simhallen

Idag ångrar jag att jag inte hade kamera med mig för aldrig har väl Set varit sötare. Vi gick till badhuset för första gången i hans liv. Det blev aldrig av att vi gick på babysim när han var bebis, hade inte råd eller nåt, så han har lite missat det där med att hålla andan och hoppa i från kanten. Dagen började med att vi skulle köpa badbrallor. Jag har budat på endel på tradera men alla blir så dyra så det har inte blivit några där. Idag ville vi verkligen gå till badhuset, så efter att ha kollat i tjugohundraelva affärer gav vi upp och köpte dyra på polarn och pyret. Som tur var hade de just idag rea med 20% på valfritt plagg så de kostade 76 till slut. Det fick vara ok. De hade dem ute på lagret, så damen i kassan fick hämta. Hon började med att fråga hur stor han var, och kom fram till att han skulle ha stl 80-86 och att den storleken tyvärr var slut. Vi bara: eeeeh nja alltså han har en väldigt liten rumpa så det räcker nog med en storlek mindre.

Det fick bli ett par för barn i åldern 6-12 månader. Set är 15 månader. Väl i badhuset kunde vi konstatera att han har en väldigt väldigt väldigt liten rumpa, för brallorna hängde som om vore han Gällivare-bo. Jag vägde honom i omklädningsrummet och han vägde 9,3 kg. Lillspettan.

Så duschade vi och redan där började han hacka tänder. I bassängen var det iskallt, tyckte även vi vuxna, och vi försökte så gott vi kunde med att röra på oss för att bli varma. Set fattade inte riktigt den grejen utan stod mest stel som en liten pinne vid kanten.

Fast jag måste säga att det gick ganska bra en stund ändå. Han fick en spann och en vattenkanna att leka med och det uppskattades. Men när hans läppar hade blivit alldeles blå och vi vuxna fått simma i vuxenbassängen några varv var gick vi upp. Duschrummet var verkligen kallt och här började hela Sets kropp att liksom hoppa okontrollerat av köld. Jag försökte spola honom varm men inte förrän han var torr i omklädningsrummet höjdes hans temp.

Varma och torra tog vi sedan en fika i caféet, som sig bör, innan vi gick hemåt igen. Vi kom hem klockan sex och då var det mörkt och lite regnigt. Och Set bajsade nääästan på pottan. Alltså han satt där en stund och läste men just när bajset kom hade han rest sig upp så det hamnade på golvet. Bättre lycka nästa gång.

En bra dag. Fem brödrostar. Dagens bild får bli en minnesbild, ett år sedan. Han är lika smal ännu, alltså.


Kommentarer:
Postat av: mormor

....minns en liten som ALLTID blev blå om läpparna och skakade som ett asplöv efter 23 sekunder i badhuset för ca 28 år sen....alltså, barn med lite hull klarar icke såna frysmiljöer!

2010-10-26 @ 07:40:36
Postat av: Bodil

Alltsåååå. Bada i Bromölla. Barnsektionen. Pissljummet och

härligt. För att inte tala om bubbelbadet där. Riktigt varmt.

2010-10-26 @ 17:10:17
Postat av: ma

ja, Erika, packa ner badbyxorna och kom hit! Bromölla rules

2010-10-27 @ 12:25:22

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits