Even more filmtajm

Fatta att jag har gått igång på det här med film. Eftersom ni aldrig önskar någonting så får jag hitta på teman själv. Här är mitt senaste alster, den handlar om hur lägenheten har förändrats under åren jag har bott i den. Dumma och bra saker som har utspelats och så vidare. Se och njut. För nytillkomna läsare: ja, jag vet. Vi är familjen skrotnisse. Kan liksom inte hjälpa att jag blev ihop med en motorentusiast och att jag själv hatar att städa. Ikväll är det popquiz i Folkets park men först: Ikea!


Önskebilder = filmtajm!

Ja alltså det var väl kanske inte så många önskningar. Bara en massa gölleplött-önsk om man ska vara sån. Igår hände det bästa ever, jag lärde mig att göra film av bilder! Woho! Jag ÄLSKAR bildfilmer. Eller alltså, jag älskar att se bildspel tillsammans med musik. Så låt mig presentera. Min första film. Gjord på önskebilder. Väldigt cheesy, jag vet. Men skyll er själva. Önska nåt annat bildspel om ni vill ha nåt ballare. Annars, här är filmen. Tyvärr tar låten slut innan filmen är färdig men stäng inte av, sista bilden är jättefin! Och OBS: Lyssna på hög volym!


kameralös

Var på bröllop i helgen, i Skillinge. Fy fanken så kallt det var. Första regniga dagen på hela sommaren, tolv grader och blåst. Tur att bröllopet i sig var så fint och bra så att det vägde upp. Åkte hem till Set vid tolv, fick direkt värma mig med en kopp kaffe och varma strumpor. Härligt. Nå, jag glömde alltså min kamera på Clary-hill. Det betyder att jag måste visa gamla bilder denna veckan för jag får inte tillbaka den förrän till helgen. Först ut: Rolig ettåringskropp på badstranden vid Vårhallarna utanför Simrishamn.


 

Eller jag vet! Ni får önska en bildvisning så måste jag visa just det. Inte för att ni vet vad jag har för bilder, men om det är något speciellt ni vill se så kan jag kolla om jag har det på bild. Jahoo, kul! Börja önska nu!


Om att sluta blogga om barn

Alla kändisbloggar lägger ner när deras barn fyllt ett år. Och det är väl snällt mot barnen. Och mot läsarna? Jag tror att min blogg var snäppet roligare förr, before barn så att säga. Så jag funderar på om Set ska uteslutas från bloggen from now on. Men sen tänker jag lite till och inser att nä, det GÅR inte att inte blogga om honom eftersom han gör så roliga saker jämt. Tex att stoppa in bubbelvinskorkar i munnen så att de fastnar utan att föräldrarna märker det. Helt plötsligt hör man ett litet kvidande och då är det Set som inte kommer loss. Så äsch, jag är ju inte ens känd liksom. Skulle Set bry sig om att han finns på X antal förnedrande bilder på nätet om en sisådär tio år eller så? Neeeeeeeee. Erhm.


SetettVärldens sötaste ettåring

Tack alla för hälsningar och presenter, det är ju inte klokt vad man lyckas få saker trots att man bara är ett! Vi har firat i tre dagar. Alla mina bortbantade kilon är tillbaka. Höhö. Nä men det är rysligt vad det är gott med tårta alltså. Set har varit totalt uppe i varv, han har kommit in i en störig skrikfas. Jag vet inte om det är att han testar rösten eller testar viljan eller vad men man får skitont i öronen av att umgås med honom. Slutar han inte opp med detta snart får han bo i tvättstugan. Han vill dessutom inte somna på kvällen. Tre kvällar i rad har han inte somnat förrän vid elva. Han bara vrider och vänder på sig i sängen. Nu ska vi köra en kampanj igen. Jag ska sluta amma och Set ska lära sig sova. På lördag ska han ha barnvakt på natten så vi hoppas att vi är klara med kampanjen till dess. För övrigt är han det bästa och sötaste barnet jag känner. Tack och ajöss!

bajschock

 

Så, nu kanske ni undrar. Vad GÖR vi egentligen om dagarna? Bloggen förtäljer inte så mycket nu för tiden. Mest bilder och sånt. Men nu ska jag be att få berätta. En dag, en (kanske) typisk dag, i vårt liv.

 

Det var min tur att sova så jag sov till tio. Vaknade av ett tjut. Det var Set som skrek. Murre hade klöst honom i ansiktet. De hade lekt en lång stund på morgonen och Set hade varit mer och mer hårdhänt. Murre var jättetålmodig men ville till slut inte vara med så han gick ut i köket. Set följde efter honom och bankade på honom med båda händerna och så sa Murre: SLUTA. Fast han sa det med tassen.

 

Set fick då lägga sig och sova förmiddagssov och jag åt frukost i grodan ro. Sen fick han lunch och yada yada, så kom vi iallafall iväg på en promme. Erik var hos Pelle och Sus och byggde ett skjul. Jag och Set gick till Emmaus. På vägen dit gick vi förbi Torbjörns bil som var alldeles trasig. Någon hade slagit sönder en ruta. Det såg hemskt ut. På Emmaus hittade jag ett par skor (behöver till bröllopet vi ska på nästa vecka) i min storlek men tyvärr hade värmen (hoppas jag) gjort att mina fötter var tjocka som båtar. Fick helt enkelt inte på mig dem. Fail. Det blev ett inköp iallafall. En kapsylöppnare i form av en säl. Under alla år vi bott här har vi alltså inte ägt någon kapsylöppnare. Och då har det ändå öppnats EN OCH ANNAN öl, eller så.

 

Sen gick vi vidare till Mobilia. Set fick en banan som han kletade och kladdade med medans jag gick i affärer, mohaha. Till sist kom vi till Folkets park. Tog av blöjan och lät ungen "lufta sig". Det första han gjorde var att leta upp och försöka smaka på alla fimpar som låg på marken. Det var många. Det andra han gjorde var att ställa sig mot staketet och lägga den största KLADDEbajskorven i sitt snart ettåriga liv. Den riktigt gled ner för båda benen och lade sig under båda hans fötter. Det fanns ingen hejd.

 

Jag hade två val. Antingen kunde jag tvätta honom i plaskisen eller kunde jag torka honom med en hopskrynklad servett som låg på botten av min väska. Det fick bli servetten. Det var massor av barn i plaskisen, hade inte sett så bra ut om jag fyllde den med bajs. Han blev sådär ren. Snabbt som attan rullade han sig i gruset som genast fastnade på benen. Nå, nu såg man iallafall inte bajset längre. Jag lekte således att det inte existerade, eftersom jag visste att jag någon gång skulle bli tvungen att sätta honom i vagnen utan byxor.

 

Det tredje han gjorde var att rymma. Han brukar stå vid staketet utan att fatta att han kan krypa igenom det men jag antar att polletten hade ramlat ner för helt plötsligt var han long gone. Han hade satt sig, naken, bajsig och smutsig, mitt i gången där ponnyridningsponnyn går och där alla människor går. Där hade han hittat en liten liten pinne som var HIMLA intressant. Jag hämtade honom men på två röda sekunder hade han hunnit smita tillbaka. Då tog jag honom (med utsträckta armar, långt ifrån min kropp) och satte honom i vagnen och gick hem. Erik fick bada honom.

 

Sen blev han sur som ättika, Set alltså, för klockan hade blivit halv åtta och han hade inte fått någon kvällsmat. Det är så mycket man ska komma ihåg jämt. Dessutom ville han ändå inte ha när han väl fick. Jag tror det är för varmt här. Nyss var det 20 grader ute och 28 inne. Hallå liksom. Och så ringde Bea. Vi hann prata i kanske två minuter innan Set klämde sig i en skåpslucka och gallskrek. Vi la på. Sen ringde vi upp igen och hann prata i säkert tre minuter innan John började skrika för han var hungrig. Och så höll det på. Småbarn alltså. The joy.

 

Så var det med den saken. Nu har jag läst i en bok att kvinnor inte får ha tjockare magar än 80 cm (oberoende av längd). Min är 83. Hej magövningarna, Its you and me from now on. När det är tillräckligt svalt för att jag ska kunna göra dem utan att dö av värmeslag. Och när jag har ätit upp allt taxfreeguttis från Bornholmsfärjan, I just löööv the skolkritors.

 

Världens längsta blogginlägg. Kul för er! God natt.


Sets första år i bilder

På lördag fyller Set ett. Framkallar aldrig bilder till pappersformat så jag får minnas med digitala bilder istället. En bild i månaden, kanske mest kul för mig. Livet i övrigt består mest av en lång väntan på jobb, svalka och pengar. Kan man säga. Så vi skiter i verkligheten och vältrar oss i minnen från då, ok?


0 månader


1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader


6 månader


7 månader


8 månader


9 månader


10 månader


11 månader

Saker Set gjort i helgen

Ätit en kanelbulle

 

Fått en egen glass

 

Klappat en ko


Bornholm -10


Det var brutalfint väder hela helgen, vi fick rasta under många träd och svalka oss en stund då och då. Alla barn tuggade tuggummi med tatoos i och som sig bör när man är i Danmark på semester fick Set också en tatuering.


Försökte få hela raddan på bild men den var så lång så det var svårt. Det såg ganska kul ut när vi kom cyklandes. Tio vuxna och nio barn i världens längsta gåsaled.


Såhär såg det ut på campingarna, boende i tält och matlagning i köket. Ganska så nice.


Lunchstopp på en strand. Alla badade (tror jag) utom Set som blev hysterisk. Sommaren -10:s jobbigaste: ok att han själv inte tycker om det, men att han ska bli hysterisk även när JAG försöker bada är bara störigt.


Sista kvällen på camping i Rönne. Vackert vackert. Och så lite kvällsdopp för den hågade (en).


Sista morgonen, mat vid tälten. Set tog a nap. He did alltså not move to Napa.


På väg hem. Lydia lätt coolast i sin hjälm. Foto på liten del av gänget på båten.


Och så den halvstöriga biten hem där tåget var inställt och vi åt pizza och så tog vi nästa tåg som sedan visade sig bara gick till Svedala. Sista bilden visar att klockan är sen och vi är på väg hem, på cykel. Det var en fin kväll trots allt. En fantastisk semester. Dagens tips, cykelsemester! Kanonkul!

Hemma igen

Hallå hallå. Vi har alltså varit på cykelsemester. Nu är vi bruna som pepparkaksgubbar. Det var urtrevligt att vara på cykelsemester men jag tyar inte riktigt fixa med bilder ännu så ni får se en film till i väntan. Idag lärde sig Set att skaka på huvudet. Iallafall har vi inte lagt märke till det innan. När jag härmade honom tyckte han det var skitkul och vi var tvungna att filma en snutt.


hits