söka jobb

Hu vad jag har drabbats av den däringen framtidsångesten. Tänk om det skulle bli så att jag inte fått något jobb inom det närmsta året? Herregud, överallt ser jag dem - folk jag såg när jag pluggade på Malmö högskola, folk jag såg när jag pluggade i Lund. Nu ser jag dem som brevbärare, affärsbiträden, till och med bland industrijobben ute i hamnen träffade man personer som egentligen var arkitekter och arkeologer. Det är absolut inget fel på dessa jobb, antagligen inte på dessa människor heller. Jag bara menar att jag faktiskt vill ha ett jobb som passar det jag utbildar mig till. Annars är det ju slöseri på liv och pengar. Över 250 laxar i skuld till CSN när jag är färdig, och ska jag då behöva jobba på biljobbet igen blir jag deprimerad.

Min inställning till arbetslivet har alltid varit att: Äsch, jag jobbar här så länge, ska ju utblida mig till något riktigt sen. Sen är NU. När jag skulle flytta ihop med Erik sa jag att kärlek var det läskigaste jag visste. Nu vet jag bättre. Kärlek är ju lätt som en plätt. Arbetslivet är way läskigare. Det är nu jag börjar längta tillbaka till lågstadiet där allt var frid och fröjd, allt var enkelt, allt var kul, Äppel Päppel Pirum Parum. (Insåg precis varför jag aldrig lärt mig säga äpple)

JAG VILL ALDRIG BLIVA STUR!

Kommentarer:
Postat av: Helena

Precis på prick! Tiden för framtidsångest är nu!

2008-03-12 @ 08:45:46
Postat av: Martina

Ack ja! Den enda sanna ångesten är jobbångesten.

2008-03-12 @ 10:45:53
Postat av: mirijam

Så kände jag hela tiden och se på mig nu!
Tips: vägra verkstadsgolv.
Jag lovade mig själv att hamna i rännstenen innan jag började söka andra jobb, tror att det är alldeles för lätt att bara "oh, inga pengar, jag ringer dagiset/ica/verkstan jag jobbade på medan jag pluggade", sen får man ett vik, det är bekvämt och sen har man varit borta så länge att det ser knasigt ut i CV:t när man börjar söka.

Tror jag. Men så har jag ju haft en förbannat tur så jag vet ju inte hur det funkar i det riktiga livet...

Postat av: Ebba

jag vet precis hur det känns.. men det kommer nog gå bra för dig eftersom du verkar gilla det du pluggar :) jag började känna framtidsångest och kom på att jag inte gillade det jag pluggat i 3 år tillräckligt mycket för att gilla de JOBB som detta leder till... så nu har jag gjort en total omvändning och ska plugga 2 år till trädgårdsmästare. menar bara att hur man än vänder sig har man ändan bak, öh, eller "allt ordnar sig på något sätt till slut".

Visst kan man tvingas ta "skitjobb" ibland, men lyckas man bara få ett enda jobb som har att göra med det man pluggat sen så är man räddad! Då kan man alltid få ett till... och ett till... :)

2008-03-12 @ 19:59:47
URL: http://toccata.livejournal.com
Postat av: Malin

Mina andra två biblotekariekompisar sa samma sak starx innan de var färdiga "vad har jag gjort, inga jobb o de som finns är skitdåligt betalda". Men nu har de toppenjobb i Skåne som de trivs med. Jag vill gärna muntra upp dig, men jag förtsår vad du menar. Såg nyss en prognos där biblotekarier ligger i botten i gymnasielärare näst sist då det gäller chanser att få jobb efter examen närmaste åren. kul kul.
det kanske finns någon tjänst som sex and the city-tittare?

2008-03-12 @ 20:22:17
Postat av: erika

oh please give it to me! och visst, min livsfilosofi är också att allt ordnar sig tillslut. Men så bara kommer det stora tvivlet. Egentligen är det säkert en jättenyttig erfarenhet att någon gång vara arbetslös, men det är inte så kul. Speciellt inte när man har två storasystrar som fått jobb i princip samma dag de tog examen från sina utbildningar. Men nu är väl den stora frågan mest om jag nånsin får klart uppsatsen..

2008-03-12 @ 20:33:39
URL: http://erikapik.blogg.se
Postat av: Clary

Ok Erika. Jag gick in på ams.se och där finns två bibliotikariejobb i Malmö.Ett i Vellinge. Men det vet du väl?Jag är säker på att du kommer att få alla tre. Du är en väldigt speciell person som ingen kan motstå.Uppmuntringskramar till dej.

2008-03-12 @ 20:48:15

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits