det där med döden

Höör blev inte riktigt som vi hade tänkt oss i morse.. Planen var att vi skulle dyka upp på bibblan vid kvart över nio och direkt bli bjudna på lite kaffe och lite bulle och mysa rundor innan vi gick på det stora arbetet. Icke blev det så. Tåget stannade i Lund och kom inte längre eftersom någon stackare i Eslöv bestämde sig för att hoppa framför ett tåg vid halv niotiden. Puget. Vi tog kaffe på stationen i Lund, försökte få tag på någon i Höör och berätta att vi skulle bli sena. Till slut kom en buss och vi satt sen i en halvtimme och lyssnade på en pratglad evangelist som kom i slang med en Karlskronabo som precis varit i Thailand på semester och bland annat sett en man så tjock att han fick lyftas med en kran. Sen kom vi fram till Höör där det regnade från alla håll och evangelisten visade oss vägen till biblioteket. Det var en lugn dag med ganska få besökare, men det var kul att sitta i den lilla informationen och hjälpa folk. Det var så litet att jag drabbades av nostalgikänslor då bibliotekarien hjälpte till att låna och låna ut böcker. De hade en automat men ingen använde den. De hade även första adventsljuset tänt hela dagen, samt en stor paketadventskalender som de hade pysslat ihop för barnen. Härligt smått och mysigt. Lokalen i sig var dock inte mycket att hurra för. Den liknade Bokelundsskolans bibliotek om jag minns rätt. Kanske Hjortakrokens. Det blir väl så när man har gemensamt folkbibliotek och skolbibliotek.
Hemfärden gick bättre, dock i ett gammalt SJ-tåg. Det är galet hur bekväm man har blivit. Vi fattade inte att vi hade kommit till Lund bara för att man är så van vid att alltid se en digital informationsskylt vid dörren.

Dagens sämsta inköp: Hade inte fixat matlåda att ha med så jag köpte mat på pressbyrån, bland annat en extremt omogen banan som fick slängas efter ett litet bett. Blö. Var sen alldeles yr hela eftermiddagen.
Möjlig orsak nr 1: hunger
Möjlig orsak nr 2: mackan med skagenröra i från pressbyrån
Dagens bästa inköp: Cykellysen från Classe O:s affär. Sådana som sitter med gummisnoddar. Hur bra som helst. En pappa stod framför mig i kö och köpte tre paket! Och äntligen kan jag cykla hem från stationen utan att vara hysteriskt rädd för att varje mötande bil är en polisbil!
Dagens bästa inköp nr 2: (som hade kunnat bli dagens sämsta) Den nya würzesoyan från asienaffären. Den vanliga affären var stängd så vi fick gå till den andra över torget. Där inne luktade det som väldigt koncentrerad urin. Kanske hade någon kissat på sig eller var det någon asiatisk mat.

ChipChop!

Kommentarer:
Postat av: Bea

Nä, det var säkert sån där durianfrukt som vi ska äta någon dag!! Vad är föresten grejen med omogna bananer och systrarna E o K? Fattar ni inte att gröna bananer är OMOGNA och OGODA! Finns bara gröna bananer så KÖP NÅGOT ANNAT! :)

Postat av: tobbs

gröna bananer är hundra gånger godare än moga äckelbananer.

2006-12-05 @ 22:13:50
Postat av: Tobias

Våra automater för inlämning och utlån var trasiga mellan fredag och söndag... förstår inte hur biblioteken någonsin klarade sig utan dem. Blä.

2006-12-05 @ 22:24:00
Postat av: erika

gröna bananer är i regel godare än brungula. Men då ska det gå att skala dem!

Inlämning och utlån över disk var anledningen till varför jag ville bli bibliotekarie när jag var liten. Tycker man ska återinföra "pennan"! :)

2006-12-05 @ 23:43:52
Postat av: Miodiolive

Perfect site, i like it!

2008-02-06 @ 17:58:02
URL: http://www.miodiolive.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits