Kvällsbestyr

 

Såhär långt har jag kommit med första ärmen. Ja, det går lite trögt. Kanske för att lilla barnet vägrar somna innan KVART ÖVER ELVA på kvälla. Sen vaknar stora barnet senast klockan sex på morgonen. Finns inte direkt nån ledig tid. Alltså alltså. Och till helgen vill Erik ut och köra moped vilket betyder att jag får vara ensam med barnen även då. Som om jag inte är det tillräckligt i veckorna. Varför jag skaffade barn? För att jag älskar dem och vill vara med dem jämt såklart! Hehe. Fast sövningen av Set blir bara lättare och lättare. Ikväll ville han ha med sin motorcykel vid läggningen. Det fick han, om han lovade att leka lite med den och sen somna själv. Efter tio minuter kollade jag läget, då låg han och sov så fint. Bra där. Tyvärr har han återupptäckt vällingen och vägrar vatten om natten. Ganska störigt. Mest med tanke på hans wild mood swings (storebrorsrelaterat antar jag) som gör honom så sjukt sur om han inte får som han vill.

 

I fredags sa de på förskolan att han har börjat slåss med de andra barnen. Han knuffas och tar till tjyvnyp, precis som han gjort innan med kusinerna. Han var lite sån på John också i helgen, så jag hade the big talk med honom (som jag brukar). Jag tror faktiskt att det sjönk in lite denna gången. I söndags tyckte jag att han verkade lite deppig och på natten var han jätteledsen och hulkgrät hur länge som helst, men faktiskt så har det blivit bättre denna veckan. Jag frågade idag och de sa att han snarare drar sig ur när det uppstår bråkiga situationer. Han är, tycker jag, på ett jämnare och gladare humör också. Idag har han inte brutit ihop nån gång. Lilla Set. Kan inte vara lätt att vara liten och oförstådd. Inte lätt att vara en mamma heller när man ser att ens barn är lite ledsen. Då är det bra att ha en stor säng där alla får plats och där man kan trösta och kramas fast det är mitt i natten.

 

Och ja, där tog visst dagen slut. Egentid i ca 30 minuter. Göööött. God natt.


Kommentarer:
Postat av: Bea

Inte lätt heller att vara moster när ens systerson är liten och ledsen. Lilla Setson. Men han var inte på John så mycket denna gången väl, det var mer det att han bevakade sina leksaker, att John inte fick låna något (precis som Henny var mot Set i den åldern).

Nå, ni är alltid välkomna hit till helgen om ni får tråkigt, men det kanske kan vara skönt för Set att bara vara hemma och ta det lugnt..

Postat av: kari

Och Henny var en aning sur och krängd (i arv efter sin moder tro :-) gentemot Set må jag säga, så det bråk som uppstod dem emellan var inte hans fel. Fast med tanke på att hon sen somnade 17.20 och sov till 06.30 dagen efter så berodde det nog på rejäl trötthet...

2011-05-26 @ 10:49:49
Postat av: Helena

Ok, du är på god väg med hantverksbloggandet, lite lagom mörkt och hemligt ;)

2011-05-26 @ 18:29:06

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits