fredag

Dagens bästa musik är Taxi Taxi. Som jag gillar tjejens röst. När jag var hos Kristin och pluggade i onsdags blev SiggeKatt helt förälskad i mig, han ville ligga nära och bli kelad med, så nära att han la sig rakt i min skrivbok och på min penna. Blev inte så mycket skrivet. Och så la han sig på min kofta också. Min svarta favoritkofta som jag lagade en knapp på samma dag, hos Kristin. Sigge gillade koftan och den blev helt full av vita små katthår. Tänkte inte så mycket på det, jag älskar katter och hår från dem stör mig inte alls. Men idag när jag satte på mig koftan igen (ja det är ju min favoritkofta, måste ha den ofta ofta) så började jag nysa. Och nysa. Och snora. Och nysa. Alldeles täppt i näsan blev jag. Nu är jag ytterst rädd för att ha blivit allergisk. Som sagt, jag älskar katter och planerar många katter i mitt liv. Allergi kan ta sig i brasan.

Jag tränade spinning igår. Blev ju alldeles kräkfärdig när jag spann förrförra veckan och fick gå på toa och andas och lugna kroppen. Där och då blev jag lite rädd för spinning och undrade om jag nånsin skulle våga igen. Denna vecka har jag spunnit spinnat två gånger, och har nu insett att jag nog är rädd för manliga tränare snarare än spinningen i sig. Tjejledare är lite mer på min nivå, liksom. Därmed inte sagt att alla tjejer är svaga små kräk, jag menar mest att de är bättre på att anpassa träningen till alla. Igår ledde tjejen ett fantastiskt bra pass, jag svettades verkligen på heela kroppen. Det tråkigaste med spinning är nog ändå att man inte får träningsverk av det. Jag vill ha ont i kroppen, så det verkligen känns att man har tränat så hårt att man är svag i benen efteråt. Det enda som händer efter spinning är att man lättare börjar svettas. Det är förvisso ett friskhetstecken, men jag vet inte hur lockande det är egentligen med en svettis i dagens provdockesamhälle. (Well, like I care).

Helgen vecka 48 kommer att bli tuff. Jag har ju tidigare ältat mina sömnproblem här. Kan säga att det har inte blivit bättre. Idag skulle jag egentligen varit hundpassare med start klockan nio. Det hade varit perfekt för mig att tvingas gå upp tidigt några dagar, tänk så mycket jag hade fått gjort. Nu blev det ingen hund och jag sov självklart återigen till elva. Hela veckan har alltså gått utan att jag hunnit göra något skolarbete alls. Och nä, det går inte att bestämma sig, inte om man heter Erika Svahn. Jag ställer klockor och jag lägger mig tidigare. Och jag keep sova to elva. Varenda dag. Imorgon ska jag och Erik hämta ett släp klockan tio i Almgården och sen hjälpa Kari att flytta resten av dagen. Ångesten har ridit min kropp hela veckan. Tänk om jag försover mig. Jag vågar inte ens tänka på den Svahnska vreden. Huga. Nä det blir till att ställa alla klockor på väckning (inklusive den arabiska böneklockan) samt placera dem lååångt ifrån min säng.

Nu ska jag försöka plugga lite på arbetstid. Lär ju inte få något annat att göra direkt.

Och just det, en sak till: Jag KAN inte varesig läsa eller höra uttrycket "i godan ro" utan att tänka "i grodan ro". Jäkla Rocky. Extremt roligt dock. Grodan, haha.

when I grow up, I be a beautiful man

På Facebook kan man göra en massa roliga test. Tex hur gammal man är innerst inne (55), vilken karaktär man är i Harry Potter (Fred o George Weasley) eller vilken personlighet man har (the nice one). Jag gjorde nyss ett test där man får reda på hur man kommer att dö. Det är ju ganska oseriöst, jag tänker inte att jag faktiskt är 55 år innerst inne på riktigt, man jag blev faktiskt ganska förvånad när jag fick veta hur jag skulle dö. Jag skulle nämligen dö av ålder, men innan dess bli en riktigt gammal man.

image463

Antar att det är sådant som händer när man blir äldre..

Onsdag

image462

Kollade lite bland mina äldre bilder och insåg att jag med min gigantiska näsa skulle passa bra som figur i "La maison Bleue", aka. Doddy i sitt blåa hus. Var det någon mer än Kari som nånsin gillade det? Var det inte ett ganska läskigt barnprogram? Inte alls lika läskigt som Tygtigern Lukas (hujedamig!) men lätt läskigare än det där som Varantv gjorde parodi på sen, kommer inte på vad det heter men det började med att nån gubbe satt på en stubbe och sa: När jag var liten...

I måndags kallade Karin mig för multikulti när vi var på resturang. Jag har aldrig fattat varför hon tycker att jag är multi, om det beror på att jag spelar fiol (eh.. supersvennigt) eller för att jag sjunger i en Afrikansk kör (för jag har ju verkligen på mig batikfärgade kläder och dreadlocks, not). Men icke! Det visade sig vara så att hon baserar mitt multikultande på att jag äter Dadlar! Haha. Jag tycker det är jätteroligt. Hennes argument fick mig iallafall att börja tänka på läckerheterna, och sen kunde jag inte släppa det. Jag var precis tvungen att trotsa regn och rusk och ta vägen om fruktaffären (den bästa). Köpte en stor låda som kommer vara i ungefär en dag. Jag älskar dadlar. Lika mycket som öppna spisar. Dadlar+öppen spis=evig lycka.


image461

Skåne Brinner

Jag tänkte på en grej angående att det brann i Landskrona och i Malmö igår kväll. Jag tänkte på det när jag läste om de stenkastande ungdomarna i Landskrona som störde brandmännen. Vi vet ju alla varför det blev så. Varför ingen kastade sten på brandmännen i Malmö. Nej, det berodde inte på att det brann på Potatisåkern istället för i Rosengård. Det berodde såklart på att ingen i Landskrona gjort en sånhär:(Eller kanske berodde det på att det brann så sent i Malmö. Jag menar, vem fan vill gå ut och kasta sten mitt i natten när det blåser storm och är iskallt?)

måndag

November är liksom november. Grått, mörkt, ledsamt, inomhus, regn, omotion, te och slappeslö. Dag ut och dag in, ett lång manglande av tristess. Men så kommer det små ljusglimtar. Ikväll var en ljusglimt när jag för första gången åt middag på Carib Kréol, för att fira Karins födelsedag. Supergodmat som jag verkligen rekommenderar till alla. Världens trevligaste personal, god öl och goda drinkar. Drinkar, på en måndag? MmhMm. Min hade chili och choklad i. Jag är fortfarande helt snurrig. Sweet som sugar.

Jag har en föreläsning kvar denna terminen och den är på torsdag. Jullov en hel månad? Nä, två stora arbeten ska göras först. Men vända på dygnet har jag redan hunnit med. Idag sov jag till halv tolv, jag har inte vaknat innan elva de senaste två veckorna. Jag tror att jag sover bäst på förmiddagarna. Speciellt när snoosandet övergått till total ignorans och man bara hör något ljud avlägset i en dröm.

Daniel var på besök i helgen och i lördags drack vi lite öl hemma hos Bea. jag vill nu ta tillfället i akt och visa upp mina två sidor. Den onda och den goda (eller kanske den platta och den runda?). Jag tror att jag oftast uppvisar den onda, så spara bilden på den goda!

image460
den goda

image459
den onda


allting ordnar sig, allt blir bra

Sicken tuur att Erik kom hem precis efter att jag hade skrivit föregående inlägg, och vilken tur att han ilsknade till och klampade ner till tvättstugan. Där nere stod nämligen frun från grannhuset och hade missförstått alltihopa. Så fick vi tvätta och så slapp vi skriva den arga lappen på det onda pappret.

Och så fick vi alla en fröjdefull jul till slut!

image458
Hurra vad han är bra

nu är måttet rågat!

Jävla grannjävlar! Jag skrev igår att vi inte har tvättat på över en månad. Mhm. Det betyder att vi har myycket tvätt. Idag var tiden mellan 14 och 18 ledig så jag har tvättat idag. Tvättade två maskiner och gick precis ned med nästa två stora ikeakassar med smutsigt. Och då är maskinerna upptagna! Någon har slängt ut min tvätt och lagt i sin egen. Det är inte bara det att "grannen" har smugit mellan mina två tvättar, nä hela bordet bredvid är fullt av tvätt som ska tvättas. Som alltså tillhör grannen. Fan va sur jag är. Skulle kunna slå, eller iallafall säga till på skarpen.

Det var ju en jäävla tur att jag hann tvätta all min tvätt iallafall. Stackars Erik.


AAARG. Nu ska jag gå och läsa Arga Artur, världens bästa argbok.

ÅÅÅhHh!!

och bäst av allt, min man snarkar inte längre!

image457

Idel bra dag (utom att disken är större än nånsin, för att inte tala om tvätten. Det har nu gått över en månad sedan vi tvättade senast. Jag önskar mig en tvättmaskin i julklapp, alternativt en husalf), jag kan bara konstatera att ja, jag ÄR en av de där fasansfulla högstadieeleverna som säger: åhåhååh-va-dåligt-det-gick-på-provet jag-kommer-aaaaldrig-få-g, och så går den jävlen därifrån med högsta betyg. Ok vi fick inte högsta betyg, alls faktiskt, men om jag tänker tillbaka på alla prov och tentor jag gjort i mina dar måste jag nog erkänna att jag är den vedervärdiga eleven. Jag har aldrig (vad jag vet) fått rest på en tenta, eller ig på något prov. Någonsin. Men gnällt har jag gjort efter ungefär alla. Ja, du kan kräkas över mig nu.


Men stolt är jag.För övrigt vill jag bara tillägga att idag (igår)(22/11) fyller min första kille från lågstadiet 25. Varför kommer jag ihåg detta efter ca 15 år? Skitisamma, grattis good old MW!

Jag vill även tillägga att marabou mjölkis med nonstop i är top ten ever.

(....ja just det, bilden är snodd från NTF.se)

jag = barnboksfigur

Jag äter bara bullar nu förtiden. Idag har jag sammanlagt ätit (utom den vanliga maten) tre stora havrekakor och tre saffransgifflar. Inte så konstigt att jag börjar bli mer och mer lik Mazarin.

image456image455

(Obs: bilden på M har jag tagit från DN. Bilden på mig har jag tagit själv)

opium för Erika


12040-454


Jag gillar ju inte ens tv-spel! Jag gillar ju bara dataspel som går ut på att väldigt långsamt plocka bort mahjongbrickor från en hög! Men nu är det kört. Har fallit djupt ner i ett svårt guitar-hero-beroende. De lux. Har spelat åtta timmar i sträck idag, och då har jag även hunnit med att gå i skolan OCH gå på kören. Dvs, all den resterande tiden har jag spelat guitar. Det är hemskt. Hemskt roligt.

Men det värsta är nog att vi inte har någon gitarr, vilket innebär att man måste använda sitt tangentbord och ha det som en gitarr i händerna. Det ser oerhört fånigt ut. Ännu värre är att jag och Erik alltså har spelet på varsin dator och sitter och spelar samtidigt, med hörlurar på, vilket måste se ännu fånigare ut.

Eller nä förresten, det allra värsta är nog att det i princip bara finns låtar med band som Tenacious D med i spelet. Och ändå är det roligt. Jag skäms ihjäl.

söndag, kväll

image452

Min plan inför framtiden: hus på landet så snabbt som möjligt. Idag när Hasse berättade om H. Lejons hus sket jag nästan på mig av avund, jag vill också ha kakelugn o vedeldad bastu! Husen är ju till och med billiga ute i skåne. Jag hittade precis ett jättefint med tre våningar som kostade 925000. Jag menar, det kan man knappt få en etta för här i Malmö. Jag vill så jäkla gärna ha en öppen spis. Det är allt jag vill i mitt liv. Det kvittar om jag har jobb eller barn eller djur. Bara jag får ha en öppen spis är jag glad och nöjd.

Just i denna sekund pågår något oerhört spännande och underbart i mitt badrum. Det innehåller Erik och en rakapparat. Det kommer att bli så fint så fint.

Mina planscher har kommit. Den med foster hade bussgods gjort två stora hål i. Jag ska aldrig nånsin skicka någonting med bussgods mer. Så det så.

Lilla spöket Laban, som jag och Bea såg på bio idag, var bra men lite tjatig. Jag menar, det räcker att de säger att han är mörkrädd typ en eller två gånger. Inte 20. Kanske var vi fel målgrupp. Den största chocken var dock den totalt barnfixerade reklamen de visade innan filmen. Jag trodde bio var något rekorderligt, bio går man på för att slippa reklamen i filmen. Jag trodde dessutom att reklam riktad direkt mot barn var förbjuden. Det var reklam för glittriga armband och ringar, reklam för Lego och reklam för den där stora hamburgerkedjan. EN reklam riktade sig till vuxna, och det var en kryddreklam. För alla mammor och pappor antar jag. Men ok, det hade kanske varit ännu konstigare om de hade reklam för typ tamponger och kondomer. Äsch, reklam är någonting hemskt i alla lägen. Förbud skulle det vara!

Veckan som kommer är rätt lugn, ska skriva ett scenario om Höörs bibliotek. Funderar på namn på huvudpersonen. Vad skulle en 21 årig kille kunna heta? Mackan, Björn eller Sebbe? Haha, Sebbe är väl rätt skönt?

livet på en pinne

image451

Så, här är jag och klättrar mot nya höjder. Denna veckan jobbar jag fyra av sju dagar. Går i skolan/gör skolrelaterade saker fyra av sju dagar. Tränar en dag. Hinner inte mer, orkar inte mer. Även om jag bara jobbar tre timmar när jag jobbar är det ändå de tre jobbigaste timmarna, mellan fyra och sju. Precis när jag hade behövt äta alltså. När jag kommer hem åtta är jag helt förstörd av obalans med mat och stackars Erik får tåla en hel del arghet. Skulle dock verkligen inte vilja vara utan detta jobbet, det är tvärt om här jag verkligen känner att jag kan jobba som bibliotekarie.

Vi håller på att skriva en strategisk plan för Höörs bibliotek, det är riktigt kul just nu. Mest för att det känns som att vi faktiskt kommit igång och känner att vi kommer bli klara. Förhoppningsvis innan inlämningsdatumet. Efter planen är det en kvalitativ metodtenta som ska skrivas, men sen är det bara uppsatsen kvar! Så gött!

Jag börjar fundera på att söka lite 7,5 poängare till hösten. Jag lär ju inte få jobb direkt när jag är klar, och jag är inte helt sugen på att jobba i hamnen nästa vinter. Nästa sommar är helt ok, men att stiga upp fem och cykla ut i hamnen i regn, blåst och snö när det är minusgrader är inte speciellt lockande. Tacka vet jag den fina arbetsmarknadsåtgärden "universitetet"! Jag vill läsa spännande kurser, inte sånt som jag redan vet något om eller som man väljer av gammal vana (läs littvet, kultvet) men ändå sådant som kan hjälpa mig till jobb efteråt. Kanske webbdesign och organisationsteori. Kanske nåt om marknadsföring. Har inte spanat in några kurser ännu, men jag skulle vilja läsa något inom sociologin. Jag tror att det är det jag är mest intresserad av överhuvudtaget. Jag vill inte säga att jag ångrar något jag har läst, men frågan är om den där c-kursen i kulturvetenskap med samtidsinriktning var så himla nödvändig. Varför läste jag inte en a-kurs i ekonomi istället? Fasen vad jag hade kunnat få jobb på det nu, tror jag..

Har någon (utom Kristin) läst Guldkompassen? Jag tror den ska bli mitt nästa läsprojekt, och jag vill höra åsikter!

Onsdag, november

Ibland blir man helt frälst på en låt. Denna lyssnar jag på nu. Konstant. Och speciellt fint blir den i en nattsvart skog i småland med tusentals stjärnor ovanför, eller för den delen i en full buss på väg mellan Malmö och Lund halv åtta en vardagskväll när alla är lite trötta och lite kalla.
Kärlek till Nick.


But your hand is all sweaty!

Extremt lång dag, extremt lång vecka. Önskar jag var klar med utbildningen och hade ett jobb och bara kunde gå dit och ha kul. Jobba är kul. Glöm ej det. Är så trött så trött. Och svettig om händerna, vilket leder till svettigt garn när jag stickar. Vilket är kind of äckligt. Såg precis en film som hette Hot Rod, som handlade om en kille som ville bli stuntman. Det var en väldigt rolig film som jag skulle vilja rekomendera. Åtminstone för folk i min generation, tror jag. Skön humor, lite i Napoleon Dynamite-stajl.

Förresten (på tal om
Schyfferts film om företagsfest), om jag hade träffat Peter Settman på en företagsfest hade jag nog suttit hela kvällen och sagt: Kolla Ronny, striiipes!

...För det är så kul.

image450

Träning


image449
image448
Det fanns ett väldigt väldigt långt träd i skogen utanför Oskarshamn.

Jag har varit och tränat ikväll. Så hårt att jag inte kunde vara med på avslappningen efteråt. Och det berodde inte på att jag jag blev för vältränad, utan på att det flimrade för ögonen och jag helt plötsligt blev helt kräkfärdig. Så jag fick strunta i nedvarvningen och gå ut i omklädningsrummet och sitta där ett tag. Mina läppar blev helt vita. Urk, det var en obehaglig känsla. Kräktes dock inte. Jag tror utmattningen berodde på att det var en man som höll i passet (spinning) och körde så hårt som extremt vältränade män klarar, och är man då en liten, lite mindre vältränad kvinna som jag, ja då blir det satans jobbigt. Så nu sitter jag här och väntar på att träningsvärken ska komma.

Annars försöker jag klämma ut en text om SWOT och PEST. Nån som vill bidra?

åka iväg och vara ledig

Jag har tillsammans med min oäkta hälft varit på tur till Oskarshamn, närmare bestämt till Smultronfällan som är the stuga. Eftersom vi numera har en bil behövde vi inte bråka om missade tåg eller svårigheter med biljetter (se länken) denna gången. Jag styrde bilen ut ur ett rugguggigt och blåsigt Malmö. Vid Rolsberga blåste jag förbi polisen i nittio på en sjuttioväg. Hoppsan. På väg mot Höör ser jag en blinkande polisbil närma sig i hög hastighet och jag sätter nästan andan i halsen, tills jag inser att den faktiskt bara vill förbi mot andra mål varefter jag saktar in och styr mot kanten. När polisen kört förbi styr jag ut igen, drar igång en stående stor bil i fyrans växel i ren förvirring. Strongt av bilen att klara det! Efter denna incident ser jag poliser överallt. Det börjar snöa. Det är lastbilar överallt. I Osby stannar vi och köper nya torkarblad - samt byter förare. Vid detta laget var jag stel som en fiskpinne av körningen (har faktiskt knappt kört bil sen i somras, knappt ens då!)(Bör åtgärdas. Jag älskar ju att köra bil)

Nå, det börjar alltså snöa. Det är absolut ingen fara på taket, lite snöflingor blir vägen inte hal av. Fast det tycker inte alla, och en extremt lång bilkö bildas efter en liten liten bil som inte verkar våga köra snabbare än 50 km/h. Vi puttrar fram. Kommer fram senare än tänkt, äter hemma hos Eriks farmor och farfar och drar sen ut till fällan. Sju grader är det där. SJU grader. Kallt som satan. Eld i spisen, vin i glaset, godis i skålen, Monopol på golvet, vi på filtar. Myysigt...

...Tills Erik börjar inse att jag kommer att vinna spelet. Sur som en skål filmjölk vägrar han att spela vidare. Jag blir sur för att han är barnslig men packar ihopa spelet. Erik lägger sig och börjar läsa, jag sätter mig och stickar. Erik somnar. Jag stickar. Sur som satan.

Nästa dag blir vi vänner och åker på utflykt till en strand där Erik brukade bada när han var liten, går en runda i skogen, letar efter älg utan att hitta någon, och (såklart) spanar in biblioteket i Oskarshamn. Trevligt litet folkbibliotek. På kvällen äter vi middag med släkten och spelar Retro, och när vi kommit tillbaka till stugan är klockan närmare ett på natten. Stjärnhimmeln är så religiöst påtaglig att man knappt vågar andas! Aldrig har jag sett så många stjärnor på en gång, och dessutom två stjärnfall.

Summa summarum: kanske blev det inte riktigt så mycket stugmys som vi hade tänkt. Kanske var det bra, med tanke på att det bara finns utomhusdass där och jag var kissnödig exakt heela tiden. Dvs, hade vi spenderat mer tid ute i skogen hade jag antagligen fått urinvägsinfektion!

På väg hem, lite utanför Sölvesborg, kör vi om en lastare. I lastarens skopa ligger en gigantisk älg och plirar mot oss med sina nydöda ögon. På något vis lite fint.

image444
Myset vid brasan, innan jag vann monopol :)

image443
Pettson går för att hämta mer ved, iförd långkalsong och den obligatoriska gula kepsen

image445
Superduperfavvisfrulle med finaste tallriken nånsin!

image447
vinterskymningsskogen

stick

image442

Här är min senaste skapelse, som redan skickats iväg till beställaren: Kusin Mette 11 år. Har kommit in i en brutal stickperiod, sitter all min lediga tid och stickar och dricker te. Nästa projekt är med mönster och redan nu ser jag att de kommer passa typ Hong-man Choi, inte mig. De är alltså gigantiska.

Imorgon åker jag och Erik på holiday till Oskarshamn. De säger att det ska snöa. It better.

Portodöden

Har precis bestämt mig för att aldrig mer handla på tradera. Möjligtvis om portot på skiten står innan man börjar buda. Fy farao vad jag har lagt pengar på porto de senaste dagarna. Men hur ska man kunna motstå gamla skolplanscher på jesus och foster? Jag kunde iallafall inte. Det kommer att bli så vackert hemma hos mig nu. Foster, Jesus och Periodiska systemet i en salig blandning.

image439

image440

image441

Snart Jul jul strålande jul

Spinning är vad min kropp väntat på i hela mitt liv. Det måste ju vara den ultimata träningsformen, utom kanske att man får ont i ryggen och spänner ut magen på ett sätt att den fastnar och att man sen går runt med en putande mage resten av kvällen. Men annars måste spinning vara den ultimata träningsformen. Utom också att man får ganska ont i fötterna av pedalerna. Aja. Ikväll ska jag spinna. Jag längtar.

Saker jag önskar mig i julklapp:

  • spinningskor
  • träningsbh (har en som jag ägt sen jag fick bröst. Fick väl den i åttan eller så, den är i barnstorlek. Alla som har sett mig live kan skratta nu:........)
  • symaskin
  • garn (olika färger och sorter)
  • stickor i olika storlekar
  • stickmönster
  • trådlöst tangentbord samt mus
  • Stor och fin musmatta som finns på Ikea. En speciell alltså.
Det var allt jag kom på nu.

Smörhelgen

Jag och Erik har städat. Vi skulle städa hela lägenheten och hela helgen, och vi gjorde näästan hälften (städade tex kryddhyllan så fint att tillochmed Alexander Hofman skulle kunna bli stolt). Idag var det alldeles för fint väder för att vi skulle kunna vara inne och städa. Vi är livsnjutare helt enkelt. Är det något fel på det va? Vavava? Nä just det. Städa kan man pyssla med när det regnar. Idag tog vi bilen till Smygehuk och köpte smörfisk. Den hette verkligen så. Rökt var den med, den jävlen. Till den rökta smörfisken gjorde jag hasselbackspotatis med extra smör. Nu mår jag väldigt illa. Det luktar rökt smör i hela lägenheten. Såhär såg det ut i Smygehuk:

image433
Det är svårt det där med solglasögon när man har vanliga glasögon under..

image434
På lappen står det att vi just handlat två koppar kaffe. Antagligen världens äldsta kvitto.

image435
Spännande fartyg i havet, tycker
Gösta

image438
Bonusbild: Hulahulatjejen som aldrig dansar pga stela leder

jobb?

Alltså, jag nu fattar jag ingenting. Gick och satte in lite återlämnade böcker i hyllorna och såg en lapp på baksidan av bildskärmen till min dator:

"Fredagen den 2 november stänger biblioteket kl 12. Du som har passerkort har tillgång till biblioteket som vanligt. MVH bibliotekspersonalen"....What?

Har jag suttit här och häckat fem timmar i onödan?! Varför har ingen sagt till mig att jag ska vara ledig idag?

Jobbkopp

...som om det inte vore nog med dumheter idag.. Gick nyss på toa här på personalrummet. En toa som saknar papperskorg, lampa och kallvatten. Blev oerhört törstig och kände mig tvungen att dricka av det ljumma vattnet i det mörka rummet. Drar såklart ner hela jävla koppbehållaren, koppar över hela rummet. Gah.

jobb på jobb

Jag sitter alltså på mitt biblioteksjobb på Usil i Lund, klockan är tio över två. Jag jobbade mellan tio och tolv, och ska jobba här igen mellan tre och fem. Så under den tre timmar långa rasten tänkte jag skriva på metodikarbetet som ska vara inlämnat på måndag. Vad händer? Min Stil-login strejkar såklart. Vilket den iofs alltid har gjort, men eftersom jag är en datoranalfabet kan jag absolut inte synka mitt inlog med dessa datorerna, så nu sitter jag alltså här i disken och försöker skriva. Lite dumt är det eftersom låntagarna ju tror att jag jobbar och därför kommer hit och ställer svåra frågor. Eftersom det skulle kännas väldigt dumt att sitta här och hålla käft, så blir det helt enkelt till att jobba en timme oavlönat. Men det får det väl vara värt.

Utrensning

image432
En filufigur i sin fulla pride

Igår sa min dator ståpp! Stopp och belägg!, sa den. Med sin myndigaste röst skällde den och sa att jag hade för många foton och att de inte fick plats längre. Jaha, hur mycket plats tar de då, sa jag. 27 gb, sa den. Heliga gud!, sa jag, och började genast rensa bort en massa skit jag aldrig tittar på ändå. Tyvärr blev jag lite för ihärdig och råkade tillexempel rensa bort de allra roligaste bilderna från nyårsafton. Synd och skam. Men det var spännande att gå tillbaka i tiden, även om jag bara haft kameran i ett år. It makes you remember.

Vem mer kommer ihåg?
ur led är tiden och filmen är vriden.. Se det som en gymnastikövning!


Här kommer en påminnelse om hur det kan vara på vintern. Storm i januari. Sweet som socker.


hits