sommar?

Alltså kan det föriJÄVELEN sluta regna nån gång?! Malmö regnar bort. Stockholmarna har haft ungefär två regniga dagar på hela sommaren? Och Malmö, alla dagar utom två?? JAG BLIR TOKIG.

 

Så. Nu har Erik två semesterveckor kvar. Måtte det vara sommar åtminstone en av dem. Vill bada några gånger öht denna sommar tack. Igår var vi på 80-årskalas på Claryhill. Mycket trevligt, utom att vi fick vara inne då det regnade. Idag skulle vi på loppis men den regnade bort. Men skit i det, nu är det blå himmel. På natten. Veckan som kommer bjuder BVC-besök, laga bil, resa till Danmark samt återförande av katterna hit. De har varit på kollo några veckor nämligen. Barnen sover och vi ska glo på film, men först ska jag rätta lotten hela familjen Svahn varit med på nästan. Två veckor hade vi den och första veckan vann vi 21 kr. Håll tummarna för Jokern!


brädan

Jag köpte en ståbräda på myrorna i våras som inte passade till vagnen. Sen fick Set en annan ståbräda av Kari när han fyllde år, men den passade inte heller. Då bytte vi så att vi fick den Khenny hade och de fick den vi fick av dem. Hänger ni med? Och den vi bytte till oss PASSADE!! Tjoho tjoho här rullar en ko. Eller iallafall en pöjk.

 

Om någon undrar var 90-talets popstjärnor blivit av kan jag förresten meddela att de hänger på Malmös lekplatser med sina barn. Idag skådade vi inte mindre än tre stycken. Först Joachim Leksell från Dipper, sen Jens Jansson från Brainpool och sist samt minst Thomas Öberg från bob hund. There you have it. Det är rätt gött, om vi ska snacka sånt, att typ alla span från KB-tiden hänger nuförtin i Folkets park med sina barn så man kan liksom bara fortsätta spana. Ok att de har fått barn och sånt, men det har ju å andra sidan en annan med.

 

Imorgon drar vi ut på landet igen till våra käraste katter. Vi ska på 80-årskalas. Häpp!


kantareller schmantareller

Det regnade och var allmänt bösigt ute. Sket väl vi i.

 

Stack till skogs och hade knivpicknick med en crazy fella'. Nä förresten, Erik var det visst.

 

Skörden blev "liten men naggande god". Banne mig det godaste jag lagat i år, om man får vara sån.


större än minst

Idag fick Bella plats vid bordet för första gången i livet. Vet inte om det är tidigt eller sent. Spelar ingen roll. Hon satt fint men hon är nästan lika sned i nacken som Set var vid samma tid i livet. Obs madrassen i bakgrunden är en övernattningsmadrass som inte brukar befinna sig just där vanligtvis.

 

Lyckan över att äntligen vara en av oss stora.

 

Iallafall större än minstingman Alve. Föddes 25/7 och är söt som få. Nu är jag moster till tre. Ok här kommer det, kan inte hålla mig, bara måste: SALVE, ALVE!


bloggtorka

Det är "sommar" och vi är på "solsemester". I världen sker tråkigheter och här inne är det höst. Men snart åker vi till Malmö igen och då ska jag visa vad vi har gjort. Tex firat tvåårsdagar och bott på Österlen och sådär. Störigast är att jag inte kan kommentera bloggar med min telefon. Jag läser men liksom lite i smyg, om ni fattar. PS: John har inte blonderat håret, han ÄR superblond av sig själv. Freaky? Japp.


Nå, håll ut i några dagar så ska jag uppdatera flitigt sen!

Bluest eyes in Malmö
Hissen fortsätter att krångla. I juli har den fungerat en (1) dag hittills. Därför tänker jag ta ungarna med mig och dra till Bea och Hasse på Adlersro imorgon. Lite sommar om man får be. Tyvärr ska det regna har jag sett men skit i det. Då kanske Set kan bli lite ren om inte annat, han vägrar numera duscha nämligen. Han vill förresten ingenting. Allt man föreslår blir det nej till. Alltså, han vill massor av saker. Bara inte det jag eller Erik ber honom om. Bella är fortsatt mest glad och pratig. Nu är kvällstimmen. Jag dricker en pilsner och äter baklava från Al basha och lyssnar på sommarprat. Fin kvällssommarrutin det.

Falsterbo

Kvällsdopp


Stranden

 

Igår var gnälldagen och sen var det nog. Satte oss i kö på boplats syd för att komma nån vart. Zigyn (hon man ringer och felanmäler saker hos) hade ringt upp Erik i morse och höll med om att det är katastrof, men att det inte är hon som kan bestämma om huruvida de ska göra något åt hissjäveln. Nå. Idag tog jag mig i kragen och bestämde mig för att njuta av sommaren trots allt. Satte på mig joggingskorna och lastade ungarna på mig och i vagnen och så powerwalkade vi till beachen. Beachen var krattad. Hej stadskänsla på den. Första timmen var molnig och kylig men sen blev det fint. Jag badade. Set grävde. Bella sov. Sen gick vi hem igen. Kom hem vid halv fem. Ganska bra jobbat. Har redan träningsvärk. Erik har lagat på bilen och efter en lång utläggning om hur han gick tillväga konstaterade vi att vi borde ha jobbat kvar på skandia transport. Vi älskar ju det där.

 

Bonusfilm (bortse från min fåniga röst): Bella sitter!?

 

 


Sprutor

Barnen dansar balett. Eller: Bella försöker sova och Set försöker hoppa på henne. Olika vinklar av verkligheten.

 

Dagen går inte till historien som den bästa. Vaknade av att Set sparkade en spark på Bella, som såklart blev jääätterädd och ledsen. Hon sov ju. Fick trösta länge. Hon bara låg där med uppspärrade ögon och gnydde med gråtläpp. Hu. Och så var det bara på med kläder och i med frukost och iväg till BVC för taskiga sprutor i Bellas ben. Stackars lilla Bella. Och dippat på viktkurvan hade hon också. Och hissen var trasig så vi var ute och gick till klockan tre och så kom vi hem och så var den fortfarande trasig och jag kunde inte ringa förvaltningen för jag kände på mig att jag i så fall skulle bryta ihop. Väntade på gården tills Set vaknade och sen bar jag upp alltihop. Jag tror att jag skulle behöva antingen bli riktigt full eller springa en väldigt lång runda eller få bada i havet en lång stund och simma under ytan. Varje dag är just nu bara ännu ett steg mot en hysterikollaps. Nå. Ska ta ett bad i badkaret. Kallt. Sen en pilner. Sen känns det nog bättre. Ajöken.


Bella 3 mån!

Jaja, det var igår och nej, nu blev det inte så att vi firade. Men vi älskar vår Bella ändå. Hon sover ju jämt, tror inte hon tog illa upp direkt. Hon är en fin tjej denna, pratar mycket och ler mycket. När hon är vaken. Hon är ganska duktig på att skrika också. Hon ÄLSKAR när Set pratar med henne. Då ler hon stort. Och han pratar med världens sötaste röst, en som han bara plockar fram när han pratar med just henne. Set kallade John för "uhu" tills han fyllde ett. Nu heter han John. Uhu var lätet John ofta använde när han skrek så det blev hans namn. Nu skulle man ju kunna tänka sig att Bella också fick heta det eftersom hon är en ny bebis, men icke då. Hon heter nämligen "ouä", för så låter hon.

 

Ouä är en ganska pytteliten filur som i måtten var lika stor vid två månader som Set när han var en månad. Med kläder på ser hon ganska stor ut men naken är hon så liten så liten så liten. Nästan så man tror att hon ska gå av om man tar i henne lite för hårt. Imorgon ska vi mäta och väga igen, och så blir det sprutor. LillBellan.

 

Här är Set när han var tre månader. Ingen bra bild direkt men alla mina bilder från den tiden är på en extern hårddisk. Men ganska lika va? Iallafall på just denna bild. Aldrig annars. Kuriosa: Jag har samma tröja på mig idag.  Det var allt. Klippte förresten av luggen ikväll. Ångrar mig lite. Man gör ju alltid det. Och så har vi sett Top Gear. Och så kan jag tipsa om att sparris (PRIMÖR (säg som Sune)) stekt i smör är riktigt riktigt gott. God natt.


Hemma!

Tuff tuff tuff sa båten och körde familjen i land

 

Rassel rassel rassel rassel och pling sa cykeln och körde familjen på land

 

Mums mums mums sa vi när vi åt lunch i Smygehuks hamn.


Om växter utan ljus och deras gelikar

Har råkat ställa in kameran på en himla lustig film. Nåt Japanskt. Iallafall. Jag och spelvännerna hade en bröllopspelning idag klockan tre. Hela förmiddagen regnade det men just när vi skulle spela blev det varmt nåt så in åt helvete. Solen gassade och trycket tryckte och svetten rann och det stod så att säga härliga till. Det blev fint och bra och jag tror de var nöjda. Tack mamma för exemplariskt Bellapassande. Och just när jag parkerade bilen här hemma öppnade sig himlen och alla däroppe grät och grät på samma gång. Nä, jag är inte religiös. *var tvungen att googla stavning på det* *ridå*. Jallefall, sen gick vi hela gänget till På besök och åt och ölade upp gaget. Bella var vaken och lugn hela kvällen och nu här hemma somnade hon knall och fall. Fin unge jag har.

 

Skulle förresten tro att hon blir som sin bror va? Långsmal och ljusgrön.

 

Tycker att bilden igår inte riktigt gjorde koppen rättvisa. Där såg den, ve och fasa, UTSVÄNGD ut. Nej nej, det är den ej. Den är alldeles rak. Och alldeles alldeles underbar. Idag har jag druckit tre koppar (dricker vanligtvis två) bara för att få hålla i den extra mycket.


om råttan som dansar på bordet

 

När halva familjen är bortrest sover vi halva dagarna. Sen går vi ut, kanske en kvällspromme med Martina, Marika, Eva the dog samt en överexalterad James som vallar och vallar och vallar mig och Bellan. Han gillar inga barn i livet utom mina, de älskar han. Mycket trevlig hund det där.

 

 

Men framförallt går vi långt ner i stan (händer aldrig annars) och in på Norrgavel och handlar en drömkopp till mig. Ja, jag har nån slags fetish vad gäller kaffekoppar. Denna har jag längtat efter sedan i julas. Fick den inte i julklapp och inte i födelsedagspresent och inte i föda-barn-present heller så då fick jag helt enkelt gå dit och köpa den till mig själv. Fin va?! Jag älskar allt med den. Formen, färgen, tjockleken, storleken. Den är perfekt ta mig fan. Kom även på att jag förtjänar den efter allt slit med trasig hiss. Och så kom vi hem efter kvällsprommen och guess what. Japp. Trasig igen. Det störiga är att den har funkat hela veckan och JUST på fredagskvällen går den sönder. De kommer alltså inte och lagar den på helgen för det kostar för mycket enl hyresvärden. Det var bara att lasta in vagnen i bilen och gå upp med ungen och tillbehör. Så, nu ska jag inte skriva mer om den. Den förtjänar inte det.

 

PS: Jo, de har hört av sig och de har det bra. Set är tydligen en charmör. (KAN INTE läsa eller skriva det ordet utan att tänka på Sune och samtidigt säga det på den dialekten som författarna har, ni vet?!). Jag hoppas att han inte fryser, för han fick bara sandaler med sig som skor samt ett par gummistövlar i båtstorlek. Jag får lite bilder varje kväll och det ser fint ut. Nästa år ska jag och Bellan också följa med.


hits