Helt vanliga dagar

Helt vanliga dagar går Set upp först av alla och klättrar upp en stund i spjälsängen och leker med diverse saker. Ibland pusslar han och ibland jobbar han med hammaren. Ofta tittar han på Fåret Shaun eller på Bondgården. Finns på svt-play. Vid halv åtta går Erik upp och sen tar de mopeden till förskolan vid åtta. Efter det ligger jag och Bella mellan vakna och somna fram till elva halv tolv. Vi går upp om hon har bajsat eller kissat pyjamasen blöt. Annars ligger vi bara och njuter. Sen hinner jag i princip äta frukost innan det är dags att hämta Setson. Bella ska städas och kläs och är det inte det ena så är det det andra eller tredje. Ofta blir vi sena till hämtningen eftersom Bella tenderar att bajsa JUST när vi är på väg ut genom dörren. Eller som idag, att hissen är trasig och jag måste kånka vagnen ner för trapporna. Då kommer vi till förskolan fem över två.

 

Det allra vanligaste är att vi går direkt till Folkets park. Först hälsar vi på hästarna. Det är det viktigaste för Set. Sen vill han gärna ha glass eftersom han och Ebbe åt det en gång. Det får han inte för jag har med mig frukt som vi äter vid plaskisen. Set vill oftast inte bada men igår plumsade han i en liten stund. Idag åt han halva äpplet och sen ville han gå tillbaka till hästarna. Det fick han.

 

Sen svänger vi förbi lekplatsen och gräver lite. Bella sover hela tiden. Vi kommer hem kanske vid fyra och så väntar vi på att Erik ska komma hem. Sen drar stora kvällsköret igång med matlagning, ätning, pyjamning och nattning. Det brukar vara klart vid åtta för Set och vid tio för Bella. Sen kommer bästa tiden, när jag och Erik sitter vid arbetshörnan. Han med te och jag med kaffe. Det är inte det att jag otrivs med dagen, jag njuter i fulla drag av mina barn och mina föräldralediga dagar. Men det är nåt visst med tiden då jag kan göra som jag själv vill utan att bli avbruten. Jag kan sticka i fred eller bara surfa ifred. Njuta av kaffet.

 

Imorgon ska jag och Bella till BVC. Då ska jag be dem kolla hennes hals, för nu har hon varit rosslig i två månader. Dvs hela livet. Stackaren. Och så hoppas vi på att hon väger fem kg, ok?


Kommentarer:
Postat av: Jennie

folketspark är så fruktansvärt fint. oh älskar livet när jag läser det här inlägget.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits