Storm ünd drang

Det har nog inte undgått någon att det stormar idag. SMHI varnar: gå inte ut! Vad gör vi alla? Går ut såklart! Storm är det roligaste vädret, det spelar ingen roll hur gammal man är, alla man möter fnissar förtjust och går nästan lite överdrivet vingligt som om man vore på ett jättestort nöjesfält. Jag, som inte fick följa med på äventyrsfärd med bror och syster, gav mig ut ensam ner till stadens bästa stormtillhål Bo01. Cykeln gav jag upp om redan vid badhuset, ställde den vid en toalett och bad den vänta där snällt på mig. Och så gav jag mig ut på äventyr. Satan i gatan som det blåste. Det är nästan pinsamt att erkänna och alla ni som läser som kommer från övre halvan av Sverige kan skratta nu; jag blev nämligen köldskadad. Det kom sig så att jag skulle kika ut över kanten på stenbryggan och nog fan kom det världens största våg just i det ögonblicket. Jag kastade mig såklart åt sidan som värsta MacGyver men fick ändå en stor spolning på hela baksidan. Ja, HELT dyngsur. Det kändes som att jag hade kissat på mig med jättekallt kiss. Andra hade sett mig eftersom det skedde precis utanför det Italienska caféet och jag log lite klämkäckt mot dem som om att jag bara tyckte det hela var helfestligt. Det var det också en liten liten stund. Tills jag började gå ungefär, då jag kom ihåg att jag hade tjocka jeans på mig som förströgas oerhört i blött tillstånd. Så, jag befann mig alltså långt ifrån min cykel och ännu längre ifrån mitt hem. Då mötte jag Daniel och Isa och kunde iallafall skratta lite åt eländet, men kände hela tiden hur det kylde på där bak och lämnade dem ganska snabbt igen. Nu var jag bara sugen på kaffe. Mot cykeln, som stod där så fint och snällt och väntade. Äventyret var dock inte över helt, precis innan jag kom fram till cykeln flög nämligen den stora tunga toalettdörren av sin byggnad och lade sig stor, tung och platt preciis bredvid min cykel! Tuur att jag blev så blöt innan så att det gick snäppet trögare att gå så att jag slapp bli platt som en dörr jag med!
Så kom jag alltså hem och drog av mig brallorna och hoppade i de mjuka mjukisbyxorna och märkte efter en kort stund att jahapp, köldskada på högra låret. Hur kan det hända? Det är typ tio grader ute, jag bor i Malmö. Pinsamt. Säg det inte till någon.

12040-124

12040-125



Kommentarer:
Postat av: Bea

Nu var det ju inte så att du inte FICK följa med precis..! Men ialla fall, visst var det spännande! Vi blev också helt blöta, klarade oss dock från köldskador; alla är ju inte lika känsliga, hehe. Såg ett barn och en vuxen som blåste omkull, många som testade vindens styrka genom att använda den som ryggstöd samt en vuxen välklädd herre som tog stora skutt för att försöka fångas i vinden och flyga en bit. Min önskesyn uppfylldes dock ej; jag hoppades på att få se små chihuahua-hundar flyga likt ballonger i sina koppel, men jag antar att alla sådana fick stanna hemma...

Postat av: Ola

Jag och Hasse satt på Hovs hallar från kl 8 till 15.30. Blev inte köldskadade:-) Kommer nog bilder på stormigt hav även på min blogg snart. Det var häftigt! F.ö., I morgon släpps biljetterna till Arcade Fire's Köpenhamnskonsert, blir nog årets bästa!

2007-01-14 @ 19:57:35
URL: http://olainspace.blogspot.com
Postat av: maman

i dag är det en bild i blt på tre tjejer som står o hukar i stormen i västra hamnen och vid sidan står en långbent yngling...det ser precis ut som barnen svahn....kolla själv!

2007-01-15 @ 14:05:14
Postat av: erika

men det går inte att se på nätet.. man måste betala.

2007-01-15 @ 15:29:26

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits