Ensamma dagar

Erik har alltså börjat jobba nu. Han började igår, vilket i princip var första jobbdagen på ett och ett halvt år. Ok de gjorde några jobb i sitt egna lilla företag också men det var så lite att det knappt räknas. Jag är alltså mammaledig själv med Set för första gången på riktigt. Jag är oändligt glad över att vi har varit två så länge, men faktum är att det inte är så illa att vara själv heller. När man är två kan man hela tiden förvänta sig att den andre ska ta tag i vardagen. Städa, laga mat, hitta på aktivitet osv. På gott och på ont. Vi har hittat på väldigt mycket skoj, men det är lätt hänt att man blir väldigt lat också. Är vi hela familjen tillsammans är det mycket roligare att tex åka på utflykt eller cykla en tur eller öht göra saker utomhus. Dvs hemmet blir lidande. Nu när jag är ensam har jag diskat och städat och plockat hela tiden känns det som. Samtidigt har jag och Set det roligare. Allt fokus ligger på honom, han behöver inte ta hänsyn till att det finns två vuxna som vill göra vuxensaker också. Nu är det Setaktiviteter som gäller för hela slanten. Och det är kul än så länge. Jag blir väl trött så småningom och sur men så länge det funkar såhär bra är jag nöjd. Idag bakade jag bullar och då fick Set leka med vattnet för första gången. Nu är han tillräckligt stor för att inte ramla ner från pallen. Han tyckte det var urkul och stod där säkert en halvtimme. Bra aktivitet för en nyfiken ettåring.

När Erik började jobba igår kom plötsligt hans chef och sa att han hade fått ett blomsterbud som han skulle gå och hämta i receptionen. Erik fattade ingenting och undrade om det var jag som hade skickat det. HAHAHA. Skulle liksom aldrig ens falla mig in att ens kunna tänka att en kompis till en kompis skulle kunna komma på idén att skicka ett BLOMSTERBUD liksom. Han knallade iallafall ner till receptionen och hämtade dem och de i disken bara: "höhö, vad gjorde du i helgen?" Erik började kallsvettas. Nä det gjorde han nog inte, men jag skriver det ändå för den dramaturgiska effekten. Han fick sina blommor och läste på lappen. De var alltså från killen som skötte anställningsintervjun och rekryteringen. Han önskade Erik lycka till på det nya jobbet. Jag är dock helt säker på att han älskar Erik och vill ha honom både själsligt och kroppsligt, men Erik tror inte det. Han glömde buketten på jobbet igår men idag tog han hem den. Jag låtsades självklart bli förfärad över att han varit otrogen men det sa han att han inte hade. Det första som hände buketten var att Möre-Störe åt upp bladen på sidorna. Det andra som hände var att Störe-Möre välte vasen och lät vattnet rinna ut över hela köksbordet och ner på mattan på golvet.  Sen gick han bara därifrån och liksom förväntade sig att någon annan skulle torka upp efter honom. Curlad katt det där. Nu står buketten högt upp på en hylla där INGEN kan njuta av dem. Bra. Tack för den, störekatten.


Kommentarer:
Postat av: Bea

Haha, åh vad gülligt av rekryteraren! Heja för mer kärlek i världen!

Postat av: Helena

Ja det var rolig läsning det här! Hoppas det blir bra på nya jobbet. Tycker du ska fundera ut en rolig överraskning från dig till Erik också, fast du lär ju få vänta en evigheeet nu för att inte avslöja dig direkt. Som Bea sa. Mer kärlek i världen. Och romantik. Kan vi få ett romatikinlägg måhända?

2010-11-03 @ 21:07:41
Postat av: mirijam

Hahaha, vad roligt "för den dramaturgiska effekten", hoho.

2010-11-04 @ 00:22:14
URL: http://mirijam.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits