Om Gullan

Idag bröt vi trenden av tråkighet och gick till Öppna förskolan som dragit igång igen efter julen. Vi kom dit först vid elvasnåret eftersom vi, när vi steg upp, tog ett långt och varmt dopp i badkaret. Ljuvligt. På ÖF var Set sketablyg för alla och vågade inte sjunga under sångstunden, det gör han aldrig, eller leka fritt och livligt som han brukar. Iallafall till en början. Det tog sig när han hittade sin favvogrävskopa och dockvagnen. Och en låda med FEM HAMMARE av plast. Har aldrig sett en sådan glöd i hans ögon. Fatta att vi läser Aja baja Alfons Åberg minst en gång om dagen och att han därför är helt besatt av verktygslådor. Det har gått så långt att han tolkar "Set vi ska gå och handla" som "Set vi ska gå och hamra", varför han rusar till verkstaden istället för till vagnen när detta uttalas.

Var kvar på ÖF till halv ett nån gång och sen gick vi hem för att äta lunch. Set somnade såklart i vagnen. Fail. Aldrig lyckas vi med rutiner, åtminstonne inte sådana rutiner som är "äta lunch klockan tolv och mellanmål vid tre". Snarare blir det lunch vid tre, mellanmål vid fem och middag vid sju. Betyder det att vi är hemska människor? (Jävligt kul att vi på väg TILL ÖF gick förbi en förskola där de åt lunch då, vid kvart i elva). På tal om att göra rätt och orätt, jag var med Set hos tandläkaren Gullan i måndags. Gullan är en härlig dam som går i pangsjon i mars. Hon är vääldigt könskonservativ, vilket jag visste sedan innan och därför klädde barnet i rosa och lila innan vi gick dit. Hon blev såklart förvirrad för "Set, ÄR det ett pojknamn eller flicknamn? Han har ju rosa kläder och så fina lockar i håret". Nå: Gullan berättade att välling är jättebra att äta för där får han i sig kalcium tex, och äter han det på kvällen är det jättebra om vi borstar INNAN han äter, för då rinner det bara av tänderna sen. Och det finns INGET socker i välling. Och frukt är jättebra att äta. Och juice får han absolut dricka. Och det ena med det tredje, alltså helt tvärt emot vad studenterna på tandläkarhögskolan sa när vi var där i höstas. Nu skulle man ju kunna tänka sig att Gullan lever efter nån slags 70-talsparoll och är en smula old fashion i sina åsikter men det gör inte jag. Jag tycker det lät fantastiskt bra och lever nu efter hennes lagar. Jävla synd att hon ska sluta jobba alltså.

Dagen kryddades ytterligare när det var dags för kör på kvällen. Det är helt sjukt hur bra man mår efter att ha sjungit i två timmar. Så dagens betyg blir iallafall bättre än igår. Är fortfarande väldigt trött, men idag var det iallafall solsken när vi var ute. Man tackar för det. Imorgon ska vi ut och gå med herr Evert, the dog. Det blir nog bra. HÄJDÅ.

Kommentarer:
Postat av: Josefin

Jag säger bara HURRA för Gullan, tänker också leva efter hennes lagar!

2011-01-23 @ 13:09:36
Postat av: Clary

Grattis på namsdagen ERIKA

2011-01-24 @ 08:29:13
Postat av: erika

Tack CLARY


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits