Dagens göromål

Skolbloggen: Har skjutit upp läxläsandet en och en halv vecka och hade tänkt plugga i helgen. Så kom jag på den brillianta idén att vi skulle åka ett gäng till Brantevik imorgon och vara där tills på lördag. Det kommer bli Hur Trevligt som helst, bara det att mina läxor inte kommer bli gjorda nu heller.. Suck och stön. Alla i klassen går in lite halvhjärtat för pluggandet just nu verkar det som. Jag tror att våren är i antågande och drar ner oss i en lekande dimma. Undrars om Fröding lekte mest på våren, det är iallafall vad jag tror. Jag har ansträngt mig något sånär ikväll och printat ut ett par artiklar som jag ska försöka läsa imorgon. Det ser ut såhär:

image166

Musikbloggen: Har precis blivit alldeles förtjust i all min musik och speciellt Bear Quartet. It all comes back to BQ I say. Som jag älskat dem i över tio år, det är vackert. Jag blev trött på min spellista som kört dag ut och dag in så jag tog ett nytt grepp runt mina elektroniska skrivor (inte med elektronisk musik utan de som ligger på datorn). Tom playlist, öppna mappar en efter en och lägga in låt nr fyra från varje skiva. Trodde inte jag hade så många skivor på datorn men det blev ändå 140 låtar allt som allt, alla från varsin skiva. Helkul. Prova själv!
Jag, Fredrik och Björn i min klass pratade om musik idag på rasten. De pratade om jazz som de gillade och jag pratade om musik som jag gillade (vilket alltså inte var jazz). Summan av kardemumman blev att vi ska starta en musikmailinglista där vi mailar låtar vi gillar till varandra. Festligt. Det roligaste är att de tror att jag lyssnar på indiepop. Haha. De ska få gubbarock så det skvätter om det!

Pysselbloggen: Fick ett litet pysselryck och köpte pärlor samt pärlplatta. Och så ordnade jag mina äldre pärlor så att de nu ligger i en romburk. Sen stickade jag med pärlor och ståltråd, även virkade. Det blev ganska fult men det var väldigt roligt. Ska genast börja designa mina egna smycken. NOT. Såhär ser det ut:

image167

Stickad ståltråd medelst pärlisch

image168

Virkad ståltråd medelst pärlisch.

image169

Pärlingar!!

Så till sist, Matbloggen: Som jag redan nämnt ska jag, Bea, Erik, Jon och Torbjörn åka på utflykt till Brantevik imorgon, förutsatt att Torbjörns bil går igenom besiktningen som ska utföras klockan 13. Sen bär det av till de kulliga kullarna och de vidsträckta vidderna på Österlen! Eftersom vi ska sova över där behöver vi äta, varför jag äntligen plockat fram min NÄST ÄLDSTA lammstek ur frysen som jag ska laga tjälknöl på inatt. Det fina med denna stek är inte varifrån den kommer, har en annan som härstammar från Edenryd som tyvärr är för stor och antagligen för gammal för att ta med. Nej, det fina med denna lammstek är nog faktiskt åldern. Titta noga på bilden. När gick den ut? Och framförallt - Vem av er hade vågat äta den?!

image172

image171

Smaskens till sista ...masken?



Kommentarer:
Postat av: Kristin

Jag vill va med på den musikgrejen! Det låter underbart fantastiskt roligt. Och så var jag hur duktig som helst idag och började på The Searching Assignment. Har skrivit nästan en hel sida. Jag är mycket stolt!

Postat av: Kristin

Förresten vet jag att du lyssnar på indiepop.

2007-03-23 @ 01:43:32
URL: http://volpina.blogg.se
Postat av: Tobias

eeeeeeeeeeeew.

Tacka vet jag grönsaker.

2007-03-23 @ 07:03:42
Postat av: Bea

Tobias; grönsaker kan också vara gamla o skruttiga, i Edenryd förvarade vi våra odlade morötter i sandlådan under vintern, för att sedan gräva fram dem på våren för förtäring.

Men ok, jag föredrar ju maskäten morot framför maskätet lamm, vi får väl se hur det går..

2007-03-23 @ 11:33:23
URL: http://beaware.blogg.se
Postat av: Tobias

Men det känns som om gamla och skruttiga grönsaker ändå alltid är mer fräscha än köttiga motsvarigheter... grönsaker blir rätt fort till någon mjölig, slemmig jord... men kött lever liksom ett efterliv. Jag kommer drömma mardrömmar om det där lammet.

2007-03-24 @ 18:29:30
URL: http://www.myspace.com/harrysvart
Postat av: erika

åh tobi det var så sweet kött bara kan bli! Så gott att en mus lade sig och dog på trappen! Eller var det katten som dödade den..

2007-03-24 @ 19:54:07
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Karin

men buhuuuu, ni ska inte åka på utflykt när jag är bortrest!

2007-03-25 @ 17:26:31
Postat av: erika

hehe gnällråttan, du har ju fått åka på världens äventyr i Brasilien undertiden!

2007-03-25 @ 18:37:08
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: kari

må du hålla dig till det edenrydska lammet hädanefter. Skeppa kött ända från nya zeeland. Inte konstigt att växthuseffekten tilltar.

2007-03-26 @ 12:30:20
Postat av: Clary

Tur att jag inte såg datumstämpeln innan jag åt upp de härliga resterna av lammet från nya zeeland.Möjligen kommer lammet från Edenryd att vara ännu godare. Jag får väl åka hemmifrån snart igen så ni kan göra en ny utflykt hit.

2007-03-27 @ 22:40:23
Postat av: Ragnartomine

Thank you for the card so that I may look on the website. I love the picutres. I will continue to look on the website to observe you latest pictures.

2009-08-27 @ 10:59:38
URL: http://ragnartomine.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits