kanske elva och tyckte mest att allting var läskigt. Massor av folk, stora vågor och djupt vatten. Jo jag var ännu kortare på den tiden. Igår var det litet och ganska mesigt. Dock var vi relativt ensamma där vilket var otroligt skönt. Hett tips alltså, åk dit mitt på dagen på vardagar.

Nu är jag förkyld. Sitter och hostar och snörvlar. Det finns
de som har det ett antal resor värre så jag ska absolut inte klaga. Måtte de hitta på ett bra botemedel mot cancer snart. 

För man ska vara glad när det är födelsedagIdag vaknade jag av att Erik kom in och sjöng jag må hon leva! Han hade ett tänt ljus i handen och två stora paket i den andra. Aldrig förr han han sjungit, det har han inte vågat. Nu var det dags. Och det var väldigt fint. Igår hade jag fått ett mjukt paket i posten och jag trodde att det kanske var från Stockholm, såg ut så på stämpeln. Döm av min förvåning när jag öppnade det idag och det var en stort mjukt lammskinn, från Falsterbo! Boy, nu ska den lille ungen sova gott! Av Erik fick jag dödsfina brallor med ränder på från PoP som jag hade önskat mig. Jag hade sett dem i en reklam för några veckor sedan, jag har tänkt att jag inte behöver några gravidkläder eftersom jag mest använder tights eller brallor med gummiband. Men så såg jag dessa och tyckte de var så snygga och jäsiken så sköna de var också! Det är såndär hög gravidmidja i dem som är superskön mot magen. Kommer ha dem låååångt efter att jag har fött barn också. (Obs, jag vet att de är hemmamysbrallor, jag ska icke ha dem ute i offentligheten). Så idag är jag så glad när det är födelsedag!

Nostalgi

Har gått vilse i Spotify. Det blir värre och värre, eller om man så vill mer och mer nostalgiskt. Jag lyssnar på Grymlings och minns tydligt hur det är sommar och ljummen kväll och barnen och mamma städar inför att pappa ska komma hem från en resa. Minns inte vilken resa. Jag lyssnar på Wiehe och Afzelius och minns röda anoraks på alla fyra barnen och bussen vi hade och de gula bilstolarna i fnasig frigolit och promenader på lördagseftermiddagar vid fågeltorn runt om i Skåne. Och det bästa var hemvägen då vi skulle köpa lördagsgodis. När vi fick välja smak på tablettask själva och jag valde Kalle Anka-smak, sedemera Palle Kuling. Höjden av valfrihet. Så borde det vara fortfarande. Nu måste man välja elbolag och försäkringsbolag och all möjlig skit. Jag lyssnar på Roxette och minns när jag fick en LP av Elin H. Då kände jag mig vuxen trots att jag inte var äldre än tio. Men mest nostalgisk blir jag av denna, åt denna kunde vi alla börja gråta nästan:
 

Sticka

En kväll knycklade jag ihop lite tejp och satte det som en hatt på Murre, se så fin han blev. Själv tittade han mest i taket och undrade vad som pågick.

Jag har börjat sticka på en liten tröja. Hittade på ett mönster med elefanter (eller snarare mammutar) som jag skulle göra. Det var ju bara det att varannat varv måste man sticka aviga för att tröjan ska bli slät vilket förvirrar en smula. Inte nog med det, garnet är av ett väldigt tunnt och glidigt slag så det hjälper ju inte direkt att de olika trådarna snurrar ihop sig både med varandra och med sig själva hela tiden. Jag håller sakta men säkert på att tappa förståndet.  Snacka om övning i tålamod och koncentration. Aldrig mer ska jag göra något i stil med detta projekt. Aldrig. Fly mig inte en rundsticka utan en tändsticka så jag kan göra slut på eländet.

Två saker till som jag önskar mig:
- Prenumeration på Filter
- Mörklila velourtyg

19+2


Börjar bli stort. Veckan har inte direkt bjudit på några nya krämpor. Same same. Dock har ju nästan halva tiden gått och det är ju lite spännande. Mest spännande just nu är nog trots allt att jag har börjat sticka en tröja med mönster (eget!) ikväll. Har ingen aning om ifall det funkar eller vilken storlek det blir, men ni ska få se när den är färdig. Kvällen har bjudit på en omgång pingis medelst katter. Den bästa gympan för innekatter, verkligen. Såhär ligger Murre och lurpassar på bollen. Billy sitter på golvet och väntar på att de ska trilla ner så hon kan få rusa runt med den.Utmanad


Jag har blivit utmanad av
Kristin. Min bild blev från trean i Västra hamnen. Min bästa badplats. Mitt smultronställe.

Så här går det till:
- Öppna bildmappen.
- Öppna sjätte mappen i bildmappen.
- Publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg.

Och så ska man skicka vidare men jag säger som så att de som vill anta utmaningen kan få göra det och jag vet inte, skicka en kommentar så att jag får se det. Eller bara strunta i det och njut av min fantastiska bild istället. Hoho.

Sjukhus


Imorgon ska jag och Henny hänga på sjukhuset i Lund tillsammans när Kari ska röntga sina lungor. Min gissning är att hon kommer att skrika. Henny alltså. Fast det gör inget för hon är så söt ändå. Och så ska jag få ha henne i sjalen och då ska jag leka att det är jag som är mamma liksom för att öva mig. Idag har jag jobbat i receptionen på biblioteket och behövt stå upp hela passet. Det var inte så kul för fötterna. Har dessutom haft en molande värk i magen hela dagen. Tacka vet jag att sitta. Nu är det dags för sömn, vi tar bussen redan 7.20 på morgonen. Mössan på bilden har Bea stickat, är den inte fin?!

hits