Vinter OS och Mopsen

12040-151

Jag, Erik och Olof spelade det roligaste tv-spelet i mannaminne i fredags kväll. Det var ett gammalt spel säkert från 80-talet som handlade om Vinter OS, men olika grenar så som skidskytte (se bild), konståkning, backhoppning och annat skoj. Bilden var hysteriskt suddig och dålig och jag fick så ont i huvudet av att spela att jag inte kunde följa med ut och dricka öl efteråt. Igårkväll försökte vi igen, jag, Erik och Jon denna gången. Efter ungefär halva spelet var jag och Jon så ofokuserade eftersom vi druckit öl innan att vi fick sluta spela och istället lyssna på Tom Waits. Det var hemskt bra, trots att Jon mest pratade om hur tjejer är konstiga. Det är vi inte alls tyckte jag, som tycker det där med könsbestämningar är ganska fånigt i allmänhet. Herregud, jag är en människa, en individ, en person. Aja. Idag har jag och Erik STORstädat. Det du Martina! :) Först bar vi ut alla glasburkar och alla kartonger och allt annat skräp, sen dammade vi och dammsög, sen gick vi till Ica för att panta burkar (69 burkar!) handla  mat och handla en ny mopp eftersom den gamla rostat sönder sedan länge. Jag betalade och glömde som vanligt, min disträa människa grrr, att lämna fram pantkvittot på 34,50 kr. Betalade hutlöst mycket pengar i onödan! Såklart. Jag blev inte ens förvånad. Anyways, kom hem och mästaren av moppning, Erik, moppade golvet tills det glänste. Till saken hör att vi igår gjorde ett test på nätet för att se vilken hundtyp vi var. Jag blev Grand Danois (ganska märkligt eftersom första frågan var: Hur lång är du?) och Erik blev en -  Mops. Som jag skrattade. Och vad passar honom bättre än att moppa golvet då?!
Sällan har jag skådat sådant skitigt vatten.. Vilket kan ha att göra med att vi inte har moppat på över ett år. Alla som inte brukar moppa golvet - gör det. Man blir helt tokig när man ser hur mycket smuts man går omkring i dagligen.
När moppningen var klar (jag diskade under tiden) fick Erik fnatt och började värma brännmärken i köksgolvet med värmepistol i hopp om att de skulle försvinna. Sen gjorde han samma sak med spisfläkten. Det funkade sådär. Dvs inte alls. Men det var kul att se honom så ihärdig över hushållssysslor. Sweet sweet städning. Hemmet strålar! Nu är det återigen databasbygge som gäller..

12040-150

Erik förklarar för Olof hur man räknar ut statistik på miniräknaren, precis innan vi spelar Vinter OS-spelet. Jag sitter mest och laddar. Och tittar på de två bästisarna som sitter så fint och tittar på den spännande miniräknaren - en fredagkväll..

Kommentarer:
Postat av: maman

...nu när ni har ångan uppe passar det bra att komma upp till oss med moppen o ta ett tag!!!!!!

2007-02-12 @ 09:09:33
Postat av: torbjörn

åååh...winter games! på en C64 va?
Den enda saken i livet där jag är helt och hållet fullkomligt absolut oövervinnerlig är i backhoppningen i detta spel. Här är jag allenarådande kung och ingen kan nånsin komma och jävlas med mig.
den där inledande grenen - hette den inte hot dog? - är jag dock svinadålig på.

2007-02-12 @ 12:51:50
Postat av: erika

absolut rätt tiger, men den där hot dog - var inte det nån slags backhoppning också? Jag var nog bäst på isdans, när man väl fick till alla piruetter..

Postat av: Anonym

Jag har också spelat nåt vinterspel där jag var kick-ass i backhoppning, det kanske var det lättaste?
Fast jag tror inte det var det. Eller vi säger så. Ifall nu jag och trobjörn skulle få battla och jag skulle förlora.

2007-02-12 @ 16:56:46
Postat av: Karin..

..sa det där

2007-02-12 @ 16:57:11
Postat av: Alvas pappas blogg - http://alvaplutten.blogspot.com/

Både winter och summer games på commodore 64 är nåfra av mina FINASTE barn/ungdomsminnen. finns ju så man kan ladda ner på pc o spela som om det var förr. hup, ses..

2007-02-12 @ 21:57:45
URL: http://alvaplutten.blogspot.com/
Postat av: Alvas pappas blogg - http://alvaplutten.blogspot.com/

Både winter och summer games på commodore 64 är nåfra av mina FINASTE barn/ungdomsminnen. finns ju så man kan ladda ner på pc o spela som om det var förr. hup, ses..

2007-02-12 @ 21:59:58
URL: http://alvaplutten.blogspot.com/
Postat av: erika

Många som blev nostalgiska här. Men Du, Alvas Pappa, berätta för mig hur man gör för att simma i simtävlingen på Summer games. På stafetten verkade det som att man skulle vicka spaken fram och tillbaka (hela spelet känns väldigt väldigt dirty) och på hundra meter var det som att det var knapparna man skulle trycka på....?? Mest blev det att skärmen kom bakifrån och puttade en i mål. What to doo?

2007-02-12 @ 22:56:20
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Arnenya

This This Guestbook is professional and to the point. Very interesting GuestBook.

2009-03-19 @ 11:27:22
URL: http://arnenya.3steps.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits