21+1

Idag hände det grejer i stora staden. På förmiddagen gick jag och Set en promenad med Marika och Evert the dog. Över oss flög mörka rökmoln förbi och stank. Det visade sig att det brann ute i hamnen. Erik, som har värsta utkiksplatsen från sitt kontor på tionde våningen i Västra hamnen, missade allt. Samtidigt hade det nämligen varit en ENORM grävskopa vid Mässan, som de håller på att riva, med en arm som räckte upp till tionde våningen som han bara VAR TVUNGEN att kolla på. Sådan far sådan son.

Sen kom Kaj hit och var barnvakt och jag cyklade ner till Royal för att se Harry Potter. Men icke sa nicke, eller iallafall polisen, för där var det avspärrat pga en farlig bombväska som någon glömt. Som tur var fick vi se filmen ändå fast på den andra biografen.

Ja just det, då var det ny gravidvecka också. Har ingen bild men jag kan meddela att magen växer och ungen sprattlar mycket. Det är en förjäkla härlig känsla när det sprattlar i magen. Konstigt nog. Det låter ju onekligen lite äckligt, men jag skulle lätt vara gravid jämt bara för att få känna sprattlet.

Sen har vi kommit fram till att vi inte ska skaffa en ny barnvagn. Set får stå på en ståplatta istället. Det känns sjukt onödigt att köpa en ny vagn för typ 7000 som Set eventuellt ändå inte vill åka i. Plus att jag aldrig kommer röra mig på stan om jag har en megavagn för jag kommer skämmas varje gång jag ska baxa mig genom affärer och folkhopar. Och har man en vagn med ungarna på höjden blir det skittradigt för dem för då kan de ju aldrig snacka med varandra. Nä tack. Däremot hittade vi en liten smäcker perla i en affär. Den såg helt retro ut och var liten och nätt. Möjligtvis vill vi ha en sådan. Det var som en tvillingvagn, alltså för sittande barn, så jag vet inte om det behövs. När lillungen kan sitta kanske Set bara tex typ cyklar trehjuling eller nåt. Vad vet jag. Nån med erfarenhet som har något råd?

Kommentarer:
Postat av: mirijam

PÅ ALLVAR? Finns det dubbeldäckarbarnvagnar?

Postat av: Kristin

När mina systrar var små hade vi en tvillingvagn till dem (är drygt två år mellan dem), en tvååring blir nog helt enkelt ganska trött av att gå och stå hela tiden, tyvärr. Och de gillade att sitta där tillsammans :)

2010-11-18 @ 07:10:02
URL: http://kristinosterberg.blogspot.com
Postat av: kari

När lillungen kan sitta är Set som Henny är nu ungefär. Dvs, behöver sova en gång om dagen. Och frågan är hur diciplinerad han är, fixar han att stå utan att hoppa av? Mycket möjligt. Och så kan ni sjala/sela endel. Ni klarar er säkert utan. Annars är det väl inte värre än att ni skaffar en om ni märker att det behövs.

2010-11-18 @ 19:45:26
Postat av: erika

jag tror på perlan i affären helt klart. Plus att ungarna kommer se så jädra gulliga ut bredvid varandra. Den var dessutom billig om jag inte missminner mig. Mamma sa att hon körde med skrinda, men det känns väl liiite "lantis -83" eller?

2010-11-18 @ 21:41:49
URL: http://erikapik.blogg.se/
Postat av: josefin

Jag har ju lite erfarenhet för en gångs skull! Visserligen har vi ju en vagn som är på höjden.. och det var ju inte ni intresserade av, så jag kan ju bara uttala mig om hur skönt det är att man faktiskt kan komma iväg med båda barnen, utan att behöva bära ett av dem. För om man bär ett så vill det andra gärna också bli buret (har man lärt sig) och det funkar inte så bra i längden. Vi kommer inte använda vår p&t vagn hur länge som helst utan när Julie kan sitta ordentligt och vi skulle kunna ha henne själv i vagn kommer vi nog köpa en sittvagn för två. Men det dröjer nog tills hon är ett år i alla fall.



Ståbräda skulle varit lite jobbigt då Gusten ofta blir trött och dessutom är det lite skönt att veta var han är och sitter han i vagnen så har han inte sprungit iväg någonstans medan man fixar med Julies mössa eller liknande.



Vi köpte dock inte vår vagn förrän vi upptäckte att det faktiskt var tvunget, vilket var efter 1,5 månad ungefär.



Men vad ni än väljer så kommer det säkert att funka.. saker har en tendens att göra det :)

2010-11-19 @ 21:18:09
URL: http://www.oskarochjosefin.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits