Sur som en såndär sur godisbit.

12040-30

Från senaste basketen, jag ser ut att va med i filmen Gummo. Vi hamnade på en balkankonsert i pildammarna och såg hur en tjej i rosa klänning dansade som om hon vore besatt av inte den onda utan den töntiga djävulen. Förskräckligt.

Vi åkte med skolan till Bokmässan igår. Martina placerade oss två väldigt lägligt i bussen, nämligen rakt ovanför toan. Det lämpade sig även så att varje gång jag plockade fram en macka eller mitt vatten eller min banan eller mitt lilla kexchoklad - ja nog fan skulle någon gå på toa just i ögonblicket när jag öppnade munnen och drog in väldigt mycket luft. Lukten var kväljande. Som Martina sa; det är som om man står i en dusch med massa såna där som sitter på kanten i toan mellan sig och vattnet. Det luktade liksom inte bajs och kiss, snarare massa massa desinficeringsmedel. Det där stavade jag antagligen väldigt fel till, skit samma. Den tiden har kommit då man, på samma sätt som att man använder miniräknare fast man bara ska addera typ 16+32, använder stavningskontrollen i word istället för att lära sig att stava på riktigt.

Busschaffisen (på bussen mot Göteborg)  verkade ha lite problem med körandet. Fram till Landskrona ungefär hoppade vi fram som bilar och bussar gör när man snabbt gasar-släpper gasen-gasar-släpper gasen. Förutom att vi satt ovanför världens mest stinkande toa (upptäckte när jag själv gick på den att det låg en blå wunderbaum därinne.. konstigt att man höll på att dö av ångorna liksom?!?!) satt vi även precis framför en tv-apparat som skakade och skramlade varje gång vi hoppade till vilket var hela vägen från Lund till Landskrona ungefär. Sen gick det bra, en massa vägarbeten på vägen gjorde dock att det tog typ en halvtimme längre tid än det skulle att komma fram. Fast det gjorde inte så mycket märkte vi sen när vi köpt alla våra böcker och armarna höll på att gå av av tyngden.

Träffade på mamma som gav mig en bok, mest för att hon inte ville gå och släpa på den själv - den vägde säkert två kg. Som tur var hade jag tidigt under dagen hittat Stig Dagerman-sällskapet och inhandlat en väldigt användbar tygkasse som jag kunde bära alla mina böcker i.
Så köpte vi en massa böcker. Martina mest biografier och andra spännande vuxenbilderböcker - jag mest gravidböcker och såna där "dessa måste man ha läst"-böcker.
Liten lista:
    - Brev till utlandet av Eric Ericson (present till Erik som fyllde 29 igår)
    - Livet i familjen - om det viktiga samspelet av Jesper Juul
    - En komikers uppväxt av Jonas Gardell
    - Tusen små bitar av James Frey
    - Våld av JCO
    - Kalla det vad fan du vill av Marijaneh Bakhtiari
    - Present till Bea som hade specielbeställt en present
    - Medlemskap i DIK
    - 9 1/2 månad av Annika Lantz
    - Martina-koden av Martina Haag
    - Ich bin ein bibliothekar! av Christer Hermansson
    - Tygpåse med Stig Dagerman-citat på
    - Hjälp jag heter Zbigniew av Zbigniew Kuklarz
    - Bonniers compact lexikon (den jag fick av mamma)
    - Kan jag dö, mamma? av Ingrid Edgardh (denna läste jag på bussen hem)

Mitt under dagen blev vi hungriga och gick för att äta middag. Aslång kö och trångt, vi hittade platser och jag och Martinas klassis Diana gick för att köa. Framför oss stod tyvärr en idiot som antagligen inte kunde läsa menyn (oj tänk om hon led svårt av dyslexi!?) eftersom hon var tvungen att fråga vad de hade för rätter, vad rätterna innehöll, om de var goda osv. När hon väl hade bestämt sig hade hon såklart inte fattat att en dricka ingick i priset, dock inte den drycken hon hade på sin bricka. Hon fick byta men var tvungen att ha en lång utfrågning om vilka drycker man fick ta. JESUS! När hon var klar stod det säkert 20 pers i kö. Alla hatade henne. Antar jag. Jag gjorde det iallafall.

Sen såg vi Ranelid, Guillou, Levengood, Gardell, de två som skriver Sune-böckerna och kanske lite fler kändisar.

När vi åkte hem hade alla sett fram emot en lång bussfärd med alla nya böcker alla hade köpt. Synd bara att solen gick ner efter ett tag och ännu mer synd att lamporna inte funkade. Snacka om antiklimax. Toan stank mer och mer och för att inte tröttna fick jag sitta och reta Martina ett slag för att hon är förtjust i Björn Skifs. Vägarbetena på hemvägen var inte lika störiga som på dagen, jag menar - de lyser ju som värsta nöjesparken när det är mörkt ute! Helfestligt!

Och så kom jag äntligen hem till mitt lilla hem där jag hör hemma - som var tomt! Erik var inte hemma! Antiklimax nr två. När han sen kom hem berättade han att han och Olof skulle installera in en ny brännare I MIN DATOR! Wut?! Vilket de även har gjort idag. Jag känner mig mycket kränkt då jag inte fått säga varken bu eller bä i frågan. Det är inte som att jag skulle öppna Eriks NYINKÖPTA xbox liksom! Bara för att jag är nån slags "värnlös tjej som inte fattar sånt med teknik" va fan. Det är ändå min dator! Funderar starkt på att pilla sönder laptopen. Fast det är nog en dum idé för då kan jag ju inte sitta och skriva/plugga/spela/surfa nåmer eftersom min dator jämt är upptagen av ERIK OCH OLOF. Ja, jag är lite putt just nu. Ska väl gå och sortera tvätt eller nåt annat som jag - kvinnan kan göra. HRMPF!!
(Och ja jag antar att jag inte fattar såna grejer förresten - kolla hur intelligent jag ser ut på bilden ovan liksom..)

Kommentarer:
Postat av: bea

så det blev en ny x-box ändå... ojojoj, blir det bråk i det lomanska/svahnska hemmet nu..?
skyrre med pressy, undrar vad det är? pixie?

2006-09-22 @ 17:19:04
Postat av: Martina

Fy fan, jag blir upprörd över datafrågan! DÖDA DOM!

2006-09-22 @ 18:15:54
Postat av: karin

Jag visste väl att balkangrejen inte skulle vara nåt att hänga i julgranen!
Hoppas att ni hade en bra och lyckad fecke igår! Jag kom inte, det märkte ni kanske. Jag låg och snöt mig och tittade på kass highschoolfilm istället.
och ja, jag tycker också att datagrejen är sjukt dålig stil. nån hämnd borde du ju göra. nåt kvinnligt då, typ lägg upp hans byxor eller nåt.

2006-09-24 @ 14:37:46
Postat av: Kaj

Ja, eller tacka honom för att du fått en ny brännare installerad utan att behöva lyfta ett finger, det hade jag gjort!

2006-09-28 @ 10:53:24
Postat av: erika

så kaan man se på saken. men det är inte rätt!

2006-09-28 @ 15:07:00
Postat av: musica gratis

Buona fortuna con il vostro luogo. E abbastanza nice=) http://www.lukxi.org/musica-gratis

2006-12-21 @ 04:05:55
Postat av: fontana

http://www.italyi.org/fontana

2006-12-22 @ 21:23:38
Postat av: napoli

http://www.erotixv36.org/napoli

2006-12-24 @ 10:28:52
Postat av: bambini

http://www.erotixv36.org/bambini

2006-12-25 @ 23:45:10
Postat av: musica gratis

http://www.erotixv36.org/musica-gratis

2006-12-27 @ 11:47:24

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits