Om tvåbarnschocken osv


Två dagar vs elva dagar

Så, vi åkte till badhuset i Oxie igen. Jag och Bellan svettades igen. Men visst har hon tjockat på sig? Hon är typ dubbelt så stor nu som hon var då, och ändå väger hon bara ungefär som Set när han föddes! Lillgrisen. Andra goda nyheter är att ryggen känns bättre! ÄNTLIGEN! Jag trodde på allvar att jag skulle få halta fram i ett år eller så. Läste på nåt forum om någon som hade det i nio månader. Mitt börjar iallafall försvinna och ingen är gladare för det än jag. Hurra Hurra Hurra. Här följer en liten sammanställning om hur tvåbarnslivet är än så länge:

Vi trodde vi hade hittat en vagn som var tillräckligt smal samt billig, men det var bara lur i annonsen. Den var 77 bred den med. Järnspikar. Så det blir fortsatt dubbelsov. Två tanter dog nästan av gölle idag på Ikea och tjöt att de trodde den lilla var en docka. Fördelar: tar lite plats. Nackdelar: vaknar den ena vaknar den andra. Och att Bella har smittat av sitt ögongöjs på Set, men det har kanske inte med detta att göra.

 


Erik tog det säkra före det osäkra och skaffade linser. Om ett barn tar sönder fyra par glajjer på en månad, hur många tar då inte två sönder?


Själv tog jag det säkra före det osäkra och köpte nya byxor istället för att hoppas på att jag snart ska bli smal och komma i mina gamla. Sjukt smart.


Så var det det där med att vi var så genusmedvetna när Set föddes och hade mest fina rosa och lila kläder på honom. Backfirade lite nu när nästa unge blev en flicka, för helt plötsligt framstår man som värsta prinsesswannabemamman. Attans. Men skit i det, hon är ju döfin i rosa. Jag gillar rosa och lila. Bellan med. Så det så.

 


Sist men inte minst måste jag slå ett slag för bärsjalen. Bella är en kvällskinkis och kommer inte riktigt till ro sådär mellan åtta och tio. Just när vi ska lägga Set och laga mat och leka med Möring Störing som ska hålla på mitt i allt. Därför blir det mat till de vuxna ungefär vid halv elva och disken blir aldrig diskad. Men! I bärsjalen kommer hon till ro som om vore hon ett litet pungdjur. Dagens tvåbarnstips alltså. Hejdå!

 


Kommentarer:
Postat av: Erika H

Verkar som om ni har fått kläm på att vara tvåbarns-föräldrar! Gött! Det där med genusmedveten är så himla svårt. Hur gör man bäst för att vara neutral? Jag har redan ångest för att misslyckas... vilket jag ju kommer att göra.

2011-04-15 @ 01:49:51
Postat av: Helena

Inte då EH! Göllegölle på er alla!

2011-04-15 @ 20:04:21

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits