Set 5 månader

Idag fyller Set fem månader och tillärades att för första gången bli fotograferad med glasögon. Så han vet vad som komma skall. Lär ju behöva det om några år.

 

Så vad kan Set nu när han är 5 månader? Han är en hejare på att äta gröt. Han har precis lärt sig att dricka ur pipmugg. Han har börjat plaska när han badar. Han skrattar när man pruttar i hans mage och när man låtsas äta upp honom. Och när han får stå upp. Ja ni hör, de är simla varelser de där bebisarna. Han älskar katterna men det är tyvärr inte ömsesidigt ännu. Set är hårdhänt mot dem och de är rädda om sin päls. Det var det där med "klappa mjukt"..

 

Igårkväll började han säga "DÄDÄDÄ" för första gången. Hej konsonant! Han rullar, eller snarare tippar, över från mage till rygg men inte från rygg till mage. När jag läser böcker för honom viftar han med båda armarna och utstöter guturala läten. Vet inte riktigt vad han vill, men jag tänker att det är något bra. Han älskar när man sjunger sånger för honom och när vi går runt i lägenheten och tittar på de olika lamporna, den gula, den röda, den gröna, den blå och stjärnan. Går vi ut utomhus somnar han knall och fall. Kvittar om det är med vagn eller med sele. Han sover på nätterna mellan oss (det sket sig med spjälisen) och vaknar vid niotiden på morgonen. Set skriker sällan men gör han det är han antingen hungrig eller uttråkad. Man skulle kunna säga att han är en perfekt liten bebis. Med betoning på liten. Vi var på kontroll idag och han hade inte växt någonting på längden sedan sist utan är fortfarande 64,5 cm lång. Han väger 6,7 kg och har ett huvudomfång på 44,5 cm.

 

Pluttskrutt.


Kommentarer:
Postat av: josi & ganska lille g

Var tvungen att kika på Gustens kurvor - vid fem månader var han 66,5 cm och vägde 6020 g - ingen jätte alltså. Men vid tio månader så hade han fått värsta dubbelhakan (och helt runt ansikte) av all vanlig mat han ätit! Så ge inte upp hoppet om en tjock bebis ;)

Postat av: clara

hihi, séamys huvudomfång är 46...och han är 16 månader! dock är jag övertygad om att mycket klokt ryms i hans minihuvud.

2009-12-18 @ 13:36:39
URL: http://heltcepe.blogspot.com
Postat av: Linnéa

nemo tycker exakt samma saker är roligt! bra smak de har. :) men han är världens största bebis, 66,5 cm lång och vägde 7800 gram för ett par veckor sen.

2009-12-18 @ 17:05:06
URL: http://www.lillafroken.blogspot.com
Postat av: kari

Henny vid 5 mån 7310, 64, 43,4.

2009-12-19 @ 19:56:00
Postat av: Erika H

Men då är ju katten fortfarande tyngre än Set! Mirran var också en klumpeduns. Hon hade fina höfter och såg ut som en perfekt trekant uppifrån på sin tid.

2009-12-24 @ 03:55:56

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits