Bilddagboken

Idag vaknade jag innan Bea. Bara det är en bedrift. Sen rullade dagen på i ett enda huj. Jag, Bea och Martina började dagen med att åka till Ikea, det fina vädret till trots. Martina som ska flytta nästa söndag behövde husgeråd och jag behövde en kavel och plastglas och en bringare och Bea behövde nya sugrör. När vi var klara åt vi två korvar. Ikea is the shit när det gäller korv med bröd. Fem spänn och så får man en korv på stört. Jag tänker ofta på Ikea när jag är hungrig. När vi var på Ikea ringde plötsligt Helena och Martin som var i krokarna och slajdade med sin cadillac från -59. De erbjöd skjuts hem och vem tackar nej till det? Inte vi iallafall. Den var hur cool som helst, vi satt tre i framsätet som inte hade bälte men dock elektriska fönsterhissar. Galet.

12040-199

Bilen var mintgrön till färgen. Min favoritfärg näst efter mörklila. Ba så ni vet.

När vi hade blivit avsläppta hos Martina lunkade jag och Bea hemåt och tyckte vädret var lite för varmt och fint för att man skulle spendera resten av dagen inne. En kvart senare satt vi på våra cyklar på väg ner mot amfiteatern i pilis, mitt nya favvopresommarställe. Bea skulle plugga och jag skulle lösa sudoku (jag älskar min utbildning just nu. Ingenting att göra i skolan.) men det blev mer att vi tittade på alla människor som dök upp samt en väldigt stor demonhund som var lite läskig att kolla på. Men snygg. Sen kom det några tjejer med sockervadd, detta ytterst märkliga snask. På väg hem inhandlade Bea en styck sockervadd som vi gnaskade på en stund. Jag tror jag har ätit det EN gång innan i mitt liv, på Liseberg var det - jag minns till och med vilken karusell jag stod vid. Men det är ingen hit, det smakar ju bara socker. Jag tog hem en tuss till Erik eftersom han gillar socker så mycket och såklart slök han det med hull och hår.

12040-200

Bea äter vadd. Jag tycker dock det är roligare att tänka sig att det kommer ut ur hennes mun, som att hon är en spinnare av något slag. Eller kanske trollkarl. Trollkvinna? Troll? Kvinna.

Jag, som hade blivit övermätt igår på matlaget av den fantastico maten, hade nu blivit lite hungrig och ville hem. Cyklade med tussen till Erik som var på gården och mekade med motorcykeln och föreslog att vi skulle prova den en tur till affären. Sagt och gjort. Jag var livrädd eftersom Erik VERKLIGEN provade vad den gick för, höll på att flyga av hela tiden. Så handlade vi lite smått och gott och åkte hem en stund och förberedde inför tamtamtam: Årets premiärgrillning! Massor av god mat och trevligt sällskap. Platsen kunde väl dock valts med lite bättre omdömme.. Det slutade nämligen med att vi satt vid vattentornet på södervärn, och i hopp om att få solens sista strålar valde vi platsen precis vid vägkorsningen. Någonting hade uppenbarligen hänt eftersom det körde förbi säkert sex tutande ambulanser under tiden vi var där. Några meter från oss stod ett alkisgäng och drack öl, söndagkväll som det var. Platsen var verkligen som gjord för skummisar och hundbajs. Men fint var det.

12040-197

Kolla solens sista strålar! Det var dem vi suktade efter.

12040-198

Mumselimumselimums säger Erik och Jon - som hade nackspärr och bara kunde titta åt vänster.

Kvällen var dock inte slut efter detta, klockan nio var jag och Bea hemma hos henne för att se 6 feet under, som vi inte kunde se hemma hos oss som vi brukar eftersom vår tv är trasig.. Men det var lika trevligt där, jag fick en kopp väldigt gott kaffe till exempel. Hemma igen kollade jag och Erik och Jon (via datorn) på djurprogrammet som Erik tycker så mycket om, det handlade om öknar. Nu är det dags att lägga sig.

Och varför berättar jag allt detta för en anonym massa på internet??
....Jag vill såklart slippa gå till sovrummet eftersom försten dit ska byta lakan.
Detta är mitt sätt att dra ud pa det hele.

...eller var det den runda båten han skulle köpa?


Kommentarer:
Postat av: mirijam

Eller hur, "varför berättar jag det här för massa okända människor på internet?" Varför gör man det? Tror man att någon vill läsa? Ja inte vet jag, men kul är det.

Ps: I love sockervadd.

Postat av: erika

ja.. kommer in i sådana bryderier nån gång ibland. Men så tänker jag att skit samma, jag gillar ju att läsa om andra - även om sådana jag absolut inte känner. Så why not?!

2007-04-16 @ 21:07:55
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Bea

Ja, något troll är jag då verkligen inte! Men det hade varit rätt lustigt att vara en såndär spinnare.. Visst var det den där tekoppskarusellen? Och så fick vi dela (alla fyra) på vadden (vaddet?) så att vi inte skulle bli illamående när vi åkte den sen. Eller var det efter tekoppen o innan den där stora gungkarusellen som jag var för skraj för? Tekoppen var iaf inblandad på någon vänster..

2007-04-16 @ 21:41:29
URL: http://beaware.blogg.se
Postat av: erika

jo det var där. Men vi köpte den vid en barnkarusell. Bra att vi delade alla fyra på en. Annars hade jag spytt, det lovar jag.

2007-04-16 @ 21:44:53
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Bea

Ja, justja. Barnkarusellen var där precis bredvid. En såndär med plastiga djur, såsom grisar med glänsande kinder o svanar med alldeles för röda näbbar. Fast en del fina hästar också vill jag minnas. Kanske mest hästar när jag tänker efter.

2007-04-16 @ 21:54:46
URL: http://beaware.blogg.se
Postat av: erika

fast jag gillade bäst bilarna där man kunde styra med en ratt samtidigt som man åkte och fick sitta i en jättetrång karusellbilsits.

2007-04-16 @ 21:58:00
URL: http://erikapik.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits