+3

Idag var det regn och kallt. Vi var alldeles ensamma i lekparken. Gick ut mest för att få testa det nya regnstället jag köpt på Tradera till Set. Inklusive sydväst! Det funkade finfint. Sen blev dagen sådär. När jag skulle söva honom i selen efter lunch bet han mig i ryggen så jag blev förbannad och skällde. Sen när han vaknade efter sovet skulle jag vara snäll och hittepåig och tog fram pärlorna för att göra ett armband. Det sa han att han ville ha. Eller, pekade på armen och visade det iallafall. Så skulle jag bara hämta en sax och på en sekund hade han vält ut alla pärlorna över bordet och golvet. Då blev jag förbannad igen och det blev inget armband. Istället fick jag krypa runt och leta pärlor i lång stund, Set mest strödde runt dem - flinandes. Grr. Värst av allt var att hissen var trasig så det blev ett jävla kånkande igen. Alltid går den sönder just när vi har handlat. Set var iallafall jätteduktig och orkade gå själv fyra våningar upp. Sen fick jag bära honom sista.

 

Imorgon är det dags att besöka förskolan Äpplet! Vi är oerhört peppade, Erik har till och med tagit ledigt från jobbet på förmiddagen för att få vara med. Dessutom tycker jag att jag börjar få lite förvärkar nu så nån gång om en två veckor sådär booorde ungen födas. Spännande tider på gång alltså!


+2

Dagens plussida överväger minusarna. Köpte nya skor. Det blev lite av en "hej jag gör allt idag för vem vet när jag kommer ut på stan igen"-dag. Nu vågar jag dock inte använda dem. 37-orna var pöttesmå och de hade inte halvstorlekar (brukar ha 37,5) så jag tog 38-or. Nu tänker jag att mina fötter möjligen krymper till 37-or så fort ungen är född och vattnet runnit ur kröppa. Då måste jag ju byta skor så jag inte klampar omkring i clownskor, alltså kan jag inte använda dessa förrän ungen är född. Störo.

 

Sen handlade jag alvedon inför värkarbetet. Jag äter så sällan värktabletter så jag var tvungen att fråga om vilka jag skulle ha. Kvinnan på apoteket såg på mig som om vore jag liiite dum i huvudet.

 

Så tog vi en sväng till Panduro och köpte pärlor och gummiband. Här ska göras arm- och halsband!

 

Lekte en lång stund på lekplatsen i Lugnet. Set hittade en såndär vippgrej som man sitter på, formad som en motorcykel. Den satt han på i säkert tio minuter och gjorde brumljud. Lär ju skaffa moped i elvaårsåldern.

 

Sist men inte minst gick jag med stadiga kliv till telefonaffären och skaffade en alldeles egen iPhone! Nu jevelen ska ni få se bilder som är tagna även på dagtid. Tex på en nyföding, om han behagar komma ut snart. Min känsla säger (ojvoj) första april. Lova att inte retas!

 

Sista bilden får bli på vår finaste ljusslinga. Hela köksfönstret är ett under av tjusighet med fina pelargoner och klängväxter. Imorgon kan jag ta en bild I DAGSLJUS!

 


+1

Bra saker idag:

- Lugn dag på ÖF, lagom mycket barn och mest bara sådana vi redan känner. Set älskar fröken Fanny så mycket att hon fick en puss när vi skulle gå hem. Gölle. Och så visade det sig att min favvo Isak också ska börja på Äpplet på fredag. Ska se till att Set och han blir bästisar. Set sjöng med i alla sångerna och gjorde rörelserna helbra. Slog dessutom ingen!

- Sov när barnet sov.

- Betalade alla räkningarna, inklusive körkortet. Hoppas det inte var för sent.

- Hade en trevlig fikastund hos "Manomaj" som Maja heter om Set får bestämma. Det gör för övrigt majs också.


Dåliga saker idag:

- Tog ingen bild att blogga om.

- Orkade inte diska.

- Betalade alla räkningarna, dvs är urfattig nu.

- Födde inget barn.

BF, eller saker man kan göra istället för att föda barn

Vara en ståtlig katt i ett klätterträd...


...men inte berätta att man var för fet för att komma upp utan hjälp.


Boa genom att putsa fönster för första gången på några år. Obs jag putsade tre rutor först. Jag kan med.


Tycka det är skitroligt när föräldrarna städar så till den milda grad att man måste skrika det glada vårskriket ut över gården när fönstret är vidöppet. Sen filosofera lite i solnedgången.

Och så kan man gå till MVC och konstatera att man har en konstig bebis som inte kan ligga ordentligt i magen. Hon fattar fortfarande inte vad som är upp eller ner. Jag börjar tro att barnet har en halv siamesisk tvilling på rumpan.

Och så kan man kolla på En unge i minuten och få ångestsammandragningar i magen. Jösses, vad har jag gett mig in på?!

Och så kan man vinna 50 spänn på måndagstriss! Woho!

Och så kan man sticka pöttesmå raggsockor i väntan på nåt gott.

Och så kan man dricka en kopp kaffe och hålla käft. Det gör jag nu. Ajö.

LantbruksmässaIdag tog vi bussen till Jägersro. Där var det Lantbruksmässa. Vi mötte upp Olof, Matlida och Lily på parkeringen och äntrade sedan lokalen. Började med tjurarna. Eller egentligen började vi med hästar och grisar, men jag började fota vid tjurarna. Så sjukt stora! Kolla pungen! Kolla den svarta! Skulle inte vilja möta den i en mörk gränd direkt. Helt crazy.


Vid fåren hittade Set en pinne. Helt klart roligare än några gammeltackor. Lily fattade grejen med fåren.

Jag gillade pöttelammen

 

Sen var det fårklippningsuppvisning. 2.20 min gjorde han det på. Man fick ullen om man ville. Både jag och Olof ville men vi hade inget att ta det i. Men det hade varit kul att karda lite, barndomsnostalgi liksom.

 

Spanar på fåren

 

Bästa maskinkatalogen ever

 

Sen testade vi maskinerna. Ungarna satt i traktorer och i grävskopor och allt möjligt. Men bäst i test var nog fyrhjulingen ändå. Speciellt när man fick kramas lite samtidigt.

 

Det var det. Som avslutning på dagen gick vi till leksaksaffären och köpte varsin sandlådevårgrej till ungarna. Hoppas på invigning imorgon. När vi tog bussen hem kunde jag konstatera att fem timmars gående inte riktigt är att rekommendera två dagar innan BF. Är väldigt trött i magen just nu. Set höll sig vaken hela dagen så han fick lägga sig klockan sju. Nu blir det middag och film för oss vuxna. Dagen i stort: Fem tjurar av fem!


om överspeedigheten

Igår kom Kari och Henny hit. Set blev så uppspelt att han gick bananas. Han älskar Henny så till den milda grad att han helst vill bita, slå och krama ihjäl henne. Inte så kul för henne och inte så kul för mig. Det är så tråkigt att gå omkring och vakta och skälla hela tiden. Tycker han kan komma över den våldsamma biten av sin personlighet. Jag gjorde det ungefär i 25-årsåldern. Hoppas det går snabbare för honom. Idag gick vi till ÖF och då hade han fått agera ut det mesta så som tur var gick det som en dans där. Han mest pusslade och lekte snällt med andra och gillade sångstunden som vanligt. Vissa dagar är iallafall bra. Sen sov de tillsammans i dubbelvagnen, så OTROLIGT söta barn vi har alltså.

Vad gäller mig är jag mest varm så jag sitter just nu i bara linne på överkroppen. Jag har alltså byxor också på. Fattar ni?? Nå, Erik tittade på mig och bara: visst ska det bli härligt med lite sol nu när det snart är sommar?

AMEN OK, JAG MÅHÄNDA SER UT SOM EN BLEKFET PADDA JUST NU MEN JAG ÄR LIKSOM GRAVID I V 40!!

mummelmummelgrrr..

Och nä, på gravidfronten intet nytt. Utom att jag fortfarande har hemska cravings efter bensin och andra fräna lukter. Sets gympadojor tex, gummit luktar SJUKT gott. Och när jag kom hem från kören nu ikväll var jag tvungen att lukta lite på mopedens bensintank. Ojvoj.

Nu: utdrivande hallonbladste. Ajöken.

6 dagar kvar

Set a.k.a tändsticksarmen

 

Varmaste dagen på året och vi var ute i ungefär två timmar totalt. Skam. Men, vi var tvungna att bada på morgonen. Sunkigheten var ett faktum. Och så råkade Set somna inomhus på eftermiddagen, och då var vi fast här inne resten av dagen. Däremellan var vi iallafall ute och grävde i sandlådan i Enskifteshagen. Och så kilade vi inom BVC Lunden för att lämna in vårdvalslappar. Ajöss Familjens hus. De blev helt glada på Lunden, de har tydligen brist på barn. Förr bestämdes det geografiskt vart man skulle gå men nu i vårt FRIA blåa alliansland ska man ju välja allt själv. Det betyder att ingen fattar vad man har att välja på så alla stannar på Familjens hus, där man går till MVC, trots att det är så fullt att de går på knäna och man får olika sköterskor varje gång. Åh vad jag längtar efter den dagen då Moderaterna förlorar makten över oss. Lunden verkar för övrigt som ett superställe. Dagens tips för alla med små barn.

 

Jag har börjat fundera över det där med vagn igen. När man är 1,5 år är man nog faktiskt lite för liten för att gå själv hela tiden. Jag kommer dessutom vilja vara ute och gå när ungarna sover nu när värmen kommer. Det får nog bli en syskonvagn ändå. Den vi vill ha är en Emmaljunga twin cross men ingen verkar vilja sälja sådana i begagnat skick. Nya kostar typ 5000. Det är våra bilbesparingar. Så om någon får nys på en sådan vagn, säg till! Eller, skit i att ge nyfödingen gulliga bodysar och kramdjur, ge oss ett bidrag till vagn! Hehe, är detta anledningen till att man ska döpa sina barn kanske? Det kommer alltså inte att hända. Nå. Det löser sig nog på något vis. Vi avvaktar och ser hur det blir när ungen är född.

 

Kollade på Whip it ikväll. Eller, den var rätt kass så jag Ipaddade mest. Dessutom tål jag inte Ellen Page nå värst. Så det blir en tvåa. Ingen hit. Nu är det läggedags och imorgon kommer Henny och Kari. Då kanske Set kan sjunga sin favoritsång, den där "dripp dropp dripp dropp vad är det som faller på vårat paraply". Han låter ur-gullig när han håller ett ihopfällt parra över huvudet och sjunger: Ba-ba-ba-TENN!


v 40!Sista veckan nu! Nedräkningen kan börja! Tick Tack Snick Snack. Eller dröjer det en månad till. Idag var det dags att ta körkortsbild. Tog med mig Martina och gick till Korthuset på Södra Förstadsgatan. Det var en upplevelse. Det VAR alltså Jolanta som skulle ta bilden. Jag fick sitta på en skruttig skrivbordsstol i ett hörn och så fotade hon med en kamera så gammal att den gick på ouppladdningsbara batterier. Full blixt och lite snett, och så blev det blänk i glasögonen. Efter tio bilder undrade hon om jag verkligen behövde ha dem på mig. Eeeh, jag har inte glasögon utan styrka alltså liksom. Första bilden utan blänk tyckte hon var perfekt så då blev det den. Tack och hej, 99 pix. Martina dog lite av skratt men det gjorde jag när hon skulle ta sin bild en annan gång också så det jämnade ut sig. Det roligaste var nog när hon frågade om det var jag eller Set som skulle fotograferas, efter att jag sagt att jag ville ta en körkortsbild.

Så går det till på Möllevången.

Det där jag skrev om igår blev det inget med. Kanske om några dagar. Just you wait and see. Köpte dock en ny ljusslinga till köket då den gamla gått sönder. Orkar inte fota den just nu, den får hamna här imorgon. Hej då.

vår!Jösses vilken helg! Värsta våren, värsta slappet! Igår gick vi en sväng till Mobilia eftersom Erik behövde nya jeans. Jag investerade i en rea-vårjacka för 200 pix samt solglasögon. Erik köpte brallor. Set sov. Sen lekte vi på lekplatsen vid barnsjukhuset, i solen. Set gick hela vägen hem. Det tog tid. På kvällen åt vi middag hos Olof, Matlida och Lily. L och S somnade på fem röda sekunder i samma sovrum och vaknade inte en endaste gång. När vi skulle hem vid halv två fick vi väcka honom! Sömnen funkar bättre och bättre måste jag säga. Nu går det ca en flaska välling per natt, till skillnad från tre som det var för ett tag sedan. Gött.

Idag tog vi tunnelbanan till Hyllie, en resa på två minuter för 25 kr. Därifrån gick vi i vårsolen till Ikea. En styck persienn inhandlades innan vi drog vidare till P och S i Limhamn en sväng. Hemma igen har jag diskat en evighetsdisk med konstanta sammandragningar. Pust och stånk och stön.

Imorgon händer det grejer må ni tro. Just wait and see. Inte födsel dock, skulle jag tro.

Förresten, Grattis imorgon storkusin Theodor! Puss Puss från oss!

Padda

Ok, skriver på paddan så det blir utan bild och utan styckesindelningar. Så vad har hänt: jag och Set cyklade till Elisabet och Ingrid i Virentofta igår. Sjuk motvind på ditvägen, men de bor i hus så det var sjukt värt! Dessutom hade vi medvind hem. Trodde jag skulle föda i farten av ansträngningen men icke. På kvällen gick jag på bio med Martina och Juhlia. True grit. Den var väldigt bra. Idag cyklade jag och Set till öppna förskolan där vi gjorde ett pärlarmband. Efter en stund såg jag att han letade efter det, han hade tappat det någonstans. Så såg jag att en annan mamma hade hittat det och satt det på sin unge. Jag sa ingenting, kändes pinigt att hålla på. Men fult gjort va? Set var ju helt glad över sitt armband! När vi kom hem gjorde jag ett halsband till honom som kompensation och sen gick jag på kör. När jag kom hem hade han öppnat och vänt upp och ned på hela pärlburken så det låg pärlor över hela golvet plus i hans gröt. Trodde jag skulle föda av ansträngningen att ligga dubbelvikt och plocka pärlor på golvet men icke. Får väl bara skita i att tänka på det ett schlaag till. Imorgon är det fredag vilket betyder fredagstriss. Håll tummarna för att miljonerna rullar in så vi kan köpa hus nån gång. Adjö.

Dagens grävskopa


 

Idag hängde vi på lekplatsen vid konsthallen. Set hade sina nya gympadojor på sig och var i övrigt OERHÖRT välmatchande i sina blå vantar som han fick sist på ÖF när vi inte hittade hans egna. Vi hittade dem senare, de låg i hans jacka. Menmen, jag är den som kör på utseende före funktion så jag är ganska nöjd med dagens outfit.

 

Alltså ni fattar väl att jag är ganska ironisk här på bloggen va? Vavavava?

 

Iallafall, jag har en mycket dålig mobilkamera så det blir inte så himla snygga bilder. Har fortfarande inget ordentligt fotoprogram på min nya dator så det blir kasst med bilder här ett tag till. Grävskoporna Set håller i händerna stod i sandlådan när vi kom och det var en lycklig Set som lekte och lekte och lekte med dem. När vi skulle gå hem grät han hjärtskärande men vinkade högtidligt och sa HejHej till dem. Han fattade att det inte var hans, men boy som han hade velat ha dem.

 

Dagens goda nyheter: fixade bankdosa! Och ringde försäkringskassan och fick veta att om man blir gravid innan det förra barnet är ett år och nio månader så behöver man inte tjabba med papper och intyg och skit. UNDERBART!

 

Dagens dåliga nyheter: fixade inte körkortsbild idag heller. Plus att Set bajsade på golvet i vardagsrummet. Fräscht. Not.


Hausse på börsen!

Blommiga kvällsmagen inklusive kaffet.

 

Vissa dagar är helt klart bättre än andra. Jag har skjutit upp och skjutit upp att ta tag i allt svårt och jobbigt vad gäller försäkringskassan och akassan. Har liksom väntat på besked om att jag måste skicka en massa intyg och hålla på och bråka hit och dit och fram och tillbaka. Och så vann jag en budgivning på Tradera och skulle föra över pengar, så visade det sig att min bankdosa har dött. Till på köpet. Den är ju nästan helt ny!  Jag kan inte ens kolla hur mycket pengar jag har nu. Och så gick jag till försäkringskassan men min elegitimation har slutat funka och man kan bara skaffa ny via banken så det var lika kört det. På vinst och förlust gick jag då vidare till a-kassan för att se om det fanns några nyheter där och jävlar i min lilla låda. JAG HAR FÅTT PENGAR! Utan besvär! Jag kan knappt ens fatta att det är sant. Lyckodagen allan!

 

Dessutom var vi på bibblan och Set var på gott humör hela tiden, och sen var vi på MVC och allt såg bra ut, och sen kissade Set på pottan (!) och var på gott humör hela kvällen och och och allting var så himlans bra!

 

Nu måste jag bara fixa bankdosa och med försäkringskassan inför nästa unge PLUS körkortsbild för fixar jag inte körkortsbild inom typ 20 dagar så är det kört (haha) och jag måste göra om hela skiten. Så går det när man inte fixar nytt körkort på nästan två år när det förra försvinner. Huuga. Tips på bra fotoställen tack!


nedräkning. 14 dagar kvar.

Idag har vi rensat ut kläder, sorterat skötbordshörnan, lagt fram bebiskläder och tvättat ca tusen tvättar. När klockan var halv fyra tog vi paus och lämnade en säck med kläder till återvinning på Seved och på vägen hem spanade vi in Sets förskola. Det är den i bakgrunden. Ja, den ser oerhört tragisk ut på bilden, som en tradig högstadieskola eller så, men faktum är att i verkligheten älskar jag den. Gården är helmysig och jag har bara hört gott om personalen så det ska nog bli så bra så bra.

 

Set har varit sjuk i veckan men är på bättringsvägen. Han har dock fått en släng av nattskräck eller något på köpet. Vaknar och är helt bananas. Plus att han blivit ännu smalare nu när han varit sjuk och knappt ätit. Gissa om vi blev glada vid lunchen (kokt fisk med potatis och ärtor) när han lassade in den stora smörklicken jag lagt i potatisen som första tugga på måltiden. Såg lite halvnasty ut men det gör nog gott för hans lilla spinkiga kropp. Goda nyheter från Set är att han har fått hjälpa till att skruva och hamra och meka och dona hela helgen så han har varit på sitt bästa humör nästan jämt. Speciellt extra bra var också att jag tog fram en liten bebismössa som han fick sätta på sin docka. Då var dagen gjord.

 

Såhär fin blev blöjhörnan vid skötbordet. Nu ska vi bara köpa en sophink till bajsblöjorna också så är allt fix och färdigt. Ja, jag vet, Set föddes för över ett och ett halvt år sedan. Men vadå, man kan inte vara snabb på allt.

 


blå blå, blåa skor

Idag kom våren (eller åtminstone solen) till Malmö och därmed även insikten om att Set behöver ha nya vårskor. Barn alltså, en dyr historia. Har kollat i skoaffärer i veckan men aldrig att jag köper skor till en ettåring för fyra femhundra spänn! Idag funderade vi en stund på var man skulle kunna köpa bra och billiga skor och kom fram till Coop. Mopedcyklade för första gången för säsongen till Coop vid stadion och mycket riktigt fanns där skor. Dessa får vi hoppas blir bra. De kostade 149, helt lagom. Är lite rädd för att de ska vara svajiga i anklarna men de släpper förhoppningsvis inte in så mycket sand från sandlådan som alla de andra lågskorna vi kollade på. De har alltså bara kardborre och gummiband, inget snöre. Och inga döskallar eller blixtar eller bilar eller hello kittys eller glitter som alla andra FULA barnskor har. Så var det med det.


nakenchock

Såhär ser jag ut när jag är nästan naken. Ganska stor mage till en ganska liten rumpa, typ. Set ska just till att lägga sig när bilden tas, ligger och spanar in den guttiga vällingen jämte grisen och räven. Erik är i samma sekund i badet, han fick bada i mitt och Sets redan använda badkarsvatten. Så snåla är vi i denna familjen. Best of all: jag lurar mig alltid till att bada först. Mohaha.

Ikväll gick ett nytt förlossningsprogram på teve. Jag älskar sådana program. Det bästa är att jag alltid tänker "padda med padda med padda med padda" om alla som ska föda och vidare att "Jaaaag ska minsann klara det där myyyycket bättre än dem". Känns bra inför stundande förlossning. Det hade varit värre för min självbild om jag gick runt och tänkte att det ska bli samma lika som sist. Då hade jag nog aldrig skaffat barn någonsin igen.

Nu hoppas jag att hissen funkar imorgon. Det börjar bli en smula jobbigt att bära Set upp fem våningar. Eller för den delen att gå låååååååångsamt bakom honom när han går själv fem våningar upp.

Jag flätade mitt hår efter badet och hoppas på änglahår tills imorgon. Som om gick jag i tvåan! På lågstadiet! Oerhört spännande. Hej då.

Ackobackobaj

Vi fixar och donar. Spjälsängen har kommit på plats efter att Erik och Set slagit av en del av sängen. Fattar inte varför vi inte gjorde det när Set var bebis, hade sparat mig en hel del leda och värk. Nu ska den bäddas och göras i ordning också bara så är vi fit for fight. Rävtyget ska upp och Set ska hindras från att sova där.

 

Det var ganska kul när Erik plockade fram sågen för att såga av sängen. Set bara: ACKOBACKOBAJ! Betyder alltså "Aja baja Alfons Åberg!".

Hissen gick sönder nån gång inatt så vi var ganska strandade här uppe idag. Det gjorde inte så mycket, det var ju både Vasalopp och femmil på teve. Kaj och Sissel kom förbi på kaffe och femmil. Fast vi var ute en liten sväng och grävde i sandlådan på lekplatsen. Set fick gå själv upp och ner för trapporna. Sen var han mör, mohaha.

Det var det. Hejdå.

Kusin vitamin

Storkusinerna från storstaden är hos lillkusinen i småstaden. Theodor ska sova över själv hos oss ikväll och Set är alldeles lyrisk. Han ÄLSKAR stora barn och speciellt Theodor. Han har skrattat så han kiknat ikväll, trots att han är dunderförkyld och snorar som aldrig förr. Pojkarna hjälpte Erik att laga mat tidigare ikväll. Erik skalade, Set langade och Theodor klyftade potatis. Gick hur fint som helst. Nu är det läggedags för imorgon är det dags för storsläktsmiddag. Phu.

 

BTW: har börjat spela alfapet på iPaden. Känner att det är en drog, men åtminstone övar jag mig på engelska ord under tiden. Om någon vill spela heter jag erikapik.

 

God natt.


om spinkighetVi var på BVC idag på läkarundersökning. Hon tyckte att Set verkade andas ansträngt och undrade om han just varit förkyld eller om vi månne har astma i släkten. Nein icke har vi det, sa jag, det är nog för att han är så smal som det ser ut så. Man ser revbenen ganska tydligt när han andas nämligen. Sen tyckte hon att han hade mycket luft i magen. Att den var lite svullen liksom. Well, han åt just en ganska stor lunch, tyckte jag. Så berättade jag att Erik är en väldigt smal person och då tyckte hon att det var mer ok. Han följer sina kurvor fint, men de vill ändå att vi kommer in och väger honom igen om nåt halvår eller så. Han har alltså inte kommit över 10 kg ännu. Ikväll visade Helena bilder från Kulturdagen -91, största händelsen i byn under året, och där kan vi ju konstatera att jag möjligtvis inte heller var den tjockaste kniven i lådan. Det är alltså jag i vit klänning. Så lilla smala Set ska nog kunna växa opp till en ordentlig människa han med endera dagen. Jag tjockade på mig i 16-årsåldern. Erik har fortfarande inte gjort det, men han har ju klarat sig ganska bra. Har både tjej och barn och ett till på väg. Vad mer kan man begära?!

Igår var jag på MVC och där konstaterade hon att hon inte fattade om ungen låg rätt eller fel. Rumpan kunde vara huvud och tvärt om. Hon tog in en kollega som inte heller kunde avgöra, så då blev jag skickad direkt till förlossningen på KK. Kaj blixtinkallades som Setpassare och jag promenerade bort. Väl där kollade en doktor i två sekunder med ultraljud och såg att huvudet visst var nedåt så då var det över och jag fick gå hem. Blev nästan besviken. Det är så härligt att vistas i sjukhusmiljö. Blev liksom lite sugen på att föda barn där och då. Menmen, får väl vänta några månader till. Ungen ligger väldigt högt och är totalt ofixerad nämligen, så det lär ju bli en repris på överburenheten.

Imorgon ska vi på barnteater. Spännande att se hur många minuter Set håller koncentrationen uppe denna gången, ca fyra minuter tog det sist. Until then.

hits